Ezt biztosan ne edd, ha meg vagy fázva

Ezt biztosan ne edd, ha meg vagy fázva

Állandóan kerülget a tüsszögés, kaparást érzünk a torkunkban, a fejünk tompul, no és mintha a hideg is rázna időnként....Nem kétséges, kinézett minket magának a megfázás. Ne rontsunk a helyzetünkön bizonyos ételekkel!

Miközben ismerjük a jó tanácsokat arról, milyen ételeket érdemes fogyasztani megfázás, influenza esetén, mert növelik az immunrendszer ellenálló képességét, megvannak azok az élelmiszerek is, amelyeket ilyenkor inkább kerülnünk kell.

Ezt biztosan ne edd, ha meg vagy fázva

Tápláló, betegség ellen harcoló és vitalitást növelő ételekre van szükségünk megfázás idején, az alábbi élelmiszerekre azonban határozottan nincs!

1. Tejtermékek

Jobb, ha kerüljük a tejtermékeket megfázás esetén, mivel fokozzák a váladék termelődését. Amennyiben még nem érezzük magunkat igazán betegnek, megfontolandó egy pohár biotej fogyasztása, mely az immunrendszerünket erősíti.

2. Cukros ételek

A sok cukrot vagy hozzáadott cukrot tartalmazó ételek fogyasztása is kerülendő. Még gyümölcsléből is válasszuk azt, amelyikben nincs cukor. A cukros ételek ugyanis gyengítik az immunrendszerünket, amire betegség esetén nagyon is szükségünk van. Óvakodjunk a feldolgozott élelmiszerektől, különösen azoktól, melyekben köztudottan sok a cukor és olyan összetevők, amik gyulladást okozhatnak. A másik fontos dolog a vércukor-szint szabályozása, mely a diabétesz előszobájában álló vagy már cukorbeteg embereknél különösen megemelkedik megfázás vagy influenza idején.

3. Alkohol, sült és nagyon zsíros ételek

Vagyis, a legdurvább kombináció ha zsíros ételt eszünk, és mellé alkoholos italt fogyasztunk. Ez ilyenkor nem ajánlot! Gyulladást idézhetnek elő, valamint az emésztést és a májat komolyabb munkára sarkallják.

Helyettük inkább sovány húst fogyasszunk (forró csirkelevesben például), hogy megerősítsük a fehér vérsejteket és az immunrendszert is. Szavazzunk megfázás esetén a felmelegítő ételekre és olyan fűszerekre, melyeknek gyulladáscsökkentő hatása van!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek