2011. december 31.

EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012

Helyszín: Budapest,Bókay kert
Kezdési időpont: 08:00

Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 eddigi rendezvényein, az elmúlt félév során, 20 város 70 helyszínén, az első szegedi márciusi futás óta, alkalmanként több száz - összesen pedig több mint 40.000 - amatőr sportkedvelő állt rajthoz és teljesítette a gyalogló, futó és triatlon versenyszámokat különböző távokon az egészséges életmód jegyében.


A versenysorozat végén a résztvevők közül nyolc szerencsés próbázót sorsolnak ki, akik személyesen élhetik át a világ legnagyobb sporteseményét, a jövő évi londoni ötkarikás játékokat.


Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 rendezvénysorozat 2011. március 1. és 2012. augusztus 31. között kerül megrendezésre havonta legkevesebb 20 szabadidősport-rendezvénnyel, amelyen már több profi egészséges életmódot támogató sportoló, Vajda Attila, az olimpiai bajnok kenus és Horváth Gábor, a világbajnok is részt vett. A közel másfél éves rendezvénysorozat alatt kiemelt figyelem övezi a fogyatékos sportolók részvételének biztosítását is, akiknek részvételi lehetősége a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége együttműködésével került kialakításra.


Próba:


A próba a hagyományos Szilveszteri Malacvágta eseménnyel együtt valósul meg.


Bővebben: www.otproba.hu

Merkapt Szilveszteri Futás

Helyszín: Kőbánya,Merkapt Maraton Sportközpont
Kezdési időpont: 10:00

Neked mi jut eszedbe Kőbányáról? Egy hatalmas sportközpont, ami zöld szigetként ékelődik a szürke gyárak közé? Egy hely, ahol kellemes környezetben lehet futóversenyt rendezni? Nem? Akkor neked is ott a helyed az első Merkapt Szilveszteri Futáson, hogy megtapasztald a fentieket!


Távok:

- 4 km (ajánlott kezdőknek és másnaposoknak). Könnyen futható, minimális szintkülönbséggel (4 kör)

Rajt: 10:00


Nevezési díj: előnevezéssel 500 Ft, a helyszínen 1000 Ft.


- 8 km (ajánlott haladóknak és bátor másnaposoknak) Nehezített pálya terepelemekkel, és komolyabb szintkülönbséggel (6 kör)

Rajt: 11:00


Nevezési díj: előnevezéssel 500 Ft, a helyszínen 1000 Ft.


Aki a rövid és a hosszú távot is teljesíti, annak a kettő együtt:


előnevezéssel csak 800 Ft, a helyszínen csak 1600 Ft.


- Ovis futam, 450 m (ajánlott ovisoknak)

Rajt: 10:40


Nevezési díj: ingyenes


Egyéb információk:


A pálya nagyrészt természetes talajon (salak, föld, fű), kis részben aszfalton halad.


Online előnevezés 2011. 12. 27-ig


Előnevezés: itt.


Díjazás futamonként:


- abszolút 1-3. nő és férfi


- korosztályos 1-3. nő és férfi (U20, felnőtt, szenior)


- ovis futam 1-3. lány, fiú


További információk: Beda Szabolcs, 06-20-520-5488

"MalacVágta" Szilveszteri futóverseny

Helyszín: Budapest,Bókay kert
Kezdési időpont: 10:00

Távok: 300 m, 600 m, 2000 m, 5000 m, 10000 m.


Bővebben: www.edzesonline.hu

15. Beigli-futás

Helyszín: Óbuda,Óbudai Fő tér
Kezdési időpont: 11:00

Távok:


2 km (15 év alatt) - 11.00.


4 km (14 év felett) - 11.20


2 km gyaloglás és botos túra (nordic walking) - 11.20


300 m (ovis futam) - 11.50 - kor


Bővebben: www.zoldgomb.hu

Ügetőszilveszter

Helyszín: Budapest,Kincsem Park
Kezdési időpont: 14:00

Közeledik a lóversenyszezon hagyományos záró csúcseseménye: az Ügetőszilveszter!


Az év utolsó napján a főváros legnagyobb szabadtéri rendezvénye 1999 óta a hagyományos Ügetőszilveszter. A nézők megismerhetik a lóversenyszezon legjobbjait és szurkolhatnak ismert színészeknek, sportolóknak és közéleti személyiségeknek...


Az Ügetőszilveszter 2011 tervezett menetrendje:


12.30- óra, kapunyitás


14.00- I. futam


14.05-  Az év legeredményesebb magyar tenyésztésű galopp lova- (gyepes galopp pálya)


14.30- II. futam


14.35- Várhegyi Gábor Gabriel fellépése- (színpad)


14.55- Zenthe Ferenc Emlékverseny (Jóker Kupa döntő) parádé


15.05- III. futam, Zenthe Ferenc Emlékverseny (Jóker Kupa döntő futam)


15.20- Az Év galopp lova dísztakaró átadás- (gyepes galopp pálya)


15.25- Zenthe Ferenc Emlékverseny (Jóker Kupa döntő) díjátadás (színpad)


15.35- Bubik István Emlékverseny parádé


15.45- IV. futam, Bubik István Emlékverseny


16.05- Bubik István Emlékverseny, díjátadás (színpad)


16.20- V. futam


16.25-  Lajcsi és zenekara: Filmslágerek, trombitaszólók- (színpad)


16.55- VI. futam


17.05- galopp és ügető championok köszöntése (színpad)


17.25- VII. futam


17.30- Lajcsi és zenekara: Szilveszteri aranyeső- (színpad)


18.00- VIII. futam


18.10- Az Év Ügetőlova díjátadás- (gyepes galopp pálya)


18.20- Lovaregyleti Díj parádé


18.30- IX. futam- BEFAG - Lovaregyleti Díj


18.40- Kupa győztesek az ügetőn (színpad)


18.45- BEFAG - Lovaregyleti Díj díjátadás (színpad)


19.00- X. futam


19.10- Tűzijáték


A versenynap alatt a szünetetekben a kivetítőn az év kiemelkedő galopp és ügető versenyei, a szezon legjobbjai. A versenynapra a belépés a felnőtteknek 1000 Ft, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 600 Ft, a nézők gyalog a Pillangó utcai metró megállótól a felújított alagúton keresztül is megközelíthetik a versenypályát.

Miss Saigon

Helyszín: Budapest,Budapesti Operettszínház
Kezdési időpont: 15:00

A legenda újraéled!


Sztárszereposztásban tekinthető meg ismét Claude-Michel Schönberg műve, a Miss Saigon.


"A musical, amely már legenda" - hangzott a Newsweek kritikája alig néhány héttel az 1989-es premier után. S valóban, nem tévedtek, Claude-Michel Schönberg műve több tízezerszer ment szerte a világon. "Musicalek jönnek és mennek, de ez a darab maradandó" - írta a Sunday Times, s az újságírónak igaza lett, hiszen a Miss Saigon a tíz leghosszabb ideje játszott zenés előadás között van.


Magyarországon is a műfaj történetének egyik legfontosabb állomása az 1994-es szegedi szabadtéri, majd operettszínházi bemutató - Kerényi Miklós Gábor-KERO rendezésében a musicalnek itthon is kultusza alakult ki. A 17 esztendővel ezelőtti produkció alkalmával a jogtulajdonos, Cameron Mackintosh úgy mutatta be egy televíziós interjúban a Budapesti Operettszínház jelenlegi főigazgatóját, mint az alkotót, aki a legjobb Miss Saigont rendezte.


Ebben az előadásban lép először egy színpadra, egy produkcióban két musicalsztárunk: Christ, az amerikai katonát Dolhai Attila, míg jó barátját, Johnt Feke Pál alakítja, mellettük legkiválóbb művészeink láthatók a Miss Saigonban, többes szereposztásban. Mindemellett érdekesség, hogy most is az 1994-es kreatív csapat, köztük a rendező, KERO hozza létre a produkciót.


A 2011-es változat nyáron a soproni MKB Musical Aréna szabadtéri színpadán debütált - három alkalommal összesen 14 ezer néző tekintette meg a Miss Saigont. A hatalmas sikert aratott előadásokra egy éves előkészület után került sor, s egyúttal az ország legnagyobb szabadtéri pódiumát is felavatták a Nagymező utcai teátrum sztárjai. A hatalmas, több mint 1300 négyzetméteres színpadot gigantikus díszletek, s mintegy 300 fős szereplőgárda foglalta el.


A Miss Saigon Giacomo Puccini Madama Butterfly - Pillangóasszony című operája alapján készült, s azon rockoperák-musicalek közé tartozik, melyek a lenyűgöző látvány, a különleges - Puccini idézetekkel teli - muzsika, a remek hangzás és a fölfokozott szórakozás mellett igazi zenedrámák.


Katartikus élményt kínál szinte minden nézőnek!







Vámpírok bálja

Helyszín: Budapest,Magyar Színház
Kezdési időpont: 15:00

A töretlen sikerrel játszott produkciót eddig közel százezren tekintették meg a Pesti Magyar Színház épületében. Roman Polanski eredeti, nagy sikerű színpadi rendezését, a Vámpírok bálját nemzetközi alkotógárdával, új köntösben állította színre a PS Produkció a Magyar Színház épületében.


A musical korábban szerte a világon sikert aratott: az 1997-es bécsi bemutató után Stuttgart, Hamburg, Varsó és Berlin közönsége csodálhatta ezt a minden ízében különleges, fanyar humorú, lenyűgözően látványos, lehengerlően lendületes musicalbombát.


Eddig 5 millió nézőt vonzott szerte a világon a mára már kultikussá vált vámpírparódia. Jim Steinman kifogyhatatlanul áradó melódiái hűen követik a Polanski által megálmodott történetet. Michael Kunze szövegkönyve költői megjelenítése a vámpírok borzongató és groteszk antivilágának.  A Vámpírok bálja musical minden eddiginél látványosabb magyar bemutatójának díszleteit és jelmezeit a nemzetközileg elismert Kentaur tervezte.


Vezetőrendező: Roman Polanski


Rendező: Cornelius Baltus


Zeneszerző: Jim Steinman


Szövegkönyv és dalok: Michael Kunze

A király nevében

Helyszín: Budapest,RaM Colosseum
Kezdési időpont: 15:00

A Nemzeti Táncszínházban 2008. őszén bemutatásra kerülő Schwajda György ötlete alapján készült egész estés táncszínház, Shakespeare komédiáját dolgozza át, Mátyás király udvarába áthelyezve azt, kosztümökben és természetesen a tőlünk megszokott tánckavalkádban gazdag verzióban.


Volt egy kor, ahol a sugárzó új energiákból, számtalan géniusz csodás erejéből a világ új korszaka született: a RENESZÁNSZ!


Mit jelentett ez az újjászületés? Az egyén felemelkedését, a szép iránti vágy ébredését, az örömteli élet diadalmenetét, az értelem győzelmét, a boldogság keresésének megújulását.


S volt egy király, mely e korszak tündöklő virágjának kibontakozásában nem csekély szerepet játszott, hisz a humanizmust, Itália túlfűtött szellemét házassága révén beengedte szeretett országába. Beengedte oda, ahol a középkor olyan embere élt, ki maga szemében a gerendát nem, de más szemében a szálkát is meglátta, ítélt s ítéltetett.


A király címerében egy fekete holló van, amely aranygyűrűt tart csőrében. E címer sokfelé látható. Visegrádon és Budán is hirdeti Corvin büszke királyi nevét. Mátyás hírét, ellenségein- nem csak vérrel, hanem furfanggal- nyert sok diadalmát az érc, a márvány, s a betű hatalma feledni nem engedi.


Szerette őt népe, hisz nem ítélt, csak igazságot tett,


történetünk dicső eletének csak egy szelete lett...


Karakterszereplők:


Mátyás, Magyarország királya: Patonai Norbert


Beatrix királyné: Vajda Nikoletta


Vitéz János, az ország helytartója, puritán magyar úr: Dénes Nándor


Mujkó, Mátyás király udvari bolondja: Reszneki Domán


Marianna, Vitéz János mennyaszonya: Sátori Júlia


Rendőrbíró, Vitéz János jobb keze: Zsombori Miklós


Pannonius pantomim: M. Kecskés András


Keveriné, kerítőnő: Pintér Ágota Lotti


A gyönyörű kurtizán: Morvai Veronika


Ifjú magyar szerelmesek: Bistei Judit, Péli Róbert


Rend főnővér: Vajda Nikoletta


Itáliai nagykövet:Újszászi András


Köteles a hóhér: Falvai Miklós


Porkoláb: Görög Zoltán


Magyar urak és hölgyek, Itáliai urak és hölgyek, apácák, katonák, rabok, kurtizánok, hóhérok, kocsmai népek és még sokan mások: Patonai Zsolt, Deák Vince, Klausz Bernadett, Holman Enikő, Varga Zsuzsanna, Horváth Mónika, Boros Bettina, Kapitány Dorottya, Benkő Dávid, Filep Viktor, Plesovszki Petra, Lázár Anna Dóra, Széphalmi Júlia


Tánckari munkatársak: Sátori Júlia, Morvai Veronika, Újszászi András, Péli Róbert, Patonai Norbert, Dénes Nándor, Topolánszky Tamás


Táncmester: Topolánszky Tamás, Pantomim mester: M. Kecskés András


Alabárdosok: Tukora István Tamás, Orosz Gábor, Varga László.


Az alkotóstáb:


Shakespeare komédiáját Reneszánsz köntösbe csomagolta: Schwajda György


Zeneszerző: Czomba Imre,


Díszlettervező: Mira János


Jelmeztervező: Debreczeni Ildikó


Arculati grafikus: Tóth Attila- Prodart Grafikai Stúdió


Fotó: Pintér Árpád


Fénytechnika, látvány:Szimeiszter Balázs fénymester


Producer:Vona Tibor ügyvezető igazgató,


Rendező-koreográfus: Román Sándor

Budapest Szilveszter

Helyszín: Budapest,Vörösmarty tér
Kezdési időpont: 17:00

A főváros természetesen méltó óévbúcsúztató bulit kínál mindenkinek. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt garantált, hogy a budapesti szilveszter igazi hatalmas buli lesz idén is.


December 31-én legalább a látványos tűzijáték erejéig nézzünk ki a Duna korzóra, vagy a közeli terekre, de ha már ott vagyunk, élesítsük be a trombitákat is, és köszöntsük méltóan az újévet.


Ha pedig tartósabb lézengésre vágyunk, akkor egyrészt öltözzünk melegen, másrészt semmiképp se hagyjuk ki a belváros 3 központi buli helyszínét - Nyugati tér, Oktogon és Vörösmarty tér - ahol a legjobb szilveszteri összes kelléke, azaz buli, koncert és jó társaság vár minket.

Fábry Szilveszter

Helyszín: Budapest,Belvárosi Színház
Kezdési időpont: 18:00

A Fábry-elvonási tünetek enyhítésére. Szilveszter a Belvárosiban!


Szereplő:


Fábry Sándor


Zenész: Bóna János


Előadás időpontok:


BELVÁROSI SZÍNHÁZ - Budapest


december 31. (szombat) 18:00


Ismertető:


Retro dizájn és ami az elmaradt TV Show-kban is lehetett volna.


"Amikor a farok csóválja a pasit..."

Symbol Szilveszter

Helyszín: Budapest,Symbol
Kezdési időpont: 19:00

4 helyszínen, 4 különböző stílusú bulival és fenséges 4 fogásos vacsorával várnak mindhárom étteremben! A vacsora alatt hangulatos élőzenével kedveskednek, majd beindul a féktelen buli a hazai elektronikus zene legjobbjaival, a Compact Discoval, DJ Gomes-zel , DJ Toto Jr-al!


Az este megkoronázásaként egy meglepetés produkcióval is készülnek, ahol Bernáth Imre, a Cirque du Soleil művésze szórakoztat majd titeket!


Programok:




  • Symbol Garden: Csemer Bogi és Sebestyén Áron a vacsora alatt, majd DJ Gomes.A vacsora során kellemes háttérzene, melyet a legjobb mai slágerek váltanak, hogy együtt táncolhassunk át az újévbe.(A Puskás Pancho Sport Pubban és az Italian Fusion Restaurantban a Garden programja hallható)




  • 220 éves pinceétterem: 4 fogásos vacsora és cigányzene élőben egész éjjel




  • Live Music Club: Compact Disco, DJ Gomes




  • Café & Lounge: Karaoke party egész éjjel




Buli belépő: Elővételben 8.000 Ft/fő, a helyszínen 10.000 Ft/fő


A belépőjegy tartalmazza az éjféli falatokat és a belépést 23:00-tól az összes programra.


Web: www.symbolbudapest.hu/szilveszter

Happy New Year Underground 2012

Helyszín: Budapest,Almássy Téri Szabadidő Központ
Kezdési időpont: 19:00

Az év utolsó éjszakáján a 4 szervező csapat közös partyt szervez ami egy igazán hosszú és fergeteges mulatság lesz. A medencében a hazai underground élet jeles képviselői back to back szetteket fognak játszani, míg az emeleten 2. teremben a psychedelik zenéjé lesz a főszerep. A hazai dj-k és live act-eken kívül 5 külföldi vendég zenész teszi a szilveszteri hangulatot felejthetetlenné.


A szervezők igyekeztek mindenkinek a kedvében járni, hogy minél színesebb és változatosabb legyen a zenei felhozatal. Így a dark progressive stílustól kezdve a fullonon át a psytrance-ig, egészen a reggeli progressive zenéig mindennel találkozhatunk majd. A 2.emeleten pedig a Normafa Crew dnb dj-i veretik a tört ütemeket az éjszaka folyamán. Mint láthatjátok a buli nem reggelig hanem másnap kora estig tart és a Wavefusion csapat idén itt tartja meg az afterpartyt is. Így az esti belépővel a jelen levők az afterre is hivatalosak.

Jegyek 1500 Ft-tól elővételben kaphatóak

Helyszín: Almássy Hall (Almássy Tér 6.)


Web: www.facebook.com/events/125855770859620

Szilveszteri Miss Saigon vacsorával, szórakoztató műsorral és színpadi diszkóval

Helyszín: Budapest,Budapesti Operettszínház
Kezdési időpont: 19:00

Búcsúztassa az óévet az évad legsikeresebb musical-produkciójával, a Miss Saigonnal, valamint ünnepi vacsorával, szórakoztató operett-műsorral, majd retro diszkóval!


Mi mást is tekinthetne meg a Budapesti Operettszínház közönsége december 31-én, mint a 2011/2012-es Sztárszerzők éve legnagyobb musicalsikerét, a Miss Saigont. Sztárszereposztásban látható az év utolsó estéjén is Claude-Michel Schönberg műve.


"A musical, amely már legenda" - hangzott a Newsweek kritikája alig néhány héttel az 1989-es premier után. S valóban, nem tévedtek, Claude-Michel Schönberg alkotása több tízezerszer ment szerte a világon. "Musicalek jönnek és mennek, de ez a darab maradandó" - írta a Sunday Times, s az újságírónak igaza lett, hiszen a Miss Saigon a tíz leghosszabb ideje játszott zenés előadás között van. Magyarországon is a műfaj történetének egyik legfontosabb állomása az 1994-es szegedi szabadtéri, majd operettszínházi bemutató - Kerényi Miklós Gábor-KERO rendezésében a musicalnek itthon is kultusza alakult ki. A 17 esztendővel ezelőtti produkció alkalmával a jogtulajdonos, Cameron Mackintosh úgy mutatta be egy televíziós interjúban a Budapesti Operettszínház jelenlegi főigazgatóját, mint az alkotót, aki a legjobb Miss Saigont rendezte. Most is az 1994-es kreatív csapat, köztük a rendező, KERO hozta létre a produkciót.


A 2011-es változat nyáron a soproni MKB Musical Aréna szabadtéri színpadán debütált - három alkalommal összesen 14 ezer néző tekintette meg a Miss Saigont, s azóta a Budapesti Operettszínházban is tízezrek látták már. A főszerepeket az óesztendő utolsó estéjén Szabó P. Szilveszter, Vágó Zsuzsi, Dolhai Attila, György-Rózsa Sándor, Bordás Barbara, Kerényi Miklós Máté és Csengeri Ottília alakítják.


Az előadás után ünnepi vacsora (a részletes menüsor itt olvasható), majd szórakoztató operett-műsor a többi között Bordás Barbara, Kékkovács Mara, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Kerényi Miklós Máté és sokan mások részvételével. Természetesen a buli sem marad el, vendégeink hajnalig rophatják színpadi retro diszkónkban, a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek slágereire, DJ Peregivel!


Jegyárak - előadás vacsorával, szórakoztató műsorral és bulival: 35.000 Ft, 27.000 Ft, 23.000 Ft, 19.000 Ft.


Jegyértékesítés kizárólag a Budapesti Operettszínházban!


Másnap, 2012. január 1-jén zenés utazásra invitáljuk nézőinket, ugyancsak a Budapesti Operettszínház sztárjaival. Újévi Gálánkon műsoron a legnagyobb operett-slágerek szerepelnek, némi musicallel, operával, s slágerekkel fűszerezve... Közreműködik: Bordás Barbara, Dolhai Attila, Janza Kata, Kalocsai Zsuzsa, Kékkovács Mara, Lukács Anita, Oszvald Marika, Peller Károly, Szabó Dávid, Szabó P. Szilveszter, Vadász Zsolt, Vágó Zsuzsi, a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara. Vezényel: Makláry László.


Búcsúztassa az óévet, s köszöntse az újat a Budapesti Operettszínházban! A szórakozás mindkét este garantált!

Szilveszteri Operetthajó

Helyszín: Budapest,Vigadó tér 9. kikötő
Kezdési időpont: 19:30

A hangulatos hajóúton a Magyar Állami Operaház kiváló énekes, hangszeres és táncművészeiből alakult Operetthajó társulat gondoskodik az Ön szórakozásáról, felvonultatva az opera, az operett, az olasz, spanyol dal és a musicalirodalom gyöngyszemeit eredeti nyelveken valamint bravúros klasszikus, sztepptáncokat, hastáncot és magyar folklórtáncokat látványos jelmezekben.


Az Operaház művészeiből alakult és immáron 12 éve nemzetközileg is elismert 35 fős OPERETTHAJÓ TÁRSULAT, mely tavaly ősszel adta 1250. jubileumi előadását. Műsoraikban a már megszokott magas szinten előadott opera és operett részletek, folklór, klasszikus, sztepp táncok, hangszeres szólók is helyet kapnak, mialatt Budapest csodás panorámájában gyönyörködhetnek. Az est két szünetében angol, német és magyar nyelven Budapest művészettörténeti vonatkozásait, érdekességeit is bemutató városnéző idegenvezetést hallgathatnak a Vendégek.


Helyszín: Budapest Vigadó tér 9. kikötő


Belépődíj: Felnőtteknek 50.000 Ft/fő, Gyermekeknek 12 éves kor alatt 36.000 Ft/fő.


Beszállás 19.30 órakor


Web: www.operetthajo.hu


E-mail: operetthajo@t-online.hu

Vámpírok bálja

Helyszín: Budapest,Magyar Színház
Kezdési időpont: 19:30

A töretlen sikerrel játszott produkciót eddig közel százezren tekintették meg a Pesti Magyar Színház épületében. Roman Polanski eredeti, nagy sikerű színpadi rendezését, a Vámpírok bálját nemzetközi alkotógárdával, új köntösben állította színre a PS Produkció a Magyar Színház épületében.


A musical korábban szerte a világon sikert aratott: az 1997-es bécsi bemutató után Stuttgart, Hamburg, Varsó és Berlin közönsége csodálhatta ezt a minden ízében különleges, fanyar humorú, lenyűgözően látványos, lehengerlően lendületes musicalbombát.


Eddig 5 millió nézőt vonzott szerte a világon a mára már kultikussá vált vámpírparódia. Jim Steinman kifogyhatatlanul áradó melódiái hűen követik a Polanski által megálmodott történetet. Michael Kunze szövegkönyve költői megjelenítése a vámpírok borzongató és groteszk antivilágának.  A Vámpírok bálja musical minden eddiginél látványosabb magyar bemutatójának díszleteit és jelmezeit a nemzetközileg elismert Kentaur tervezte.

Vezetőrendező: Roman Polanski
Rendező: Cornelius Baltus
Zeneszerző: Jim Steinman
Szövegkönyv és dalok: Michael Kunze

A király nevében

Helyszín: Budapest,RaM Colosseum
Kezdési időpont: 20:00

A Nemzeti Táncszínházban 2008. őszén bemutatásra kerülő Schwajda György ötlete alapján készült egész estés táncszínház, Shakespeare komédiáját dolgozza át, Mátyás király udvarába áthelyezve azt, kosztümökben és természetesen a tőlünk megszokott tánckavalkádban gazdag verzióban.


Volt egy kor, ahol a sugárzó új energiákból, számtalan géniusz csodás erejéből a világ új korszaka született: a RENESZÁNSZ!


Mit jelentett ez az újjászületés? Az egyén felemelkedését, a szép iránti vágy ébredését, az örömteli élet diadalmenetét, az értelem győzelmét, a boldogság keresésének megújulását.


S volt egy király, mely e korszak tündöklő virágjának kibontakozásában nem csekély szerepet játszott, hisz a humanizmust, Itália túlfűtött szellemét házassága révén beengedte szeretett országába. Beengedte oda, ahol a középkor olyan embere élt, ki maga szemében a gerendát nem, de más szemében a szálkát is meglátta, ítélt s ítéltetett.


A király címerében egy fekete holló van, amely aranygyűrűt tart csőrében. E címer sokfelé látható. Visegrádon és Budán is hirdeti Corvin büszke királyi nevét. Mátyás hírét, ellenségein- nem csak vérrel, hanem furfanggal- nyert sok diadalmát az érc, a márvány, s a betű hatalma feledni nem engedi.


Szerette őt népe, hisz nem ítélt, csak igazságot tett,


történetünk dicső eletének csak egy szelete lett...


Karakterszereplők:


Mátyás, Magyarország királya: Patonai Norbert


Beatrix királyné: Vajda Nikoletta


Vitéz János, az ország helytartója, puritán magyar úr: Dénes Nándor


Mujkó, Mátyás király udvari bolondja: Reszneki Domán


Marianna, Vitéz János mennyaszonya: Sátori Júlia


Rendőrbíró, Vitéz János jobb keze: Zsombori Miklós


Pannonius pantomim: M. Kecskés András


Keveriné, kerítőnő: Pintér Ágota Lotti


A gyönyörű kurtizán: Morvai Veronika


Ifjú magyar szerelmesek: Bistei Judit, Péli Róbert


Rend főnővér: Vajda Nikoletta


Itáliai nagykövet:Újszászi András


Köteles a hóhér: Falvai Miklós


Porkoláb: Görög Zoltán


Magyar urak és hölgyek, Itáliai urak és hölgyek, apácák, katonák, rabok, kurtizánok, hóhérok, kocsmai népek és még sokan mások: Patonai Zsolt, Deák Vince, Klausz Bernadett, Holman Enikő, Varga Zsuzsanna, Horváth Mónika, Boros Bettina, Kapitány Dorottya, Benkő Dávid, Filep Viktor, Plesovszki Petra, Lázár Anna Dóra, Széphalmi Júlia


Tánckari munkatársak: Sátori Júlia, Morvai Veronika, Újszászi András, Péli Róbert, Patonai Norbert, Dénes Nándor, Topolánszky Tamás


Táncmester: Topolánszky Tamás, Pantomim mester: M. Kecskés András


Alabárdosok: Tukora István Tamás, Orosz Gábor, Varga László.


Az alkotóstáb:


Shakespeare komédiáját Reneszánsz köntösbe csomagolta: Schwajda György


Zeneszerző: Czomba Imre,


Díszlettervező: Mira János


Jelmeztervező: Debreczeni Ildikó


Arculati grafikus: Tóth Attila- Prodart Grafikai Stúdió


Fotó: Pintér Árpád


Fénytechnika, látvány:Szimeiszter Balázs fénymester


Producer:Vona Tibor ügyvezető igazgató,


Rendező-koreográfus: Román Sándor

Soundattack Szilveszter

Helyszín: Budapest, A38 Hajó
Kezdési időpont: 20:00

Soundattack Szilveszter: Palotai vs. Ludmilla, Irie Maffia Dj Set, Dj Mira, Dj Juhász Laci + sokan mások! Az év bulija a Hajón!


A legsúlyosabb, legvidámabb, leglazább, legelszálltabb éjszaka kis hazánk legeslegjobb és legeslegmenőbb lemezlovasaival, élükön Palotaival, akik erre az éjszakára féltve őrzött legékesebb hangzó gyémátnjaikat is előveszik, s a közönségükbe küldik azoknak hatalmas örömére és gyógyulására.


Jegyár: 4.000.- Ft, Elővételben: 4.000.- Ft


Helyszín: A38 Hajó

Szilveszter a Gellértben

Helyszín: Budapest,Gellért Hotel­­
Kezdési időpont: 20:00

2011 szilveszterén stílusos környezetben, exkluzív műsorral, és alkalomhoz illő vacsora összeállításokkal várják az érdeklődőket Budapest egyik legszebb szecessziós épületében a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál.


A patinás Fürdőcsarnok ad otthont a szilveszteri program­nak, koncerteknek, és a hajnalig tartó táncos mulatságnak, exkluzív szilveszteri vacsoráját pedig a Hotel pompás szalonjaiban és termeiben fogyaszthatod el.


A szilveszteri rendezvény sztárfellépői:


Charlie, a Princess hegedű trió, Fésűs Nelly és táncosai, és az Old Boys zenekar


Szilveszteri program:




  • 19 órától érkezés a Gellért Hotel­­be. Vendégeiket üdvözlő itallal várják.




  • a szilveszteri program­ 20 órától szilveszteri vacsorával indul Péntek Tamás, a Gellért Hotel mesterszakácsának ajánlásával




  • 21:30-tól vendégművészek lenyűgöző szilveszter­i műsorát láthatják a Fürdőcsarnok­ban




  • az est folyamán Majoros István és Kartali Marietta képzőművészek készítenek ajándék karikatúrát a szilveszteri program vendégeiről




  • éjfélkor Himnusz és közös koccintás




  • tombola értékes nyereményekkel




  • éjféli büfé, hagyományos újév­i ételekkel




  • hajnali 3 óráig a szilveszteri zenekar népszerű dallamaira táncolhatnak




Web: gellertszilveszter.com

Jazzy szilveszter

Helyszín: Budapest,Liszt Ferenc tér
Kezdési időpont: 20:00

Gyere és swingeljük át együtt az éjszakát! Jazzy szilveszter a Liszt Ferenc téren! A belépő ára tartalmazza a büféasztalt, éjfél utáni étkezést, valamint egy italcsomagot! 22.00 órától, GROUP 'N' SWING KONCERT majd utána egy igazi fergeteges Jazzy Radio Party a Jazzy rádió műsorvezetőivel, lemezlovasaival.


Program:


Welcome Drink :


-Mediterran Cigánymeggy pálinka


Büfé vacsora t: 21.00-23.30


- sós és édes sütemények,


- kanapészendvics válogatás ( tatáros, tonhalas, mangalicasonkás,


libamájpástétomos)


- vegyes ízelítőnyársak ( caprese, görög, aszaltparadicsomos csirkés, stb )


- koktélrák & cézársaláta kelyhek


- desszert


Éjfél után:


- Virsli mustárral, friss kenyérrel


- Lencsefőzelék


Open Bar: 21.00-23.30


- Juhász Pincészet Borai


- Mediterrán Olaszrizling


- Jazzy (Paptag) Rosé


- Egri Cabernet Sauvignon


- Dreher Csapolt sör


- Coca Cola termékek


- Sió Gyümölcslevek


Éjfélkor: 1ü (0.2l) Martini Rosé Pezsgő


22.00: GROUP 'N' SWING KONCERT


01.00: Jazzy Radio Party


Elővételes Jegyár 7900.-

ExperiDance Szilveszteri Gálaműsor

Helyszín: Budapest,RaM Colosseum
Kezdési időpont: 20:00

A világhírű magyar tánctársulat, az ExperiDance szilveszteri gálája egyedi összeállítás, melyet a reneszánsz táncok és lakomák hangulata ihletett. A táncshow-ban megelevenednek a társulat korábban játszott ReneDance c. produkciójának főbb elemei. Az est résztvevői Román Sándor alapító koreográfus, művészeti vezető és az ExperiDance teljes tánckarának részvételével, velük közösen koccintva köszönthetik az új esztendőt!


A különleges reneszánsz előadást csak egyetlen nap tekinthetik meg, egy 5 fogásos szilveszteri vacsora elfogyasztását követően. A teljes program alatt (20 órától 02 óráig) sör, bor és alkoholmentes italok fogyasztására van lehetőség, hajnali 2 órát követően pedig táncolni vágyó vendégeink számára italfogyasztási lehetőséget biztosítunk a bárpultban!


Részletes program:


20:00 - Vendégek érkezése, Welcome drink


20:30 - 5 fogásos vacsora felszolgálása


22:00 - ExperiDance: A király nevében produkció


00:00 - Himnusz, Pezsgős koccintás


00:10 - Éjféli büfé, Tánc, az ExperiDance táncosainak részvételével


02:00 - Programzárás


A teljes programon való részvétel (welcome drink, 5 fogásos vacsora, sör- bor- alkoholmentes italok fogyasztása, táncprodukció megtekintése, éjféli büfé, pezsgős koccintás, tánc) ára: 24.999 HUF/ fő.


Helyszín: RaM Colosseum


Web: www.ramcolosseum.hu/events/experidance-szilveszteri-galamusor-2011-12-31

Jazz Szilveszter 2011

Helyszín: Budapest,Budapest Jazz Club
Kezdési időpont: 20:00

Közreműködő(k):


Micheller Myrtill - előadó

Szőke Nikoletta - előadó

Tzumo Trio - előadó

Sebestyén Áron - előadó

Révész Richárd - előadó

Szakcsi Lakatos Béla Trio - előadó

Csemer Boglárka - előadó

A BJC a főváros jazz zenei központja. Az itt megrendezett fesztiválok, a rendszeresen fellépő világsztárok, a programok látogatottsága és nem utolsó sorban a közönség visszajelzései alapján bátran állíthatjuk, hogy Magyarország kedvenc jazz klubja. A külföldiek körében is közkedvelt helyszínen az elmúlt négy évben több száz koncert, lemez- és TV felvétel, tehetségkutató verseny és számos más izgalmas rendezvény is helyet kapott. A kétszintes palotaépület különös atmoszféráját elegáns neobarokk díszlépcsőház, neoreneszánsz fogadótermek és modern stílusjegyek ízléses egyvelegének köszönheti.


Fergeteges koncertekkel, pezsgővel és svédasztalos állóvacsorával várjuk az év utolsó napján Budapest kedvenc jazz klubjába. A vokális zene kedvelői Micheller Myrtill, Szőke Nikoletta és Csemer Boglárka magával ragadó produkcióit, míg a jazz elkötelezett hívei Szakcsi Lakatos Béla és Tzumo Árpád koncertjeit élvezhetik. A koncertek után a New Orleans-i klubok hangulatát idéző jam session, és hangulatos JazzMozi várja a közönséget.


Földszinti különterem:


21:30 - 22:40 Tzumo Trio


22:50 - 23:50 Csemer Boglárka - Sebestyén Áron Duo (sanzonok)


00:15 - 00:45 Csemer Boglárka - Sebestyén Áron Duo


00:50 - 01:40 Tzumo Trio


01:45 - 04:00 Jam Session sztárvendégekkel


Emeleti koncertterem:


21:00 - 21:50 Micheller Myrtill - Révész Richárd Duo


22:30 - 23:45 Szakcsi Lakatos Béla Trio


00:15 - 01:30 Szőke Nikoletta "B" Verzió Projekt


00:40 - 04:00 JazzMozi - hangulatos koncertfilmek


Menü:


Előételek

Olívabogyós tonhalpástétom, grissinivel


Narancsos-mézes sonka, narancs chutneyval


Fűszeres húsgolyók, zeller pürével


Cézár saláta


Vöröslencse saláta


Almás-diós sajtsaláta


Meleg ételek

Mandulás bundában sült pangasius filé, burgonyafelhővel


Baconba tekert pulykamelll, balzsamos gyöngyhagyma raguval, burgonyafánkkal


Sütőtökös csirkés rizotto, parmezán forgáccsal


Gyömbéres jérce, grillezett naranccsal, gesztenyés jázminrizzsel


Konfitált malac karaj, gyömbéres-almás káposztával, serpenyős burgonyával


Desszertek

Rizsfelfújt melegen, hideg epervelővel


Mini rétes variációk (almás, túros, meggyes)


Cappuccinos Panna Cotta karamellával


Mascarponés csokis süti


Éjfél után töltött káposzta


Jegyek: 16.900,- Ft, 23:30 után 6.900,- Ft

Fenyő Miklós Szilveszteri koncertje - Ujjé, itt az új év

Helyszín: Budapest,SYMA Sport- és Rendezvényközpont
Kezdési időpont: 20:00

Idén rendhagyó módon nem a karácsonyt követő napon kerül megrendezésre a szokásos téli Fenyő buli. 1996. óta minden évben Fenyő Ünnep néven jelentkezett Fenyő Miklós az év végi rock and roll partival, úttörő volt a két ünnep közötti koncertek rendezésében.


