Tavaszi saláta grépfrútos öntettel - Egészségséf
Tavasszal már inkább a könnyebb ételeket szeretjük előtérbe helyezni. Húsok mellé is szívesebben eszünk egy finom salátát, mint egyéb köreteket. Sokan ott akadnak el, hogy csak a bolti önteteket szeretik használni, pedig ezek rejtett szénhidrátokat tartalmaznak. Sokkal jobban járunk, ha pár perc alatt inkább magunk készítjük el.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag madársaláta
- 6-8 szem koktélparadicsom
- ½ fej lilahagyma szeletelve
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál balzsamecet
- ½ kisebb grépfrút leve
- 2 evőkanál olívaolaj
A megmosott salátát egy edénybe tesszük, összekeverjük a negyedekbe vágott koktélparadicsommal, lilahagymával, kockázott kaliforniai paprikával. Egy kis tálba a mustárt, balzsamecetet, olívaolajat, grépfrút levét összekeverjük és a salátára öntjük. jól összeforgatjuk. Ha túl savanyúnak tartjuk az öntetet, akkor nyugodtan tegyünk bele mézet.
Tipp! Ha a salátát nem köretnek szánjuk, akkor dúsíthatjuk fetával, főtt tojással, sonkával, vagy grillezett csirkemellel is. Bármilyen zöld salátát használhatunk.
Jó tudni! Ezt a salátát télen és tavasszal érdemes elkészíteni. A grépfrút akkor még finom, utána már nem a legjobb, kevésbé lédús.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g):
|
Jégsaláta |
Balzsamecet |
Mustár |
Paradicsom |
Paprika |
Energia |
10 kcal |
88 kcal |
90 kcal |
18 kcal |
27 kcal |
Fehérje |
0,6 g |
0,4 g |
6 g |
0,8 g |
1,0 g |
Zsír |
0,1 g |
0 |
4,7 g |
0,2 g |
0,2 g |
Szénhidrát |
2,1 g |
17 g |
6,2 g |
3,8 g |
6,3 g |