Körtelé - Vitaminkoktél
Az egyik legfinomabb szezonális gyümölcsünk a körte. Sok fajtája ismert, mindenki megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelőt. Erre a gyümölcsre se csak úgy gondoljunk, mint amit nyersen eszünk (bár ez a legegészségesebb), készíthetünk belőle szószt húshoz, kompótot, illetve körtelevet a reggeli mellé.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 5-6 db körte
A gyümölcsöket mossuk meg, vágjuk negyedekbe, és távolítsuk el a magházat. Ezután gyümölcspréssel készítsük el a reggeli italunkat. A héját ne vágjuk le, hiszen tudjuk, a legtöbb vitamint az tartalmazza.
Tipp! Természetesen bármilyen más gyümölccsel együtt is készíthető, például szőlővel vagy almával.
Jó tudni! A fogyasztási javaslat itt is a szokásos. 1:1 arányban hígítva, 2-3 x 2 dl. A körte lé főleg az emésztőrendszerre van jótékony hatással. Csökkenti a gyulladást, tisztítja a béltraktust. Emellett vizelethajtó hatása is van, illetve segíthet a csontritkulás megelőzésében.
Tápérték (100 g):
|
Körte |
Energia |
58 kcal |
Fehérje |
0,3 g |
Zsír |
0,1 g |
Szénhidrát |
15,4 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

