Vegyes zöldséglé - Vitaminkoktél
Március-április nemcsak a vitaminpótlás, hanem a méregtelenítés időszaka is. Többen kezdenek ilyenkor méregtelenítő kúrába, melynek elengedhetetlen alkotóelemei a préselt zöldség- és gyümölcslevek. Nézzünk erre egy példát!
Elkészítési idő: kb. 15 perc
Hozzávalók:
- paradicsom
- angol zellerszár
- sárgarépa
- cékla
- uborka
- savanyú káposzta
A felsorolt zöldségekhez nem írtam mennyiségeket, mert ez attól is függ, hogy hány személyre szeretnénk, és mi legyen a domináns íz. Én a paradicsomos alapot szeretem, ha annak az íze kerül előtérbe. A zöldségeket jól mossuk meg, illetve tisztítsuk meg. Daraboljuk fel, és préseljük le kétszer. Jól rázzuk fel. Ha szükséges, kevés tengeri sóval ízesíthetjük.
Tipp! Ha nem tudjuk eldönteni, hogy melyikből mennyit rakjunk bele, akkor külön-külön is lepréselhetjük őket, és ízlés szerint keverhetjük a végén.
Jó tudni! A méregtelenítő kúrában nagyon fontos az ásványvíz fogyasztása. A zöldség- és gyümölcslevek mellé napi 2-3 liter vizet kell fogyasztani, így lesz hatásos.
Tápérték (100 g):
|
Paradicsom |
Cékla |
Zeller zöldje |
Sárgarépa |
Savanyú káposzta |
Energia |
18 kcal |
43 kcal |
16 kcal |
41 kcal |
19 kcal |
Fehérje |
0,8 g |
1,6 g |
0,6 g |
0,9 g |
0,9 g |
Zsír |
0,2 g |
0,1 g |
0,1 g |
0,2 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
3,8 g |
9,5 g |
2,9 g |
9,5 g |
4,2 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

