Hirdetés
2012. február 27.

Budapest Bár: HOPPÁ!

Helyszín: Budapest,MOM Kulturális Központ
Kezdési időpont: 19:00

A Budapest Bár és a Karzat Színház műfajteremtő próbálkozásként 2010-ben a Budapest Bár zenei anyagára épülő színházi produkciót hozott létre, olyan színházi előadást, ahol a zenészek, énekesek egyszerre színészek is. A kísérlet sikerült, hiszen az első, Tánc című előadást - amely a zenekar 2. lemezének anyagára épült - az eltelt másfél évben sokezer ember látta.


Az előző koncertszínház sikerén felbuzdulva a Hoppá! című lemezhez kapcsolódva, annak zenei anyagára építve újabb előadást hozott létre a csapat 2011. otóberében. Az előadás rendezője és tervezője ismét Pál Kálmán, aki ezúttal egy piactéren jeleníti meg az előadást. A Hoppá! című lemez sikerét és népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy közel 10 héten keresztül vezette a magyarországi lemezeladási listát, a lemez egyik számából, mostanra dupla platina lemezzé vált. A Szilvafácskából készült klipet pedig több, mint 300000-en nézték már meg a youtube-on.


A Hoppá! színpadán egy fiktív budapesti tér épül fel a hatvanas évekből, ahol a piacos árusok bódéi mellett egy vendéglő kerthelyisége látszik. Az előadás ideje nagyjából egy napot mesél el. Éjféltől másnap éjszakáig követhetjük nyomon a piactér és a vendéglő életét, ahol minden szereplő dalra fakad, miközben szürreális képekben mutatkozik meg a hatvanas évek hangulata. A zenészek és énekesek elképzelt karaktereket, a piactér furcsa figuráit, árusait, vendégeit személyesítik meg: Kiss Tibiből kolbászsütő, Ferenczi Györgyből vendéglőtulajdonos, Lovasi Andrásból messziről érkezett vidéki vendég válik. A zenés őrület főszereplője Farkas Róbert és zenekara, ők húzzák egyre bravúrosabban a talpalá valót, amíg a végső jelenetben megnyílik a Pokolbár kapuja, és pokolbéli táncba torkollik a piactéri nap.


Szereplők: Rutkai Bori, Németh Juci, Behumi Dóri, Keleti András, Lovasi András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Frenk, Szücs Krisztián, Ferenczi György

Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert, Ökrös Károly, Farkas Mihály, Farkas Richárd, Kisvári Ferenc

Rendező: Pál Kálmán

Producer: Gáncs Andrea

Jegyek kaphatók a mom.jegy.hu és a jegymester.hu weblapon, valamint a MOM pénztárában.


Hegyvidék kártyával 10% kedvezmény

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2012. február
H K Sz Cs P Sz V
3031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1234
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend