Ősz

Ősz

Sport

Már megint köhög, tüsszög, lázas, rekedt…

Ahogy csökken a napsütéses órák száma, úgy lesz egyre nagyobb esélyünk arra, hogy elkapjunk valami „megfázást”. Ez a gyűjtőfogalom orvosilag ...

Sport

Házi gyömbértea - Egészségséf

Sokan szeretnek teázni, így vagyok ezzel én is. Ha nincs időm, akkor filteres teát iszom, ha viszont megengedhetem magamnak, akkor magam készítem ...

 • 2019.11.11 Házi tea sok vitaminnal - Egészségséf

  Ezt a keveréket Édesanyámék készítik mindig, amikor eljön az ideje: leszedik, napon szárítják, és gézzel lefedett üvegekben tárolják az alapanyagokat. Mindig kedvük szerint változtatják az arányokat. Ihatjuk hűvösebb napokon melegen, vagy akár a nyarat idézve jeges teaként.

 • 2019.11.04 Őszi bőrtréning 3 lépésben

  Az évszakok változásával nemcsak a ruhatárunkat, de a bőrápolási rutint is megújítjuk. Míg nyáron elsősorban a fényvédelemé a főszerep, az ősz inkább a regenerálás időszaka. Ekkor javasolt az intenzívebb bőrkezelések elvégeztetése, illetve a bőr és a test felkészítése a téli időszakra.

 • 2019.10.04 Bevált házi praktikák megfázásra

  Az ősz beköszöntével egyre többen és egyre gyakrabban szembesülnek a megfázás különféle tüneteivel, fájó torokkal, lázzal, köhögéssel. Aki ilyen tünetekkel orvoshoz fordul, leggyakrabban vagy ibuprofen vagy paracetamol tartalmú orvosságot kap, ám közérzetünket jelentősen javíthatjuk néhány bizonyítottan bevált házi praktikával is.

 • 2019.09.27 Miért fáj többet a fejem ősszel?

  Bár nem tűnik logikusnak, hogy bármilyen évszakban gyakoribb lenne a fejfájás, de van néhány magyarázata annak, ha a nyarat követően gyakrabban szenvedünk fejfájástól! Némelyik teljesen ésszerű, mások talán meglepőek lehetnek.

 • 2019.09.22 Tápláló őszi reggeli - Egészségséf

  A legzamatosabb őszibarackokat ebben az időszakban ehetjük. Befőttnek is nagyon szeretem, de ha van friss, használjuk ki a lehetőségeket. Ezt most inkább reggelinek ajánlom, de egy kis fantáziával, akár desszertet is készíthetünk belőle.

 • 2019.09.17 A szilva jótékony hatásai - Fűben-fában orvosság

  A szilva igazán finom gyümölcs. Nyersen és feldolgozva is szeretjük, ám talán kevesen tudják, hogy fogyasztása jótékony hatású az emberi szervezetre.

 • 2019.09.12 Napokig élhetnénk a gyógyító szőlőn

  A szőlőnek olyan ideális a vitamin-, ásványianyag- és nyomelem-kombinációja, hogy akár napokon át is képes fedezni a napi tápanyag-szükségletünket.

 • 2019.09.11 Szilvás pite - Egészségséfünk receptje

  A szilvának most van a szezonja, ilyenkor érdemes olyan dolgokat sütni, főzni, amiket könnyedén beszerezhetjük a friss szilvát. Ilyen a szilvás pite is. Elkészíthető befőttből is, de annak már más íze lesz.

 • 2017.09.30 5 tipp az otthoni világításra

  A villanyszámla és otthonunk hangulata is attól függ, miként választunk a korszerű, energiatakarékos világítási megoldások közül. Lumenek, kelvinek és okoslámpák szegélyezik utunkat az áruházakban. B. Molnár Erzsébet kategóriamenedzsert, a Praktiker szakértőjét kérdeztük.

 • 2017.09.27 Nem kell a génmódosítás

  A biotechnológia fejlődésének köszönhetően génmódosítás nélkül is előállíthatók ellenálló gyümölcsfajták, a korábban ismeretlen kórokozók megjelenése miatt szükség is van új nemesítésekre - mondta Kasztovszky Zoltán, a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.