Fusson télen is! Elmondjuk, hogyan

Fusson télen is! Elmondjuk, hogyan

Azok, akik a szabadban szoktak futni, tudják, hogy milyen kiábrándító a hideg beköszöntével visszavonulni a konditerem futópadjára. Ha azonban folyamatosan hozzászoktatjuk szerevezetünket a hidegben való futáshoz, akkor nem kell ezt megtennünk, hanem egész télen élvezhetjük a természet közelségét.

A következőkre figyeljünk:

  1. A meleg szobában melegítsen be! Télen az izmok merevebbek és lassabban melegednek be. Adjunk nekik időt, szervezetünk majd meghálálja a törődést.
  2. Felül 3, alul 2 - ennyi réteget viseljünk a télies hidegben. Akkor öltöztünk fel jól, ha amikor kimegyünk kissé fázunk, ám 5-10 perc futás után már kellemesnek érezzük a hőmérsékletet, de még nem izzadunk.
  3. Nem fusson gyorsan! Nem most kell rekordokat dönteni.
  4. Maradjon mozgásban! Futás közben mindig mozgásban kell maradni, nem szabad a vizes ruhában ácsorogni, mert nagyon könnyen megfázhat. Vigyünk magunkkal buszjegyet, pénzt , telefont, ha mégis hamarabb abba kellene hagynunk a futást, akkor se fagyjunk át
  5. A futás befejezése után azonnal zuhanyozzon le, vagy legalább húzzon száraz ruhát.

Fusson télen is! Elmondjuk, hogyan

Miért jó kint sportolni?

  • A kinti mozgás vitalizál, feltölt, és segít megelőzni a depressziót is.
  • Minél több időt töltesz a szabadban, a szervezeted annál több D-vitaminhoz jut a fényből.
  • Ha kint mozog, a teste könnyebben felkészül az időjárás változásaira, és ellenállóbb lesz a télen gyakori betegségekkel szemben.
  • A hidegben való sportolás rendkívül hatékonyan égeti a kalóriákat: akár 25 százalékkal többet is eltüntethetsz belőlük, mint a benti mozgással.

A biciklizéssel sem kell feladni télen!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek