Tél

Tél

Sport

A szegfűszeg 11 jótékony hatása

A szegfűszeg, mint fűszer mindenki számára ismert, és ilyenkor karácsony táján a legtöbb házban megtalálható. A rózsaszín, alig fél centis ...

Sport

Miért csöpög az orrunk?

Nem csak megfázáskor szembesülhetünk ezzel a kellemetlen problémával, számos más oka is lehet annak, hogy százszámra használjuk el a papírzsebkendőt.

 • 2013.12.28 10 tipp, hogy tartsuk be újévi fogadalmainkat!

  Az újév kezdete mindig remek alkalom arra, hogy tiszta lappal induljunk - talán ezért is tesznek annyian újévi fogadalmat. Persze, megfogadni mindig könnyebb valamit, mint betartani.

 • 2013.12.27 10 dolog, amit érdemes tudni a pezsgőkről

  Hogyan beszélhetjük rá barátainkat egy pohár finom pezsgőre? Ha a borkultúrában jártasak, mégis fanyalognak a pezsgő szó hallatán, vagy épp arról panaszkodnak, hogy megfájdul tőle a fejük, akkor itt az idő, hogy a minőségi pezsgőket is felfedezzék.

 • 2013.12.26 Így aludj nyugodtan akkor is, ha megfáztál!

  Az alvás alapvető emberi szükséglet, amely amellett, hogy hatással van agyunk működésére és hangulatunkra, fizikai jóllétünket is befolyásolja. Náthás, vagy influenzás megbetegedés esetén különösen nagy szerepet kap a megfelelő időtartamú és kellően pihentető alvás, amelyet azonban a zavaró tünetek sokszor megnehezítenek, ellehetetlenítenek.

 • 2013.12.25 Méz, alma, dió, fokhagyma...

  A karácsony a szeretet, az újjászületés ünnepe. A kereszténység Jézus születését ünnepli december 25-én. Az első adatok szerint már a régi Rómában, I. Gyula pápa idején - a IV. században - ünnepnek számított ez a nap, majd az egész keresztény világban elterjedt.

 • 2013.12.20 Elhatalmasodó fáradtság

  A tél alatt egyre többen érezzük úgy, hogy reggelente nehezünkre esik kikelni az ágyból, és hiába iszunk kávét, ásítozva megyünk be a munkahelyünkre, aztán hazaérve a gyerekekkel és házimunkával töltött esti órák után a tévé előtti díványon elnyom bennünket az álom.

 • 2013.12.20 Bemelegítés 5 lépésben

  A síelés gyakran jár kisebb-nagyobb balesetekkel. Nem csoda, hiszen a gyors mozgás nagy lendülettel jár, az egyensúlyvesztést pedig a szervezet reflexesen igyekszik korrigálni. Ám a hirtelen ébredő különböző irányú erőknek a bemelegítés, lazítás nélkül igénybe vett váz- és izomrendszer már nem tud ellenállni, és megsérül.

 • 2013.12.18 Stressz és az ünnepek

  Az ünnepi időszak a barátok és rokonok mellett sok esetben hoz olyan váratlan vendégeket is, mint a stressz és a kimerültség. Az ajándékok beszerzése, a főzés-sütés és az év végi hajtás mindannyiunk számára nagy megpróbáltatást jelent, azonban nem kell, hogy mindez elrontsa a legszebbre tervezett napokat, tegyünk ellene!

 • 2013.12.17 Narancs, a vitaminbomba

  Csodásan gömbölyű, és olyan vidám színű, hogy az embernek szinte zsonglőrködni támad kedve vele. Pedig jobb, ha megmarad annak, ami: ízletes, vitamindús gyümölcsnek. Fogyaszthatjuk eredeti formájában is, de lekvárként vagy szörpként is kiváló.

 • 2013.12.16 Kurkuma: sok ezer éve az ízületekért

  A téli fogcsikorgató hidegben, az ember azon túl, hogy didereg, kezének, lábának ízületei a szokásosnál is jobban fájnak, mást nem tehet, mint hogy lassú lépteit meggyorsítva iszkol fedett, meleg helyre, hogy legalább a hideg okozta fájdalom elmúljon. A téli kéz- és lábfájást egy ősi gyógynövénnyel lehet hatékonyan orvosolni, amelyet keleten festéknek is használnak, a magyarok pedig még a tatár beefsteakből sem felejtik ki. Persze, mi az előbbiről mit sem tudunk, a keletiek pedig magáról a tatár beefsteakről nem…

 • 2013.12.15 Sokat szédül télen? Ez állhat a hátterében

  Most már tartósabban beköszöntöttek a mínuszok, ami nem csak a hangulatunkra, hanem a közérzetünkre is nagy hatással van. Sajnos a hipertóniások még jobban megszenvedhetik ezt az időszakot, hiszen a hideg felerősítheti a vérnyomás problémákat.