Tél

Tél

Sport

A szegfűszeg 11 jótékony hatása

A szegfűszeg, mint fűszer mindenki számára ismert, és ilyenkor karácsony táján a legtöbb házban megtalálható. A rózsaszín, alig fél centis ...

Sport

Miért csöpög az orrunk?

Nem csak megfázáskor szembesülhetünk ezzel a kellemetlen problémával, számos más oka is lehet annak, hogy százszámra használjuk el a papírzsebkendőt.

 • 2013.12.06 Melengető alkoholos italok télre

  A tél beköszöntével, például szánkózás, korcsolyázás, vagy síelés közben, igazán jól esik néhány korty forró ital. Télen sem kell lemondanunk kedvenc italunkról, legfeljebb annak hőmérsékletét célszerű az időjáráshoz igazítanunk!

 • 2013.12.06 Szívbemarkoló üzenetek a szülőknek, nagyszülőknek

  Megvannak a Béres Egészség Hungarikum Program „Táncolj az esküvőmön!” pályázatának díjazottjai.

 • 2013.12.05 Nem kell mindennap tusfürdőt használni!

  A száraz, hideg levegő kimeríthető a bőr nedvességraktárait, és jellegzetesen viszkető, égő érzéshez vezethet. A következő lépések megtételével azonban megelőzhető a probléma – mondja Dr. Robyn Gmyrek, a Kolumbiai Egyetem bőrgyógyász szakértője.

 • 2013.12.04 Téli (egészségmegőrző) táplálkozási tippek

  Szervezetünk télen igencsak nagy próbatételnek van kitéve. Immunrendszerünk megerősítése közben érdemes emésztőrendszerünk működésére is fokozott figyelmet fordítanunk. Télen különösen ügyelnünk kell a helyes táplálkozásra, ilyenkor kevesebb friss zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre, a hideg miatt nehezebb, zsírosabb ételeket kívánunk, gyakrabban nassolunk. Ezzel nagyon leterhelhetjük emésztőrendszerünket, így az egyre kevésbé lesz képes megfelelően ellátni a funkcióját, ez gyakran párosulhat fáradtsággal, levertséggel, valamint a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességének lecsökkenésével.

 • 2013.12.04 A száraz bőr téli ápolása

  Télen a hideg levegő és a meleg, száraz hőmérséklet a jól fűtött szobában különösen nagy igénybevételt jelent az egészséges bőrűeknek is. Még nagyobb problémát okoz azonban a téli bőrápolás azoknak, akiknek bőre veleszületetten száraz, esetleg ekcémára is hajlamos.

 • 2013.12.02 A téli táplálkozásról

  A téli hónapokban hajlamosabbak vagyunk többet enni és kevesebbet mozogni. Érdemes szakítani a rossz szokásokkal, hogy a tavaszt ne fogyókúrával kelljen kezdenünk.

 • 2013.12.01 10 tipp a téli bőrvédelemhez

  A nemrég beköszöntött hideg, az alacsonyabb páratartalom, a lakások fűtése különösen megviselheti a bőrünket. A szárazság mellett gyakran jelentkezik egy másik, kellemetlen tünet is: a viszketés. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical bőrgyógyásza 10 hasznos tippel szolgál a bőr védelmében.

 • 2013.11.30 Téli mélabú

  A medvék (és az ürgék, a pelék, a sünök, a denevérek...) tudják, mi a jó nekik. Például a téli álom! Teljesen meg tudjuk érteni őket. Hiszen télen sokszor semmihez sincs kedvünk, fáradtak vagyunk, úgy érezzük, lemerülnek az energiatartalékaink.

 • 2013.11.29 Allergia még télen is

  A hidegebb időjárás némi enyhülést ad a penész-és pollenallergiások számára. A tél azonban nem jelenti a taknyos orr, a viszkető szem és a fuldoklás végét az allergiásoknak és asztmásoknak.

 • 2013.11.29 Mi a lakás ideális hőmérséklete? - Tippek a téli napokra!

  Visszavonhatatlanul beköszöntött a tél, így itt az ideje, hogy összegyűjtsünk néhány jó tanácsot, melyek abban segítenek, hogy a hideg téli napokat is önfeledten, betegségek nélkül élvezhessük.