Forró tea erdei gyümölcsökkel

Forró tea erdei gyümölcsökkel

Még elég hideg napok várnak ránk, így még feldobhatjuk estéinket egy-egy finom teával. Ezeknél az italoknál számomra alap, hogy ne teafiltert használjunk. Igaz drágább, de sokkal finomabb, aromásabb teakeverékeket lehet kapni különböző teaházakban. Bátran fedezzük fel kínálatukat, meg fogunk lepődni, milyen illatok, ízek várnak ránk. Friss, vagy fagyasztott gyümölcsökkel pedig még több vitamint vihetünk be szervezetünkbe.

Elkészítési idő: kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • szárított gyümölcsös teakeverék
  • fagyasztott erdei gyümölcskeverék
  • méz

Forró tea erdei gyümölcsökkel

A teakeveréket forrázzuk le, és hagyjuk állni a javaslat szerint. Nagyobb, áttetsző poharakba rakjunk fagyasztott erdei gyümölcsöt öntsünk rá mézet ízlés szerint, majd szűrjük rá a még forró teát. Ebben az a jó, hogy az ízek már kioldódnak, de gyakorlatilag a fagyasztott gyümölcsök miatt azonnal iható lesz.

Tipp! Ha igazán forrón szeretnénk, akkor forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a teakeveréket, 1 percig forrjon még, majd húzzuk félre. Kb. 10 perc múlva szűrhetjük a gyümölcsökre.

Jó tudni! A teák egy része pl. csipkebogyó, akkor tartja meg vitamin tartalmát, ha maximum 60-70 fokos vízben ázik. Teák készítésénél ezt érdemes figyelembe venni.

Próbáljátok ki a hagymateát is! Köhögésre kiváló!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek