Tél

Tél

Sport

A szegfűszeg 11 jótékony hatása

A szegfűszeg, mint fűszer mindenki számára ismert, és ilyenkor karácsony táján a legtöbb házban megtalálható. A rózsaszín, alig fél centis ...

Sport

Miért csöpög az orrunk?

Nem csak megfázáskor szembesülhetünk ezzel a kellemetlen problémával, számos más oka is lehet annak, hogy százszámra használjuk el a papírzsebkendőt.

 • 2014.11.21 Mézeskalács - Adventi készülődés

  Lassan jön a Mikulás, a boltok tele vannak már csokoládéval, és egyéb édességekkel. Természetes, hogy minden ablakban ott lesz a kitisztított cipő, csizma, amibe ezek bekerülnek, de mi is kedveskedhetünk gyermekünknek saját készítésű Mikulással.

 • 2014.02.25 Az influenza elleni védőoltás más betegség ellen is véd

  A szezonális influenzaoltás 24 százalékkal csökkentheti az agyi érkatasztrófa kialakulásának kockázatát az injekció beadását követő hónapokban - állapították meg brit egyetemi kutatók.

 • 2014.02.23 Télen rosszabbodnak a pikkelysömör tünetei

  A száraz levegő és a kevés napfény miatt a betegek gyakran fokozódó panaszokról számolnak be az őszi-téli időszakban. A vörös, pikkelyes foltok kezeléséhez dr. Vincze Ildikó, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa ad tanácsokat.

 • 2014.02.21 Gombócot érzel a torkodban? Lehet, hogy beteg vagy!

  Télen, a megfázásos időszakban az emberek többsége a torkában zavaró gombócérzésre panaszkodik, melyet csak nagy nehezen tud megszűntetni. Bár maga a tünet legtöbbször ártalmatlan, azonban van, hogy pajzsmirigyzavarra hívja fel a figyelmet. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elárulja, mikor érdemes orvoshoz fordulni a problémával.

 • 2014.02.13 Országos a járvány!

  Átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, vagyis országos influenzajárvány van - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán az MTI-vel.

 • 2014.02.08 Ezt biztosan ne edd, ha meg vagy fázva

  Állandóan kerülget a tüsszögés, kaparást érzünk a torkunkban, a fejünk tompul, no és mintha a hideg is rázna időnként....Nem kétséges, kinézett minket magának a megfázás. Ne rontsunk a helyzetünkön bizonyos ételekkel!

 • 2014.02.06 Ilyen tavasz és nyár vár ránk!

  Nemzetközi intézetek modellfutásai alapján, az idei tavasz és nyár az átlagosnál melegebb lehet, átlagos, vagy annál kevesebb csapadék mellett. Aszályos év állhat előttünk.

 • 2014.02.05 4 hely, ahol valószínűleg meg fogsz betegedni

  Az évnek ebben a szakaszában bárhol könnyű összeszedni betegségeket, de ezeken a helyeken jelentősen megnő az esélyed arra, hogy rád ragadjon valamilyen jó kis vírus.

 • 2014.02.04 Krónikus köhögés

  Az őszi és téli időszakban gyakran elhúzódó köhögés keserítheti mindennapjainkat. A legtöbben nem, vagy csak súlyos panaszok esetén fordulunk orvoshoz, a tünetek enyhítésében a recept nélkül kapható gyógyszerek, gyógyteák segítségére hagyatkozunk. A krónikus köhögés azonban komoly betegségeket is jelezhet, melyek megfelelő kezelés hiányában súlyos szövődményeket okozhatnak.  

 • 2014.02.04 Praktikák az éjszakai köhögés megszüntetésére

  Beteg és a hálótárs számára egyaránt zavaró, ha álmából rendszeresen kellemetlen köhögésre ébred. Az éjszaka folyamán jelentkező köhögés kiváltó okairól és kezeléséről dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosa nyilatkozott.