Végezzen otthon ételintolerancia tesztet!

Végezzen otthon ételintolerancia tesztet!

Az ételintolerancia egyre gyakoribb probléma Magyarországon is, ezért rendszeres emésztési zavar (hasmenés, irritábilis bél szindróma, puffadás) vagy bőrprobléma (száraz, viszkető bőr, ekcéma), de akár migrén, kimerültség esetén is érdemes erre a betegségre gondolni. Idén márciustól a magyar piacon is elérhető, otthon elvégezhető YorkTest ételintolerancia tesztek professzionális segítséget nyújtanak a szűrésben.

Sokan szenvednek az ételintolerancia tüneteitől, ám erre a betegségre csak ritkán gondolnak az orvosok, habár a beteget kivizsgálták. Mivel szervi elváltozások nincsenek és a tünetek sem mindig ugyanazok, hol hasmenés, puffadás, hol meg éppen étvágytalanság és gyomorfájdalom jellemző, a tünetek valódi oka valóban nehezen kideríthető. Míg az ételallergia tünetei szinte rögtön jelentkeznek, az ételintoleranciáé akár napokkal később. Az öndiagnózis ételérzékenység esetében szinte lehetetlen, mert képtelenség rájönni, hogy az elmúlt napokban elfogyasztott ételek és italok közül melyik váltotta ki a reakciót. A könnyen használható és megbízható YorkTest életintolerancia tesztek azonban gyorsan, nagy pontossággal rámutatnak a problémát okozó élelmiszerre.

Az ételintolerancia diagnózis terén több mint 30 éves múlttal rendelkező angol YorkTest Laboratórium otthoni használatra kifejlesztett professzionális termékei, a Magyarországon fogalomba kerülő YorkTest Lite 50, míg a Food&DrinkScan 158 gyakran fogyasztott élelmiszer összetevőre vizsgálja meg a reakciót és egyértelmű eredményt ad. A Food&DrinkScan különleges ételintolerancia tesztnek számít a piacon, hiszen többféle alkohol tartalmú italra is mér. Teljes körű programról van szó, mert a teszteredmény mellé Táplálkozási útmutatót és Étkezési naplót is mellékel a hazai kizárólagos forgalmazó, az Izinta Kft.

Végezzen otthon ételintolerancia tesztet!

A tesztek használata kényelmes, egyszerű és gyors, mindössze egy csepp vér elegendő a reakciót kiváltó étel vagy ital kimutatásához, az összetevők listája pedig a magyar étrendre jellemző élelmiszereket tartalmaz. A vérmintát otthon, fájdalommentesen, szakember segítsége nélkül lehet levenni, nem kell rendelőintézetben várakozni. Végül az akkreditált YorkTest Laboratóriumban kiállított részletes eredménnyel a kezében mindenki kialakíthatja a számára legmegfelelőbb étrendet. A Laboratórium tapasztalatai azt mutatják, hogy az ételérzékenység tünetei megfelelő étrend kialakításával és betartásával enyhülnek, vagy teljesen megszűnnek.

A tesztek patikában nem, csak online vásárolhatók meg a www.yorktest.hu weboldalon!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek