Ananászlé - Egészségséf

Ananászlé - Egészségséf

Szerintem a frissen facsart, préselt levek nemcsak egészségesek, de nagyon finomak is. Ha már unjuk a megszokott ízeket, bátran keverjük őket ízlés szerint, vagy ízesítsük valamilyen hozzá illő fűszerrel. Egyszer már készítettünk gyömbéres ananász koktélt, ott üdítőt kevertünk hozzá és frissítő hatását emeltük ki. Most nézzünk egy egészségmegőrző változatot is az influenzás időszakra.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 egész ananász
  • 1 kb. 5 cm-es gyömbér

Ananászlé - Egészségséf

Az ananászt hámozzuk meg és vágjuk darabokra. A gyömbért szintén hámozzuk meg, majd kis lyukú reszelőn reszeljük le. A présbe először a reszelt gyömbért tegyük be, majd az ananászt. Ami „száraz anyagként” hátul jön ki, azt préseljük le ismét. A kinyert levet együk pár órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp! A vendégeket várunk nyugodtan bolondítsuk meg egy kis jó minőségű fehér rummal, vodkával vagy ginnel. Ne tegyünk bele túl sokat, ne az alkohol domináljon.

Jó tudni! A gyömbér gyulladáscsökkentő hatású, megfázás, hörghurut esetén teának megfőzve is kifejezetten jó. Felhasználása főleg fűszerként ismeretes.

Tápérték (100 g):

 

Ananász

Gyömbérgyökér

Energia

50 kcal

80 kcal

Fehérje

0,5 g

1,8 g

Zsír

0,1 g

0,7 g

Szénhidrát

13,1 g

17,7 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek