Tavasz

Tavasz

Sport

Senkinek nincs ínyére: a fogágybetegség

Bár az általános nézet szerint fogorvoshoz akkor megyünk, ha fáj a fogunk, ez nagyon helytelen szokás, hiszen olyan probléma is adódhat, amely ...

Sport

A zöld zöldségek csodája

Nem minden zöldség zöld színű, de a zöld színűek különösen jók, mert olyan anyagok tartalmaznak, amelyek megtisztítják a szervezetet a salakanyagoktól.

 • 2014.03.01 Jöhet a tavasz!

  A téli álmot alvó emlősök kipihenten kezdik a tavaszt. Velük ellentétben mi a hosszú, hideg téli hónapok alatt is megszokott tempónk szerint élünk: nem csoda, hogy mire megérkezik a tavasz, elfáradunk. Éppen akkor lohad le az életkedvünk, amikor a természet éledezni kezd - micsoda igazságtalanság!

 • 2014.03.01 Ne légy beteg! Használd a gyümölcsök erejét

  Az élet bizonyos helyzeteiben szüksége lehet immunrendszerünknek, szervezetünknek egy kis extra támogatásra. Különösen igaz ez a téli, illetve kora tavaszi hónapokra, amikor sajnos szinte lehetetlen természetes módon, friss gyümölcsök és zöldségek segítségével biztosítani a szervezet számára a megfelelő mennyiségű vitamin, és ásványianyag bevitelt.

 • 2013.05.20 Májusi allergia

  Egyre többen szenvednek a szénanáthától. Mint dr. Balogh Katalin allergológus mondja, saját felmérései szerint Budapest harmadik kerületében nyolc év alatt 16,5-ről 21 százalékra nőtt a pollenallergiások száma.

 • 2013.03.25 Elkezdődött a Nagyhét

  A nagyhét a nagyböjt utolsó hete virágvasárnap-tól nagyszombatig. Napjai a nagyhétfő, nagykedd, nagyszerda és a sacrum triduum Paschale húsvéti szent háromnap (nagycsütörtök, nagypéntek, nagyszombat).

 • 2013.03.04 Böjtölni tudni kell!

  Miért, meddig, hogyan? - tehetjük fel a kérdést a böjtölés kapcsán. A böjt bizonyos ideig tartó önkéntes nem evés, mely évezredek óta egyrészt szellemi gyakorlat, másrészt számos betegség kezelésének kelléke. Bizonyos szabályok betartása azonban elengedhetetlenül fontos a biztonságos és hatékony böjtöléshez.

 • 2012.02.27 Böjti napló

  Már régóta készültem erre a tisztítókúrára, de egyre csak halogattam. "Majd tavasszal, majd ősszel, majd ha sok gyümölcs lesz és legalább negyven fok, hogy ne legyen étvágyam." Végül mégis rászántam magam, és végigcsináltam.