Tél

Tél

Sport

A szegfűszeg 11 jótékony hatása

A szegfűszeg, mint fűszer mindenki számára ismert, és ilyenkor karácsony táján a legtöbb házban megtalálható. A rózsaszín, alig fél centis ...

Sport

Miért csöpög az orrunk?

Nem csak megfázáskor szembesülhetünk ezzel a kellemetlen problémával, számos más oka is lehet annak, hogy százszámra használjuk el a papírzsebkendőt.

 • 2014.12.11 Rejtett befolyás, ami miatt többet költesz, mint szeretnél

  Eljő a december, és a többség nekilát a karácsonyi bevásárlásnak. Elgondolkodtál azonban már azon, hogy keresgélés közben a háttérben szóló karácsonyi zene hogyan befolyásolhatja azt, mit vásárolunk, és mennyi pénzt költünk el?

 • 2014.12.10 Római tálas csülök - Egészségséf

  Télen a savanyú káposztás ételek szinte minden családban előfordulnak. Ha viszont már unalmasnak tartjuk a szokásos székely, vagy töltött káposztát, próbáljuk ki a római tálas káposztás csülköt. Ízvilágában hasonló, de mégis valami egészen más.

 • 2014.12.09 Így tüsszentsen helyesen!

  Itt a nátha- és az influenzaszezon, így ideje megválaszolni a kérdést, hogyan kell tüsszenteni a tudomány mai állása szerint.

 • 2014.12.08 Céklalé - Vitaminkoktél

  A céklát, mint „savanyúságot” sokan ismerik. Régebben ez volt az egyetlen elkészítési módja. A mai modern konyhában azonban már sokkal sokszínűbb. Levest, köretet is készítünk belőle, de nagyon egészséges csupán a leve is.

 • 2014.12.05 5 meglepő dolog, amit nem tudtunk az almáról

  Az alma évezredek óta hazánk legnépszerűbb gyümölcse, mégis vannak olyan érdekességek, amelyeket kevesen tudnak erről a pirospozsgás finomságról. Például a legnagyobb romantikus költőt, Schillert és a geometria megújítóját, Bolyai Farkast is megihlette. De mekkora volt a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült gigantikus méretű gyümölcs? És miként dönthetjük el, melyik a friss alma? A különleges összeállításból minden kiderül!

 • 2014.12.05 Dédi zserbója - Adventi készülődés

  A karácsony elképzelhetetlen zserbó nélkül. Én régebben nem szerettem, azonban, amikor megismertem a férjem, hozott a Nagymamája féltve őrzött zserbójából. A családjuk innen tudta, hogy komoly a kapcsolatunk, hiszen megosztotta velem a „kincsét”. Azóta a Nagymama Dédi lett, az Ő receptje alapján készítem el minden karácsonykor a zserbót. Lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de nem az. Érdemes kipróbálni.

 • 2014.12.05 Év végi hajrá: A legstresszesebb munkakörök

  Az év utolsó hónapja a legtöbb foglalkoztatási ágazatban kiemelt pszichoszociális kockázatot jelent a munkavállalók, ezen belül is elsősorban a családos nők számára.

 • 2014.12.02 Körtelé - Vitaminkoktél

  Az egyik legfinomabb szezonális gyümölcsünk a körte. Sok fajtája ismert, mindenki megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelőt. Erre a gyümölcsre se csak úgy gondoljunk, mint amit nyersen eszünk (bár ez a legegészségesebb), készíthetünk belőle szószt húshoz, kompótot, illetve körtelevet a reggeli mellé.

 • 2014.12.01 6 jó ok, hogy beoltasd magad influenza ellen

  Minden évben eljön az ideje az influenza oltásnak. És minden évben feltesszük magunknak a kérdést: beoltassam magam vagy ne? Íme 6 dolog, ami az oltás pártján áll.

 • 2014.11.21 A legjobb hangulatjavító

  Itt a hideg, a sötétség, ami könnyen szorongáshoz, sőt akár depresszióhoz vezethet. Darabos Balázs, az Oxygen Wellness Indoor Cycling üzletágvezetője a mozgás antidepresszáns hatására hívta fel a figyelmet.