Tél

Tél

Sport

A szegfűszeg 11 jótékony hatása

A szegfűszeg, mint fűszer mindenki számára ismert, és ilyenkor karácsony táján a legtöbb házban megtalálható. A rózsaszín, alig fél centis ...

Sport

Miért csöpög az orrunk?

Nem csak megfázáskor szembesülhetünk ezzel a kellemetlen problémával, számos más oka is lehet annak, hogy százszámra használjuk el a papírzsebkendőt.

 • 2015.01.12 Még nem késő védőoltást kérni

  Az Országos Epidemiológiai Központ heti jelentése szerint Magyarországon még nem terjed járványosan az influenza, így még nem késő védőoltást kérni - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 • 2015.01.08 Hideg az orra? Azt kedveli a nátha!

  A közönséges náthavírus szaporodása szempontjából az orrban uralkodó hűvösebb hőmérsékleti viszonyok kedvezőbbek, mint a test belső hőmérséklete – állapította meg a Yale Egyetem új tanulmánya. Ez megerősítheti azt a népszerű, ám sokszor vitatott nézetet, hogy a hidegben könnyebben elkaphatjuk a sűrű tüsszögéssel járó betegséget.

 • 2015.01.06 Burgonyalé - Fűben-fában orvosság

  Kedvenc eledelünk, a burgonya jótékony hatása nagyon régóta ismert. Az ízletes gumók ezerféleképpen elkészíthetőek, emellett pedig nagyon egészségesek is. A krumpli az egyik fontos C-vitamin-forrásunk, és nagy szerepe van a szervezet salaktalanításában és lúgosításában is.

 • 2015.01.06 Articsókás répalé - Vitaminkoktél

  Ünnepek után, az új év kezdetével gyakran teszünk fogadalmat, hogy egészségesebben fogunk élni, étkezni. Csak támogatni tudom ezen elhatározásokat, még ha nem is tartanak ki év végéig. Ehhez szeretnék egy kis segítséget adni egy újabb zöldség lével.

 • 2015.01.06 A nátha veszélyei gyerekekre, kismamákra és idősekre

  Habár a megfázás semmiképpen nem nevezhető komoly betegségnek, téli hónapokban a háziorvosi rendelők gyakori látogatói a gyermekeiket orvoshoz vivő szülők, a kismamák és az idősek. Dr. Kovács Ildikó háziorvost arról kérdeztük, mit tehetünk a légúti betegségek ellen.

 • 2015.01.01 Malacsült - Egészségséfünk receptje

  Szilveszterkor szinte elengedhetetlen a sült malac, ha itthon vagyunk. Bár még érezzük a karácsony hatását, viszont ennél erősebb bennünk a hagyomány és a babona, hogy ezen a napon és újév első napján szárnyasokat és vízben élő állatokat (főleg halakat) nem eszünk.

 • 2014.12.26 Téli bőrápolási kisokos

  Ha pirosodik a bőre, száraz, feszül, viszket, repedezett, valószínűleg a hidegre, a csípős levegőre, illetve a hirtelen hőmérsékletváltozásra érzékeny. Amikor a fűtött szobából a téli hidegbe lépünk, főként a fedetlen testrészeinkre kell vigyáznunk, az arcunkra és a kézfejünkre.

 • 2014.12.25 Mitől működik a wellness? Néhány tipp

  Az egészségmegőrző programok sorába a megfelelő táplálkozás, a sportolás és a rendszeres orvosi kontroll mellé joggal illeszthetjük be a wellnesst is. Nem csupán pihenést jelent, de szellemet és testet jó kondícióban tartó gyógykezeléseket is.

 • 2014.12.16 Gyógyulás a gőz fölött - Mivel inhaláljunk?

  Rózsa, ásványi anyagok, sós víz, eukaliptusz és ópium – még ha elsőre furcsán is hangzik, mindegyik az inhaláláshoz kötődik. Az emberiség története során a különböző népcsoportok, más-más gyógynövények és főzetek hatásában hittek. Ezek közül sokat ma már nem szívesen alkalmaznánk, van azonban olyan, ami évezredek elteltével is megállja a helyét.

 • 2014.12.11 Azt se tudjuk, mit szedünk!

  Legtöbbször a téli időszak beköszöntével küzdünk a megfázással, influenzával. Ezen betegségek leggyakoribb tünetei a torokgyulladás, torokfájás, köhögés, orrfolyás, láz és az általános rossz közérzet. Vajon mennyire vagyunk azonban tisztában például a torokgyulladás kiváltó okaival, és megfelelő kezelési módjaival? Egy nemrégiben Magyarországon végzett kutatás során fény derült erre, illetve megtudhattuk például azt is, hogy a válaszadók mennyire ismerik az alkalmazott gyógyszerkészítmény hatóanyagát, helyes használatát.