Tél

Tél

Sport

A szegfűszeg 11 jótékony hatása

A szegfűszeg, mint fűszer mindenki számára ismert, és ilyenkor karácsony táján a legtöbb házban megtalálható. A rózsaszín, alig fél centis ...

Sport

Miért csöpög az orrunk?

Nem csak megfázáskor szembesülhetünk ezzel a kellemetlen problémával, számos más oka is lehet annak, hogy százszámra használjuk el a papírzsebkendőt.

 • 2015.12.21 Karácsonyi tippek a konyhából

  A titok nyitja mindig az apró részletekben van, karácsonykor különösen. Ilyenkor felvesszük legszebb ruháinkat, feldíszítjük az otthonunkat, az asztalunkat, ezzel is hangsúlyozzuk, hogy ez a nap más, mint a többi. Ötleteljünk együtt! Ezúttal a konyhában.

 • 2015.12.20 Így legyen büntetlen a karácsonyi lakoma!

  Az ünnep előtti hetekben bizonyára többször gondoljuk, hogy most kellene fogyni 4-5 kilót, hogy az ünnepek alatt „büntetlenül” ehessünk a családi lakomákon. A fogyás helyett mi most olyan ételekre és szokásokra hívjuk fel Olvasóink figyelmét, amely nemhogy a nem kívánt kilóktól óvnak meg bennünket, de az ilyenkor oly gyakori gyomorpanaszoktól is.

 • 2015.12.19 Az igazi fenyő környezetbarátabb, mint a mű

  Az Ellipsos nevű kanadai független cég rámutat: egy műfenyő átlagos élettartama hat év. Ha ennyi ideig használják, akkor nagyjából háromszor annyi üvegházhatású gáz kibocsátásával jár, a legyártása és a szállítása, mint az élő fenyőé.

 • 2015.12.18 Színes habcsókok - Egészségséfünk receptje

  Biztos mindenki járt már úgy, hogy sütés után megmaradt a tojásfehérje. Sokáig nem tudtam felhasználni, míg rá nem találtam egy receptre. Kicsit változtattam rajt, így olyan habcsókokat lehet készíteni, ami sokáig eláll, és ajánékba is lehet adni.

 • 2015.12.17 Sütőtökös smoothie - Egészségséf

  A smoothie manapság nagyon népszerű. Főleg azok körében, akik a nagyon egészséges életmód hívei. Ennek oka, hogy ez az ital könnyű, mégis reggelire fogyasztva, tartalmazza azt az energiát, vitamint, amire a szervezetnek szüksége van. Én most egy kifejezetten téli változatot mutatok be.

 • 2015.12.16 Így ajándékozz, hogy jól ajándékozz!

  A karácsonyi ajándékvásárlás bizony könnyen lehet felületes. Mindenki rohan, öt perc alatt választ valamit a szeretteinek, csak hogy szabaduljon már a tömegből, és időben hazaérjen, hiszen még főzni kell, takarítani kell, dolgozni kell. De lehet ezt másképp is csinálni! Adunk 5 könnyen kivitelezhető ötletet, amitől az ajándékozott bizonyítottan érezni fogja a törődést.

 • 2015.12.15 Az Egyesült Királyságban a legjobb meghalni

  A halálos betegségben szenvedők ellátása, szenvedéseik megkönnyítése a palliatív kezelések feladata. Egyes országokban ez a fajta gondoskodás is csúcsminőségű.

 • 2015.12.10 Fusson télen is! Elmondjuk, hogyan

  Azok, akik a szabadban szoktak futni, tudják, hogy milyen kiábrándító a hideg beköszöntével visszavonulni a konditerem futópadjára. Ha azonban folyamatosan hozzászoktatjuk szerevezetünket a hidegben való futáshoz, akkor nem kell ezt megtennünk, hanem egész télen élvezhetjük a természet közelségét.

 • 2015.12.10 Forró fahéjas karamell ital - Egészségséf

  Amikor jönnek az ünnepek, előszeretettel nyúlok a fahéjhoz, szegfűszeghez. Nemcsak az illatosítókba teszek karácsonyi illatokat, az ételeknél is visszaköszönnek ezek az ízek.

 • 2015.12.10 Még decemberben adassuk be az influenzaoltást

  Egyelőre nincs influenzajárvány az országban, azonban a betegség elleni védőoltást érdemes még decemberben beadatni, mivel így biztosan van elegendő idő a védettség kialakulására a járvány kezdetéig - hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).