Céklasaláta almával, naranccsal - Egészségséf

Céklasaláta almával, naranccsal - Egészségséf

A cékla nagyon finom és egészséges zöldség. Elkészítése igen változatos, a hagyományos ecetes, tormás salátától a krémlevesig. Azonban más salátát is készíthetünk belőle, ami önmagában vagy köretként is nagyon finom. Csak a képzeletünk szab határt annak, hogy mit adunk hozzá.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 3 fej cékla puhára főzve, hámozva
  • 2 db alma
  • 2 db narancs
  • 1 evőkanál méz
  • durvára vágott dió

Céklasaláta almával, naranccsal - Egészségséf

A megfőzött, meghámozott céklát csíkokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházát és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 1 ½ narancsot meghámozunk és kockákra vágjuk. ½ narancs levét elkeverjük a mézzel. A céklát, almát, narancsot összekeverjük egy tálban, leöntjük a mézes narancslével, jól megforgatjuk, és megszórjuk a durvára vágott dióval.

Tipp! Jégsalátával színesíthetjük, dúsíthatjuk. Nagyon finom, ha vékonyra vágott Serrano sonkát tépkedünk rá. A sonka füstös sós, és a saláta édes íze nagyon finom együtt.

Jó tudni! A szakemberek azt mondják, hogy reggel együnk inkább kenyérféléket, délben még belefér a tészta, burgonya, de ha lehet a vacsora 8lefekvés előtt 4 órával) inkább már csak valamilyen saláta legyen, ha fogyni szeretnénk. Akinek ez így kevés, az pirítson hozzá egy szelet rozskenyeret.

Még több egészséges recept

Tápérték (100 g):

 

Cékla

Alma

Narancs

Dió

Méz

Energia

43 kcal

52 kcal

47 kcal

654 kcal

307 kcal

Fehérje

1,6 g

0,2 g

0,7 g

15,2 g

0,3 g

Zsír

0,1 g

0,1 g

0,1 g

65,2 g

0 g

Szénhidrát

9,5 g

13,8 g

11,7 g

13,7 g

82,4 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek