Karácsonyi öltözködési tippek

Karácsonyi öltözködési tippek

A titok nyitja mindig az apró részletekben van, karácsonykor különösen. Ilyenkor felvesszük legszebb ruháinkat, feldíszítjük az otthonunkat, az asztalunkat, ezzel is hangsúlyozzuk, hogy ez a nap más, mint a többi. Ötleteljünk együtt!

Mackónadrágban a fa alatt?

"Egyrészről azt gondolom, hogy ne egy stylist mondja meg, miben érzi magát valaki jól otthond, másrészt viszont szerintem van egy jó ok, amiért érdemes a mackónadrágot és a pizsamát valami ünnepibb öltözékre cserélni a karácsonyfa alatt. Ha a lelkünkben ott él az ünnep, akkor érdemes ennek külső jelét is adni, ha viszont nem érezzük magunkat ünnepi hangulatban, akkor meg azért jó ünneplőt húzni, mert egy szép ruha könnyen ünnepi hangulaba hozza viselőjét. Nem véletlenül használjuk azt a kifejezést, hogy ünneplőbe öltöztetjük testünket-lelkünket.

Az hogy mi ünnepi, az mindenkinél más: van, aki koktélruhát húz, van, aki egy csinosabb felsőt vesz fel – a lényeg, hogy valami megkülönböztesse az ünnepet a hétköznapoktól. És ne felejtsük, hogy nem csak a ruha a megjelenés része. Egy-egy szép kiegészítő, mint egy nyaklánc vagy szalag is különlegessé varázsolhat egy hétköznap is hordott szettet, hogy a sminkről és a hajviseletről már ne is beszéljek."

Felejtsük el a feketét!

"Mára valami úton-módon a fekete szín egyet jelent az eleganciával, ám mélyen a tudatalattinkban még mindig összekapcsoljuk a gyásszal. Régen a nők nem viseltek feketét ünepekkor, bálokon - nem véletlenül. A karácsony az év legnagyobb ünnepe, így legalább erre a pár napra felejtsük el a fekete ruhákat!"

Karácsonyi öltözködési tippek

"Mire cseréljük? A piros nem mindenkinek áll jól, bár érdemes kísérletezni az árnyalatokkal, mert lehet, hogy egy vörös vagy egy bordó nem illik a mi tónusunkhoz, de egy korall piros már igen. Karácsonykor bátran viselhetünk ezüstöt, aranyat, törtfehért, krémfehért vagy sötétzöldet is."

Ruha ajándékba?

"Nem vagyok híve annak, hogy ruhát ajándékozzunk szeretteinknek. Ez csak abban az esetben sülhet el jól, ha nagyon ismerjük a másik ízlését - de ez ritkán van így. A ruha egy nagyon személyes dolog, amit szeretünk magunknak választani, hiszen az öltözködés az önkifejezés egy formája. Inkább vagyünk vásárlási utalványt egy kedvenc boltba, sőt már a nagyobb turkálókba is tudunk ilyet venni.

Az ajándékozás mindig nagy feszültségforrás, aggódunk, hogy eleget vettünk-e, pedig sokkal szebb ajándék az együtt töltött idő, a segítség, és sajnos erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni."

Szemes Nóra
személyi stylist
stilus.shaonille.com
facebook.com/szemelyistylist
Nóra 11 éve dolgozik stylistként, és 8 éve ad személyre szóló stílustanácsokat.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek