Latin-Magyar szótár

A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T TY U Ü V W Z
Rosacea

arcbőr gyulladásos bővérűsége

  • 2024-05-27 A zöld táplálékok is csökkentik a rosacea tüneteit

    A rosacea évről évre rosszabbodhat, amennyiben figyelmen kívül hagyjuk, és nem törődünk ezzel a bőrbetegséggel. Ez általában a nők betegsége, azonban férfiaknál is megjelenhet a probléma, sőt náluk jóval súlyosabb tünetekkel jelentkezhet ez a bőrbetegség. Léteznek olyan ételek és italok, amelyek rendszeres fogyasztásával azonban jelentősen lecsökkenthetők a tünetek. Mutatunk is most néhányat!

  • 2019-03-12 Amikor túl piros az arcbőr

    A kivörösödött bőr és mellé az égető érzés, netalán egy-két kiütés az arcon minden bizonnyal egy gyulladásos betegség, a rosacea tüneteire utal. Sokan szenvednek emiatt, ezért is fontos tudni, hogy létezik-e gyógyír ellene.

  • 2014-11-13 Egészséges bőrpír vagy betegség?

    Az arcon megjelenő vöröslő területek sokakat zavarnak, így a legtöbben számtalan kozmetikai szerre költenek nagyobb összegeket, csak hogy eltűntethessék a problémát. A rosacea-nak nevezett állapot már viszonylag fiatal korban, akár a 30-as években is elkezdődhet. Dr. Sepa Györgyöt, a Trombózisközpont érsebész főorvosát arról kérdeztük, pontosan mit is lehet tenni a probléma ellen.