Tél

Tél

Sport

A szegfűszeg 11 jótékony hatása

A szegfűszeg, mint fűszer mindenki számára ismert, és ilyenkor karácsony táján a legtöbb házban megtalálható. A rózsaszín, alig fél centis ...

Sport

Miért csöpög az orrunk?

Nem csak megfázáskor szembesülhetünk ezzel a kellemetlen problémával, számos más oka is lehet annak, hogy százszámra használjuk el a papírzsebkendőt.

 • 2014.01.07 Életveszélyes a hideg Amerikában

  Életveszélyes, két évtizede nem látott hideg vette hatalmába hétfőre az Egyesült Államok középső és keleti vidékeit, a gigantikus sarkvidéki légörvény miatt iskolák és üzletek sokasága tartott zárva, és repülőjáratok ezreit kellett törölni.

 • 2014.01.06 Apró változásokkal az életmódváltásért

  Az egészségesebb táplálkozás, a fogyás és a több testmozgás a leggyakoribb újévi fogadalmak között szerepel, éppen ezért érdemes kész tervvel nekikezdeni az áhított változtatásnak – mondja a szakértő.

 • 2014.01.05 13+1 tipp a biztonságos sítúráért

  Vakítóan fehér hó, friss levegő, jóleső mozgás, kellemes társaság. Végre itt a síszezon! Ám ne feledjük, hogy a síelés az egyik legveszélyesebb sport. Hogy ne történjen semmi baj, összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot. Ha mindet megfogadjuk, biztosan felhőtlen lesz a téli szünet.

 • 2014.01.03 Vigyázzunk a bőrünkre - télen is!

  Mindannyian tudjuk, hogy télen fokozottan kell figyelnünk bőrünkre. A hideg kinti levegő és a jól fűtött szobában érvényesülő meleg, száraz hőmérséklet egyaránt komoly igénybevételt jelent.

 • 2014.01.02 Mire jó a síbiztosítás?

  A síelés az egyik legveszélyesebb sport, ráadásul a sporteszközök ára sem filléres összeg. Érdemes tehát a sítúra előtt olyan biztosítást kötni, amely igazodik ezekhez a speciális körülményekhez.

 • 2014.01.01 Téli bőrápolás

  A hosszú, hideg téli hónapokban többnyire nélkülöznünk kell a napfényt. Ezt nem csupán a lelkiállapotunk sínyli meg, hanem a bőrünk is! A szükséges óvintézkedéseket dr. Torma Katalin bőrgyógyász segítségével tekintettük át.

 • 2014.01.01 Védjük bőrünket a téli hónapokban is!

  Ha odakint hideg van, a páratartalom pedig alacsony, odabent viszont fűtünk és kiszárad a levegő, akkor a bőrünk berepedezik, az ajkunk pedig cserepes lesz.

 • 2014.01.01 Miért jó lencsét enni szilveszter után?

  Lencsevégre kaphatjuk a szerencsénket az újévben, ha a tradíciókhoz hűen lencse az újévi menü.

 • 2013.12.30 Téli sportbalesetek

  A téli időszakban a szabadban végezhető sporttevékenységek lehetősége egyre korlátozottabb. Sokan azonban kifejezetten örülnek a téli évszaknak, hiszen ez azt jelenti, hogy elővehetjük a sí-és snowboard-felszereléseket, és újra meghódíthatjuk a havas lejtőket.

 • 2013.12.29 A téli tipikus betegsége - A krupp

  Az orvosok szerint minden évszaknak megvan a tipikus gyermek megbetegedése. A téli hideg és nyirkos időben a krupp az egyik ilyen.