Mangó vitaminkoktél - Egészségséf

Mangó vitaminkoktél - Egészségséf

Téli időszakban sem kell mellőznünk a gyümölcskoktélokat, sőt kiemelt szerepük van abban, hogy vitaminkészleteinket feltöltsük. Ilyenkor érdemes mindig kicsit utána járni, hogy mi kapható, és az amit tartalmaz, mire jó. Egyre ismertebb a mangó, amely nemcsak ízletes, hanem nagyon egészséges is.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 2-3 mangó
  • kiegészítésnek ananász

A mangó akkor jó, ha már nem teljesen kemény. Én le szoktam hámozni a héját, de ha alaposan megmossuk, ezt nem muszáj, nem lesz rosszabb íze a koktélunknak. A mangó húsát vagdossuk le a héjról, tegyük gyümölcsprésbe, és préseljük le. Ami a hátsó részbe jön ki, mint „selejt”, nyugodtan még egyszer tegyük vissza. Ha vegyes koktélt szeretnénk, ugyanígy járjunk el az ananásszal, vagy más hozzá illő gyümölccsel is.

Mangó vitaminkoktél - Egészségséf

Tipp! Egy kis ananásszal feldobhatjuk a koktélt. Fogyasztás előtt mindenképpen keverjük össze. Ha bulira készítjük, vodkával, ginnel esetleg rummal is keverhetjük, de csak módjával. Ezek az alkoholos koktélok nagyon itatják magukat, de hamar éreztetik hatásukat.

Jó tudni! A mangó enizmje gyomorvédő hatású. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rosttal. A rost segíti az emésztést. Béta karotin tartalma miatt nagyon jó káliumforrás. Viszont magas a szénhidrát tartalma, ezért akinek erre figyelnie kell, annak számolnia kell ezzel a tulajdonságával.

MÉG TÖBB VITAMINKOKTÉL!

Tápérték (100 g):

 

Mangó

Energia

60 kcal

Fehérje

0,8 g

Zsír

0,3 g

Szénhidrát

14,9 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek