Céklasaláta almával, naranccsal - Egészségséf
A cékla nagyon finom és egészséges zöldség. Elkészítése igen változatos, a hagyományos ecetes, tormás salátától a krémlevesig. Azonban más salátát is készíthetünk belőle, ami önmagában vagy köretként is nagyon finom. Csak a képzeletünk szab határt annak, hogy mit adunk hozzá.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 3 fej cékla puhára főzve, hámozva
- 2 db alma
- 2 db narancs
- 1 evőkanál méz
- durvára vágott dió
A megfőzött, meghámozott céklát csíkokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházát és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 1 ½ narancsot meghámozunk és kockákra vágjuk. ½ narancs levét elkeverjük a mézzel. A céklát, almát, narancsot összekeverjük egy tálban, leöntjük a mézes narancslével, jól megforgatjuk, és megszórjuk a durvára vágott dióval.
Tipp! Jégsalátával színesíthetjük, dúsíthatjuk. Nagyon finom, ha vékonyra vágott Serrano sonkát tépkedünk rá. A sonka füstös sós, és a saláta édes íze nagyon finom együtt.
Jó tudni! A szakemberek azt mondják, hogy reggel együnk inkább kenyérféléket, délben még belefér a tészta, burgonya, de ha lehet a vacsora 8lefekvés előtt 4 órával) inkább már csak valamilyen saláta legyen, ha fogyni szeretnénk. Akinek ez így kevés, az pirítson hozzá egy szelet rozskenyeret.
Tápérték (100 g):
|
Cékla |
Alma |
Narancs |
Dió |
Méz |
Energia |
43 kcal |
52 kcal |
47 kcal |
654 kcal |
307 kcal |
Fehérje |
1,6 g |
0,2 g |
0,7 g |
15,2 g |
0,3 g |
Zsír |
0,1 g |
0,1 g |
0,1 g |
65,2 g |
0 g |
Szénhidrát |
9,5 g |
13,8 g |
11,7 g |
13,7 g |
82,4 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

