Tél

Tél

Sport

A szegfűszeg 11 jótékony hatása

A szegfűszeg, mint fűszer mindenki számára ismert, és ilyenkor karácsony táján a legtöbb házban megtalálható. A rózsaszín, alig fél centis ...

Sport

Miért csöpög az orrunk?

Nem csak megfázáskor szembesülhetünk ezzel a kellemetlen problémával, számos más oka is lehet annak, hogy százszámra használjuk el a papírzsebkendőt.

 • 2014.01.14 Átvészelni a telet

  Télen sokan érzik úgy, hogy semmihez sincs kedvük, legszívesebben fel sem kelnének, és ha lehetne, téli álmot aludnának. Ne hibáztassuk magunkat, ha mi is így vagyunk a hosszú, hideg és sötét hónapokkal: a világon emberek milliói küzdenek ugyanezzel a problémával. A téli szomorúsággal több kutató is foglalkozott már, tudományos magyarázatot keresve a háttérben. Találtak is: a hivatalosan téli hangulatzavarnak nevezett jelenségért leginkább a rövid nappalok miatti fényhiány tehető felelőssé.

 • 2014.01.14 Mi van a krémedben? - Arcápolási teszt

  Most kiderül, mennyire ismered az arcápolási termékek hatóanyagait. Ez azért fontos, hogy jól válassz a bőrápoló készítmények közül!

 • 2014.01.13 Bütyök, tyúkszem, lábgomba - A problémás cipők átka

  A bütyök, a tyúkszem, a benőtt köröm vagy a lábgombásodás okoz neked fájdalmat, kellemetlenséget? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tehetsz a gyógyulásért.

 • 2014.01.13 Gének miatt szenvedünk az influenzától

  "Gyenge" gének egyfajta szerencsétlen kombinációjával magyarázható, miért van az, hogy míg egyesek egyetlen éjszaka alatt kigyógyulnak az influenzából, addig mások akár hetekig is nyomják az ágyat miatta - állítják ausztrál kutatók.

 • 2014.01.11 Mitől szép télen is a bőr?

  A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. A probléma különösen az arc- és kézfejek területén jelentkezik. Dr. Vincze Ildikó, a Budai Allergiaközpont bőrgyógyászának segítségével tanácsokat adunk a megelőzéshez.

 • 2014.01.10 Nátha ellen chili

  A megfázást és az influenzát a köznyelv hajlamos összemosni, pedig két különböző megbetegedésről van szó. A megfázást több száz nátha-vírus okozhatja: nem csoda, ha a szervezetünk képtelen mindegyik ellen védekezni.

 • 2014.01.09 Cukorbetegek! Tippek a téli utazáshoz

  A következő hónapokban sokan indulnak a környező országok síterepeire, hogy kedvenc télisportjuknak hódoljanak. Az olyan hétköznapokétól eltérő fizikai aktivitás, mint a síelés, vagy a sífutás azonban a megszokottól is nagyobb figyelmet igényel a cukorbetegségben érintettektől, ezért érdemes előre felkészülni az utazásra. A Tartsd a szintet! Facebook oldal segítségképp összegyűjtött néhány hasznos tippet, hogy a cukorbetegek is gondtalanul élvezhessék a téli pihenést.

 • 2014.01.08 Téli fürdő

  A nyári strandidőszaknak már régen vége, a fürdőzés szerelmeseinek Magyarországon mégsem kell elbúcsúznia ettől a testet-lelket pihentető kikapcsolódástól. Budapest a fürdők városa, és a klasszikus fürdővárosok - mint pl. Hévíz, Zalakaros - mellett Magyarország más vidékein is nagyon sok kellemes, meleg vizes fürdő található.

 • 2014.01.08 V mint vitamin

  Ha bizonyos elemek nem vagy nem kellő mennyiségben szerepelnek az étrendünkben, hiánybetegségek léphetnek fel. Ezek az elemek a vitaminok. A jelenséget az angol William Fletcher fedezte fel az 1900-as évek elején, magát a vitamin szót pedig egy lengyel tudós, Kazimierz Funk használta először 1912-ben.

 • 2014.01.07 Károsította a tavaszi meleg a gyümölcsfákat?

  A szokásosnál melegebb decemberi és januári időjárás még nem károsította gyümölcsösöket, a rügyek még pihennek - közölte Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke kedden az MTI megkeresésére.