Hirdetés
Ősz

Ősz

Sport

5 tipp az otthoni világításra

A villanyszámla és otthonunk hangulata is attól függ, miként választunk a korszerű, energiatakarékos világítási megoldások közül. Lumenek ...

Sport

Nem kell a génmódosítás

A biotechnológia fejlődésének köszönhetően génmódosítás nélkül is előállíthatók ellenálló gyümölcsfajták, a korábban ismeretlen ...

Hirdetés
 • 2016.11.03 Sütőtökkrém joghurtos túróval

  Ha már unod a sült tököt, próbáld ki ezt az egyszerű receptet. Egészséges, laktató reggeli, de desszerként is megállja a helyét.

 • 2016.10.06 Egyre magasabbak leszünk!

  Köszönhetően a megváltozott táplálkozásnak és más környezeti változásnak egyre magasabbra növünk.

 • 2016.10.03 Beszéljünk a szájhigiéniáról!

  A napi kétszeri fogmosás a minimum lenne, mégis sokan vannak, akik ennél ritkábban veszik kezükbe a fogkefét. Az eladási adatokból az is kiderül, hogy minden magyar lakosra egyetlenegy fogkefe jut évente. És akkor nem is beszéltünk a fogköztisztítókról, fogselymekről, szájvizekről.

 • 2016.09.27 Egészséges étel a gomba vagy sem?

  A gomba se nem növény, se nem állat, a természetnek különleges ajándéka, nem véletlen, hogy egyesek rendkívül egészségesnek tartják, mások viszont nem javasolják a túl gyakori fogyasztását. Nézzük tehát a tényeket.

 • 2015.11.27 Forró sütőtök ital - Egészségséf

  Nem is gondolnánk, hogy a sütőtök mennyi mindenre felhasználható. Eddig csak, mint saláta, leves, köret alapjaként gondoltunk rá. Most nézzünk egy egyszerű, forró ital receptet.

 • 2015.11.24 Minden nap egy alma a doktort távol tartja

  Mindenki ismeri a mondást, de mi most arra voltunk kíváncsiak, vajon tényleg igaz-e a népi bölcsesség.

 • 2015.11.24 Töltött szőlőlevél - Egészségséf

  Most ismét a görög konyhához nyúlok egy kicsit. Ez is a kedvenceim közé tartozik. Az ételt nem nehéz elkészíteni, de ha nem szüret ideje van, akkor a szőlőlevél beszerzése kicsit nehézkes lehet. De nem lehetetlen. Mint mindennek, ennek is több fajtáját kóstoltam már, én a húsosat szeretem.

 • 2015.11.18 Csak óvatosan az antibiotikummal!

  Az antibiotikumok felelős használatára hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az európai antibiotikum nap alkalmából, hiszen az ellenálló baktériumok terjedése az egyik legnagyobb közegészségügyi fenyegetés a világban.

 • 2015.11.17 Pulykamell almával sütve - Egészségséf

  A pulykamell nagyon finom, fehér húsa miatt sokan kedvelik, viszont hátrányának tartják, hogy túl száraz. Ezt a húst is el lehet készíteni úgy, hogy ne száradjon ki. Nekem az a tapasztalatom, hogy sok múlik azon, milyen edényt választunk. Sülteknél én szinte mindig a kacsasütőt használom vagy a római tálat.

 • 2015.11.14 Ne dobd ki! A dió héja is gyógyító

  A diófának a gyökerén kívül gyakorlatilag minden része gyógyhatású és a szépségápolásban is használatos.