Mangó vitaminkoktél - Egészségséf
Téli időszakban sem kell mellőznünk a gyümölcskoktélokat, sőt kiemelt szerepük van abban, hogy vitaminkészleteinket feltöltsük. Ilyenkor érdemes mindig kicsit utána járni, hogy mi kapható, és az amit tartalmaz, mire jó. Egyre ismertebb a mangó, amely nemcsak ízletes, hanem nagyon egészséges is.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 2-3 mangó
- kiegészítésnek ananász
A mangó akkor jó, ha már nem teljesen kemény. Én le szoktam hámozni a héját, de ha alaposan megmossuk, ezt nem muszáj, nem lesz rosszabb íze a koktélunknak. A mangó húsát vagdossuk le a héjról, tegyük gyümölcsprésbe, és préseljük le. Ami a hátsó részbe jön ki, mint „selejt”, nyugodtan még egyszer tegyük vissza. Ha vegyes koktélt szeretnénk, ugyanígy járjunk el az ananásszal, vagy más hozzá illő gyümölccsel is.
Tipp! Egy kis ananásszal feldobhatjuk a koktélt. Fogyasztás előtt mindenképpen keverjük össze. Ha bulira készítjük, vodkával, ginnel esetleg rummal is keverhetjük, de csak módjával. Ezek az alkoholos koktélok nagyon itatják magukat, de hamar éreztetik hatásukat.
Jó tudni! A mangó enizmje gyomorvédő hatású. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rosttal. A rost segíti az emésztést. Béta karotin tartalma miatt nagyon jó káliumforrás. Viszont magas a szénhidrát tartalma, ezért akinek erre figyelnie kell, annak számolnia kell ezzel a tulajdonságával.
Tápérték (100 g):
|
Mangó |
Energia |
60 kcal |
Fehérje |
0,8 g |
Zsír |
0,3 g |
Szénhidrát |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

