Ősz

Ősz

Sport

Napokig élhetnénk a gyógyító szőlőn

A szőlőnek olyan ideális a vitamin-, ásványianyag- és nyomelem-kombinációja, hogy akár napokon át is képes fedezni a napi tápanyag-szükségletünket.

Sport

5 tipp az otthoni világításra

A villanyszámla és otthonunk hangulata is attól függ, miként választunk a korszerű, energiatakarékos világítási megoldások közül. Lumenek ...

Hirdetés
 • 2019.09.11 Szilvás pite - Egészségséfünk receptje

  A szilvának most van a szezonja, ilyenkor érdemes olyan dolgokat sütni, főzni, amiket könnyedén beszerezhetjük a friss szilvát. Ilyen a szilvás pite is. Elkészíthető befőttből is, de annak már más íze lesz.

 • 2017.09.27 Nem kell a génmódosítás

  A biotechnológia fejlődésének köszönhetően génmódosítás nélkül is előállíthatók ellenálló gyümölcsfajták, a korábban ismeretlen kórokozók megjelenése miatt szükség is van új nemesítésekre - mondta Kasztovszky Zoltán, a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

 • 2016.11.03 Sütőtökkrém joghurtos túróval

  Ha már unod a sült tököt, próbáld ki ezt az egyszerű receptet. Egészséges, laktató reggeli, de desszerként is megállja a helyét.

 • 2016.10.06 Egyre magasabbak leszünk!

  Köszönhetően a megváltozott táplálkozásnak és más környezeti változásnak egyre magasabbra növünk.

 • 2016.10.03 Beszéljünk a szájhigiéniáról!

  A napi kétszeri fogmosás a minimum lenne, mégis sokan vannak, akik ennél ritkábban veszik kezükbe a fogkefét. Az eladási adatokból az is kiderül, hogy minden magyar lakosra egyetlenegy fogkefe jut évente. És akkor nem is beszéltünk a fogköztisztítókról, fogselymekről, szájvizekről.

 • 2016.09.27 Egészséges étel a gomba vagy sem?

  A gomba se nem növény, se nem állat, a természetnek különleges ajándéka, nem véletlen, hogy egyesek rendkívül egészségesnek tartják, mások viszont nem javasolják a túl gyakori fogyasztását. Nézzük tehát a tényeket.

 • 2015.11.27 Forró sütőtök ital - Egészségséf

  Nem is gondolnánk, hogy a sütőtök mennyi mindenre felhasználható. Eddig csak, mint saláta, leves, köret alapjaként gondoltunk rá. Most nézzünk egy egyszerű, forró ital receptet.

 • 2015.11.24 Minden nap egy alma a doktort távol tartja

  Mindenki ismeri a mondást, de mi most arra voltunk kíváncsiak, vajon tényleg igaz-e a népi bölcsesség.

 • 2015.11.24 Töltött szőlőlevél - Egészségséf

  Most ismét a görög konyhához nyúlok egy kicsit. Ez is a kedvenceim közé tartozik. Az ételt nem nehéz elkészíteni, de ha nem szüret ideje van, akkor a szőlőlevél beszerzése kicsit nehézkes lehet. De nem lehetetlen. Mint mindennek, ennek is több fajtáját kóstoltam már, én a húsosat szeretem.

 • 2015.11.18 Csak óvatosan az antibiotikummal!

  Az antibiotikumok felelős használatára hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az európai antibiotikum nap alkalmából, hiszen az ellenálló baktériumok terjedése az egyik legnagyobb közegészségügyi fenyegetés a világban.