Tél

Tél

Sport

A szegfűszeg 11 jótékony hatása

A szegfűszeg, mint fűszer mindenki számára ismert, és ilyenkor karácsony táján a legtöbb házban megtalálható. A rózsaszín, alig fél centis ...

Sport

Miért csöpög az orrunk?

Nem csak megfázáskor szembesülhetünk ezzel a kellemetlen problémával, számos más oka is lehet annak, hogy százszámra használjuk el a papírzsebkendőt.

 • 2016.01.05 Az idei tél csodaszere: a goji bogyó

  Minden szezonban felbukkan egy új, ismeretlen növény, amely egészségesebbnek tűnik minden eddig ismertnél. Utánanéztünk, mit tud az idei csodafegyver, a goji bogyó.

 • 2016.01.04 A vendégek erősítik immunrendszerünket

  A vendégek nem egyedül jönnek, hanem baktériumok millióit hozzák magukkal. Ez viszont kifejezetten jót tesz az immunrendszerünknek, állítja egy amerikai kutató.

 • 2016.01.03 Suhanjunk balesetmentesen!

  A téli sportok, mint a síelés, snowboardozás, korcsolyázás eléggé igénybe veszik a szervezetet, így nagyon fontos, hogy kellőképpen felkészüljünk mielőtt pályára lépünk.

 • 2015.12.30 5 tipp, hogy sikeres légy bármiben

  Új év, új élet! És szeretnénk, ha sikeres lenne a következő esztendő. Hogy ki mit tart sikernek, azt mindenki a saját mércéje szerint ítéli meg. Az itt következő 5 tanács a sikeresség általános alapjait teszi le, legyen szó bármilyen területről.

 • 2015.12.29 Egészségtippjeink 12 hónapra

  Változni nehéz és hosszadalmas. Ezért van baj az újévi fogadalmakkal, mert nem teljesülnek egyik napról a másikra. Adunk minden hónapra egy könnyen megvalósítható ötletet az egészséges életmódhoz.

 • 2015.12.25 Karácsonyi csodakanál cukkereknek

  De szerettem volna egy szénhidrát-kanalat karácsonyra! Kezdő cukkerként már elég hamar rá kellett jönnöm, hogy a szénhidrát olyan dolog, ami mindenben benne van, amit én nagyon szeretek!

 • 2015.12.24 Így készülünk mi - A szerkesztőség karácsonya

  Szokásunkká vált, hogy szerkesztőségünk tagjai ilyenkor, a decemberi ünnepek előtt megosztják önökkel a készülődés izgalmait. Idén eláruljuk, hogy mi az az emlék, az a tárgy, az a pillanat, ami nélkül elképzelhetetlen a karácsonyunk.

 • 2015.12.23 Karácsonyi öltözködési tippek

  A titok nyitja mindig az apró részletekben van, karácsonykor különösen. Ilyenkor felvesszük legszebb ruháinkat, feldíszítjük az otthonunkat, az asztalunkat, ezzel is hangsúlyozzuk, hogy ez a nap más, mint a többi. Ötleteljünk együtt!

 • 2015.12.22 Ilyen egészségesek a karácsonyi fűszereink

  Fahéj, csillagánizs, szegfűszeg, szegfűbors, kardamom – mindegyik hozzátartozik a karácsony illatához, ráadásul nem csak finomak, de egészségesek is.

 • 2015.12.21 Erre figyeljenek a laktózérzékenyek karácsonykor

  December a várva várt családi vendégjárások hónapja, amikor lépten-nyomon terített asztalba botlunk. A sok finomság azonban számos „veszélyt” is rejt, a laktózérzékenyeknek például ilyenkor még inkább oda kell figyelniük az étkezésre. Nekik sem kell azonban lemondani a hagyományos karácsonyi fogásokról, elmondjuk, hogyan maradhatnak panaszmentesek az ünnepek alatt is.