Azóta számtalan követője van, így Mr. Rock and Roll újított: szilveszter napján lepi meg közönségét egy fergeteges koncerttel. A koncert a szilveszteri hangulathoz illeszkedően tele lesz humorral, vidámsággal, de természetesen nem maradhat el a megszokott hangzás és látvány sem. Aki tehát szeretne egy igazán jót bulizni az év utolsó napján, együtt táncolni és énekelni a Hotel Mentholt, Rock and Roll Partyt, Csókkirályt, vagy a Made in Hungáriát, annak ott a helye. Sztárvendégek: Polyák Lilla, Dévényi Tibor.


Fenyő Miklós a koncert után ajándék retroparty-val kedveskedik közönségének, ahol a '80-as, '90-es évek slágereire bulizhatunk kifulladásig. Házigazdák: Dévényi Tibi bácsi és B. Tóth László. Éjfélkor velük, Fenyő Miklóssal, és több ezer rock and roll rajongóval együtt köszönthetjük az Újévet.


Jegyárak: 5990-18000 Forint

Jazz Szilveszter 2011

Helyszín: Budapest,Budapest Jazz Club
Kezdési időpont: 20:00

"Micheller Myrtill, Szakcsi Lakatos Béla, Szőke Nikoletta és sokan mások!"


A BJC a főváros jazz zenei központja. Az itt megrendezett fesztiválok, a rendszeresen fellépő világsztárok, a programok látogatottsága és nem utolsó sorban a közönség visszajelzései alapján bátran állíthatjuk, hogy Magyarország kedvenc jazz klubja. A külföldiek körében is közkedvelt helyszínen az elmúlt négy évben több száz koncert, lemez- és TV felvétel, tehetségkutató verseny és számos más izgalmas rendezvény is helyet kapott. A kétszintes palotaépület különös atmoszféráját elegáns neobarokk díszlépcsőház, neoreneszánsz fogadótermek és modern stílusjegyek ízléses egyvelegének köszönheti.


Fergeteges koncertekkel, pezsgővel és svédasztalos állófogadással várjuk az év utolsó napján Budapest kedvenc jazz klubjába. A vokális zene kedvelői Micheller Myrtill, Szőke Nikoletta és Csemer Boglárka magával ragadó produkcióit, míg a jazz elkötelezett hívei Szakcsi Lakatos Béla és Tzumo Árpád koncertjeit élvezhetik. A koncertek után a new orleansi klubok hangulatát idéző jam session, és hangulatos JazzMozi várja a közönséget.


Műsor:


Földszinti különterem:

21:30 - 22:40 Tzumo Trio


22:50 - 23:50 Csemer Boglárka - Sebestyén Áron Duo (sanzonok)


00:15 - 00:45 Csemer Boglárka - Sebestyén Áron Duo


00:50 - 01:40 Tzumo Trio


01:45 - 04:00 Jam Session sztárvendégekkel


Emeleti koncertterem:

21:00 - 21:50 Micheller Myrtill - Révész Richárd Duo


22:30 - 23:45 Szakcsi Lakatos Béla Trio


00:15 - 01:30 Szőke Nikoletta "B" Verzió Projekt


00:40 - 04:00 JazzMozi - hangulatos koncertfilmek


Menü


Előételek

Olívabogyós tonhalpástétom, grissinivel


Narancsos-mézes sonka, narancs chutneyval


Fűszeres húsgolyók, zeller pürével


Cézár saláta


Vöröslencse saláta


Almás-diós sajtsaláta


Meleg ételek

Mandulás bundában sült pangasius filé, burgonyafelhővel


Baconba tekert pulykamelll, balzsamos gyöngyhagyma raguval, burgonyafánkkal


Sütőtökös csirkés rizotto, parmezán forgáccsal


Gyömbéres jérce, grillezett naranccsal, gesztenyés jázminrizzsel


Konfitált malac karaj, gyömbéres-almás káposztával, serpenyős burgonyával


Desszertek

Rizsfelfújt melegen, hideg epervelővel


Mini rétes variációk


(almás, túros, meggyes)


Cappuccinos Panna Cotta karamellával


Mascarponés csokis süti


Éjfél után

Töltött káposzta


A különböző fogásokat az alábbiak szerint szervírozzuk:

Előételek: 20:30-22:00-ig


Főételek 21:30-23:00-ig


Desszertek: 23:00-éjfélig


Fellépők


Micheller Myrtill - Révész Richárd Duo


Micheller Myrtill neve több mint egy évtizede ismerős a hazai zenei életben. Vokalistaként több mint 40 zenei kiadványon működött közre. 2006-ban két nemzetközi versenyről is díjjal tért haza. A 2009-es év új lehetőségeket hozott Myrtill szakmai életében: Voice & Guitar duója Londonban turnézott , mely a duó következő albumát alapozta meg. A True Colors címen megjelent korong lemezbemutatója hatalmas sikert aratott.


Micheller Myrtill - ének , Révész Richárd - zongora


Szőke Nikoletta "B" Verzió Projekt

A Szőke Nikoletta "B" Verzió Projekt zenéje a '60-as, '70-es évekbeli funk, Motown hangzásvilágát ötvözi a mai modern R'n'B, hip-hop és jazz stílusjegyeivel. A Szőke Nikoletta Quartet lírai, melodikus zenéjével ellentétben a "B" Verzió Projektben a lüktető, ritmikus stíluselemek kerülnek előtérbe.


Szőke Nikoletta - ének, Szakcsi Lakatos Róbert - zongora, Bolla Gábor - szaxofon, Pecze Balázs - trombita, Lamm Dávid - gitár, vokál, rap, Barcza Horváth József - basszusgitár, Mohay András - dob


Csemer Boglárka & Sebestyén Áron Duo

Finom, érzelmes, a sanzon világába is belekóstoló önfeledt, őszinte jazz muzsika, saját dalok és ritka feldolgozások jellemzik a formációt. A fiatal énekesnő vibráló, titokzatosan szép hangjában mintha Edith Piaf és Billie Holiday tehetsége és kisugárzása találkozna. Az énekesnő egyszerre bájos és vibrálóan nőies kisugárzása érzékien játékos hanggal párosul.


