Karácsonyi díszítési tippek

Karácsonyi díszítési tippek

A titok nyitja mindig az apró részletekben van, karácsonykor különösen. Ilyenkor felvesszük legszebb ruháinkat, feldíszítjük az otthonunkat, az asztalunkat, ezzel is hangsúlyozzuk, hogy ez a nap más, mint a többi. Ötleteljünk együtt!

Adventi készülődés

Ne aprózzuk el a díszeket, legyen egy-két pont a lakásban, ahova egy nagyobb dekorációt készítünk. Nem kell drága dolgokra gondolni, elegendő pár fenyőgallyat vagy csupasz faágat feldíszíteni. Tegyünk egy tálba fenyőágakat, gyümölcsöket egy nagy gyertyával. Az ablakba készíthetünk papírból óriás hópelyhet, és akaszthatunk elé fényfüzért, ami szerintem ízlésesebb, ha nem színes és nem villog. Ha van egy-két ilyen központibb díszünk, akkor lehet egy-egy angyalkát, csillagot, kisebb dekorációt is „elszórni” a lakásban. Ne használjunk műanyag dolgokat, inkább a természettől kölcsönözzük a díszeket!

A fa ruhája

A karácsonyi díszítést nálunk a hagyomány diktálja, nem pedig a divat. Épp ezért én sosem tudom, melyek az éppen aktuális év karácsonyi divatszínei. Nálunk a karácsony mindig piros egy kis arannyal és zölddel. A fontos az, hogy egy fának legyen karaktere! Megjelenhet rajta több szín is, de egy mindenképpen domináljon. Merjünk sok díszt tenni a fára! Rakjuk meg jó dúsan, akkor lesz szép, mert ha csak itt-ott lóg pár darab, akkor az olyan „vérszegény”. Ha nincs elég díszünk, lehet szárított citrom- és narancsszeleteket, esetleg kis sóspereceket a fára kötözni, vagy klasszikus mézeskaláccsal azokat kiegészíteni. Mi is minden évben sütünk a gyerekekkel, és közösen díszítünk.

Karácsonyi díszítési tippek

Csomagoljunk szépen!

Jobban szeretem a csomagoló papírokat, mint az ajándék zacskókat és tasakokat. Persze sokszor kacifántos lehet bizonyos tárgyakat becsomagolni… Erre én azt találtam ki, hogy mindent, ami nem szabályos alakú, beleteszem egy dobozba, és azt már elég egyszerű becsomagolni. Nem kell drága csomagolóanyagot venni! Az én kedvencem a sima barna színű csomagolópapír (lehet kapni fehérben is), ezt lehet  bogyókkal, szalaggal díszíteni. Ha színes csomagolópapírt vásárolunk, akkor arra figyeljünk, hogy ha többfélét használunk, akkor is színben harmonizáljanak egymással!

A tippek gazdája:

Krivarics Ditta
lakberendező, blogger
otthonkommando.cafeblog.hu
Ditta 2011-ben indította blogját, és a napokban jelent meg könyve Régiből újat címmel.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek