Forró fahéjas karamell ital - Egészségséf

Forró fahéjas karamell ital - Egészségséf

Amikor jönnek az ünnepek, előszeretettel nyúlok a fahéjhoz, szegfűszeghez. Nemcsak az illatosítókba teszek karácsonyi illatokat, az ételeknél is visszaköszönnek ezek az ízek.

Elkészítési idő: kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • tejszínhab

Forró fahéjas karamell ital - Egészségséf

A cukrot felteszem egy kis lábosba melegedni. Kevergetés mellett megvárom, míg karamell lesz belőle. Ekkor leveszem a tűzről, majd hozzáadom a tejet. Kevergetve feloldom a tejben a karamellt, közben beleteszek egy kis fahéjat, és a vaníliás cukrot. Amikor teljesen felolvadt a karamell, pohárba öntöm, fújok rá tejszínhabot, és a tetejét megszórom kevés fahéjjal.

Tipp! Cukor helyett mézet, barna cukrot is használhatunk. Esetleg egy kis ír whiskyvel is megbolondíthatjuk.

Jó tudni! Tejből használhatunk minimális zsírtartalmút, tejszínből is beszerezhető light változat. Cukor helyett pedig tökéletes a nyírfacukor.

Tápérték (100 g)

 

Tej 1,5 %-os

Kristálycukor

Energia

44 kcal

390 kcal

Fehérje

3,0 g

0 g

Zsír

1,5 g

0 g

Szénhidrát

4,7 g

99,9 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek