Hagymatea - Egészségséfünk receptje
A változó időjárás miatt nem megfelelően választjuk meg az öltözetünket, így hamar megfázhatunk. Ennek velejárója lehet a köhögés, arra pedig nagyon jó a hagymatea. Már régóta ismerjük, de talán előbb nyúlunk gyógyszerekhez, mint ehhez. Pedig elkészítése egyszerű.
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 2 nagyobb vöröshagyma külső levele
- ½ l víz
- méz
Az elkészítésnek két módja is ismert, bármelyiket alkalmazhatjuk. Egyik, amikor feltesszük a vizet forrni, majd amikor forr, beletesszük a hagymaleveleket. 1 percig forraljuk, lefedjük és 15 percig állni hagyjuk. Másik változat, amikor egy hőálló üvegbe beletesszük a hagymaleveleket, és ráöntjük a forró vizet, lefedjük és állni hagyjuk. Gyermekkoromban még úgy készítettük, hogy cukrot karamellizáltunk, és arra öntöttük rá a teát. Ma már egészségesebbnek tartjuk, ha mézet használunk ízesítéshez.
Jó tudni! Ha a köhögés nem múlik, rosszabbra fordul, esetleg láz is párosul hozzá, mindenképpen forduljunk orvoshoz.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

