Tél

Tél

Sport

A szegfűszeg 11 jótékony hatása

A szegfűszeg, mint fűszer mindenki számára ismert, és ilyenkor karácsony táján a legtöbb házban megtalálható. A rózsaszín, alig fél centis ...

Sport

Miért csöpög az orrunk?

Nem csak megfázáskor szembesülhetünk ezzel a kellemetlen problémával, számos más oka is lehet annak, hogy százszámra használjuk el a papírzsebkendőt.

 • 2015.12.08 Hogyan marad anya egészséges, ha beteg a gyerek?

  A gyerekek a téli időszakban sokszor náthásak, folyik az orruk, vírusokat hoznak haza az iskolából. Utánanéztünk, vajon hatásosak-e a legismertebb módszerek, amelyekkel a szülők védekeznek a betegségek ellen.

 • 2015.12.07 Karácsonyi díszítési tippek

  A titok nyitja mindig az apró részletekben van, karácsonykor különösen. Ilyenkor felvesszük legszebb ruháinkat, feldíszítjük az otthonunkat, az asztalunkat, ezzel is hangsúlyozzuk, hogy ez a nap más, mint a többi. Ötleteljünk együtt!

 • 2015.12.06 Fűben-fában orvosság: Csipkebogyó

  Irány az erdő, és kezdődhet a csipkebogyó szüret. Miért érdemes enni, inni a piros bogyóból?

 • 2015.12.06 5 tipp téli biciklizéshez!

  Aki szeret és szokott a szabadban sportolni, annak télen sem kell lemondania a kinti mozgás öröméről. Egy dologra kell csak nagyon vigyáznia: az ízületeire, amik megsínylik, ha nem tartja őket melegen. Elmondjuk, mire figyeljen mielőtt nekiindul futni, kerékpározni a hideg időben.

 • 2015.12.04 Narancsos, mandulás grog - Egészségséf

  Téli estéken, beszélgetés, családi összejövetel alkalmával gyakran csináltunk régebben is forralt bort. Mint mindenben, ebben is változik az ízlésünk, ezen a téren is nyitunk az új ízek fel. Nézzünk most egy grogot.

 • 2015.12.02 A cukorbetegek immunrendszere más

  Az immunrendszer megfelelő működése biztosítja a szervezet egészségét, hibátlan működését, a betegségek elkerülését. Meghibásodása esetén felborul az egyensúly és kóros folyamatok kezdődnek.

 • 2015.12.01 Hogyan hat egészségünkre a klímaváltozás?

  Esős telek, hirtelen hidegek, heves viharok, óriási zivatarok és hőség nyaranta: a szakértők szerint a globális felmelegedés időszakát éljük. De mit jelent ez egészségünkre nézve?

 • 2015.11.30 Almakrémleves - Egészségséfünk receptje

  A gyümölcsökből készült levesek otthon nem tartoznak a kedvencek közé, pedig vannak nagyon finomak is. Nekem a karácsony mindig együtt jár a fahéjas, szegfűszeges ízekkel, ezért jöjjön most egy igazán egyszerű, de annál finomabb krémleves.

 • 2015.11.25 Szelén, a másik csodafegyver télire

  A D-vitaminról tudjuk, hogy nem csak a csontritkulás megelőzése miatt fontos. Pótlásával - több krónikus betegség megelőzése mellett - az őszi-téli időszakban gyakori megbetegedéseket is csökkenthetjük. Prof. Balázs Csaba endokrinológus, immunológus, az Endokrinközpont orvosa emellett a szelén kedvező hatásaira is felhívja a figyelmet.

 • 2015.02.26 Inkább csókolózzon kézfogás helyett!

  Nem a nyál és a hideg által terjednek a vírusok, jelentették ki brit kutatók a közelmúltban. Ha megfogja valaki kezét, azzal nagyobb eséllyel kapja el a fertőző betegségeket. A köhögő, tüsszentő emberek elől pedig továbbra is érdemes elhajolni.