Csemer Boglárka - ének, Sebestyén Áron - zongora


Szakcsi Lakatos Béla Trio

Szakcsi Lakatos Béla arról álmodozva kezdett kilencéves korában zongorázni, hogy híres zeneszerzővé és a klasszikus zene jeles interpretálójává váljon, ám miközben elvégezte a Bartók Béla konzervatóriumot, megismerkedett a jazzel, s ez az élmény elterelte további klasszikus zenei tanulmányaitól. Az ötvenes évek óta töretlenül felfelé ívelő pályáján a mainstream jazz, a jazz-rock, New Age, a szabad improvizáció és a gipsy jazz irányzatokban is maradandót alkotott. A Liszt- és Kossuth-díjas művész zenéjében különösen nagy hangsúlyt fektet a klasszikus és kortárs zene, a világzene és a jazz ötvözésére.


Szakcsi Lakatos Béla - zongora, Orbán György - bőgő, Balázs Elemér - dob


Tzumo Árpád Trio

Tzumo budapesti zenész családba született. Hétéves korában kezdett zongorázni. Első nagy sikere 1998 tavaszán a Magyar Rádió tehetségkutató versenyének megosztott első helyezése volt. 2001-ben ösztöndíjat kapott a bostoni Berklee College of Music-ra, majd 2003-ban felvételt nyert a Monk Institute-ba, ahol Herbie Hancock, Ron Carter, Wayne Shorter és Terence Blanchard irányítása alatt két éven át turnézott az intézet zenekarával, ismert világsztárok állandó közreműködésével.


A trió tagjai : Oláh Tzumó Árpád - zongora, Pecek Lakatos Krisztián - bőgő, Pecek Lakatos András - dob


Felhívjuk figyelmét, hogy az éjszakai jegy 23:30 utáni belépésre jogosít!

The End - 2011 - Last New Year's Eve

Helyszín: Budapest, Merlin
Kezdési időpont: 21:00

A klasszikus trafóházból lett színház, majd klub és bisztró a pesti belváros talán legérdekesebb műintézményévé vált, ahol jól kiegészítette egymást a kultúra és a szórakozás.


A hazai underground minden jelentős szervezőcsapata és lemezlovasa játszott már itt elképesztő esteken, volt tánc-performansz, bábszínház, divatbemutató, varietéműsor és persze a kortárs elektronika nemzetközi nagyjai. Közeledünk a végéhez: hamarosan bezárulnak a legendás üvegkapuk, álomra szenderül a padlás kupolája, az ikonikus íves csarnokablakok, a magas oszlopok, a színpad és a súlyos, fekete függönyök.


Az utolsó szilveszteren még egyszer beleülünk a nagyok által koptatott bordó bársonyfotelbe, és adunk a búcsúzásnak egy örömteli, stílusos szilveszteri partival! Miden rezidens zenél, aki végigkövette ezt az öt évet, koccintunk a folytatás örömére.


Beugró - 23:00-ig 1500huf | 23:00 - 04:00 2000huf | 04:00 - 06:00 1000huf


Helyszín: Merlin


Web: www.facebook.com/events/234955526578221

Gödör Esszencia - Gödör Klubszilveszter

Helyszín: Budapest,Gödör Klub
Kezdési időpont: 21:00

Gödör Esszencia - Gödör Klubszilveszter: Specko Jedno, Super Starsky, Intim Torna Illegál, Soerii & Poolek, Dj Izil feat. Publo


Közreműködő(k):

DJ Izil - előadó

Specko Jedno - előadó

Intim Torna Illegál - előadó

Soerii & Poolek - előadó

A város legmenőbb és legvidámabb bulija, a legkedvesebb arcokkal. Rutkai Bori és a Specko Jedno megalapozza a jó hangulatot, hogy az Intim Torna Illegál koncertjére a már rossz levekkel tömött nép áttáncolja magát az Új Esztendőbe, amelyet a Soerii és Poolek törpékkel és go-go táncosokkal kiegészült showja indít a jókedv jegyében, amikor is jöhet a lencsefőzelék, a virsli és a korhelyleves. Ezek sem hiányozhatnak egy jó klubszilveszteren, mint ahogy a tűzijáték sem maradhat el. A Super Starsky a '70-'80-as évek hangulatát idézi - új formáció, híres zenekarok tagjaiból. Az MR2 zenei főszerkesztője, DJ Izil, MC Publoval együtt a lemezjátszók mögött már csak hab a szilveszteri pezsgőn...


Belépő: 3000/4000 Ft

Az Amadinda Együttes és Presser Gábor szilveszteri koncertje

Helyszín: Budapest,Művészetek Palotája,Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Kezdési időpont: 22:45

Közreműködik: Fassang László - orgona


2011 szilveszterének éjszakáján ismét az Amadinda és Presser zenéje tölti meg a Művészetek Palotájának hangversenytermét. Útjára indul a "zenevonat", vidáman zakatolva hegyen-völgyön át, bebarangolva a zenetörténet kimeríthetetlenül gazdag és változatos korszakait. Reneszánsz madrigálok, Johann Sebastian Bach orgonazenéje, Maurice Ravel zseniális kompozíciói, afro-amerikai dallamok és Presser Gábor dalai követik egymást. A már hagyománynak számító óévbúcsúztató, újévet köszöntő koncert egyik legfőbb vonzereje, hogy nagyrészt olyan produkciók hangzanak el, amelyek ritkán vagy soha korábban nem voltak hallhatóak, köztük olyanok is, amelyek nagy valószínűséggel kizárólag egyszer, ezen a koncerten hangzanak csak el. A közönség immáron egy évtizede tartó érdeklődésére jellemző, hogy a koncertek évről évre telt ház előtt zajlanak, sokan már hetekkel-hónapokkal az újabb koncert előtt biztosítják helyüket.


Az első rész hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel, amely az est vendégeinek produkcióival egészül ki. Idén, első alkalommal, megszólal a hangszerek királynője, az orgona is. Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki.


Míg a koncert első felét percre pontosan meg kell tervezni - hiszen elképzelhetetlen lemaradni az éjfél pillanatáról -, a második rész már jóval kötetlenebb, időtartama függ a közönség akaratától is. A második rész az igazán megismételhetetlen pillanatoké. Az újév első produkciója hagyományosan egy Strauss-polka, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor. Az éjszakai vonatozás örökzöld Presser-dalokkal és az erre az alkalomra újrahangszerelt LGT-számokkal ér a végállomásra.


Rendező: Amadinda


Jegyárak: 7000, 9000, 10000, 12500, 13500, 15000, 17000 Ft

Programnaptár

vissza most előre
2011. december
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Pirula Trend