Latin-Magyar szótár

A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T TY U Ü V W Z
Hemofília

vérzékenység

  • 2024-04-12 Mindenkit megillet az egyenlő hozzáférés a kezeléshez

    A Hemofília Világnapját 1989 óta tartják meg az érintett betegszervezetek kezdeményezésére. A világnap célja, hogy a társadalom kellő figyelmet fordítson a vérzési rendellenességgel élőkre, és tegyen annak érdekében, hogy minden esetben felismerjék a betegséget, és hogy minden beteg hozzáférhessen a megfelelő kezeléshez. A vérzékenység különböző formáival élők számára a plazmaalapú terápia jelenti a megoldást.

  • 2022-03-25 Április 17-e a Hemofília Világnapja

    Minden évben április 17-én tartják a Hemofília Világnapját, hogy felhívják a figyelmet a vérzékenységgel, azaz hemofíliával, von Willebrand betegséggel, vagy más örökölt vérzési rendellenességgel élők helyzetére. Hazánkban több, mint 2700 ember él a vérzékenység valamilyen formájával - a legtöbbjük számára olyan gyógyszerek jelentik a terápia alapját, amelyek önkéntes donorok vérplazmájából készülnek.

  • 2021-06-08 5 gyakori tévhit a vérzékenységről

    A vérzékenység kapcsán a legtöbben a súlyos hemofíliára gondolnak, ám az állapotnak több típusa is ismert. Dr. Ercsei Ibolyától, a Trombózis-és Hematológiai Központ hematológusától megtudhattuk, vajon milyen tévhitek keringenek a vérzékenységről a köztudatban.