Tavasz

Tavasz

Sport

Senkinek nincs ínyére: a fogágybetegség

Bár az általános nézet szerint fogorvoshoz akkor megyünk, ha fáj a fogunk, ez nagyon helytelen szokás, hiszen olyan probléma is adódhat, amely ...

Sport

A zöld zöldségek csodája

Nem minden zöldség zöld színű, de a zöld színűek különösen jók, mert olyan anyagok tartalmaznak, amelyek megtisztítják a szervezetet a salakanyagoktól.

 • 2014.05.08 Mit jelent a faktorszám a naptejen? Melyiket válasszam?

  A naptejeken, napvédő krémeken feltüntetett szám a faktorszám (SPF – Sun Protection Factor), azt jelzi, hogy használatával a természetesnél mennyivel hosszabb ideig képes védekezni bőrünk a leégés ellen.

 • 2014.05.05 A legtöbb vegyszert tartalmazó zöldségek, gyümölcsök

  Napi egy alma elfogyasztása távol tartja az orvost – kivétel, ha az az alma tele van vegyszerekkel.

 • 2014.05.02 5 tavaszi étel a fogyókúrához!

  Káposzta, spárga, csalán, grapefruit, újhagyma. Próbáld ki ezeket a finom tavaszi ételeket! Segítségükkel nem csak az anyagcseréden javíthatsz, de a fogyást felgyorsíthatod!

 • 2014.04.22 Lendüljön formába költséghatékonyan!

  A helyes táplálkozás mellett a mozgás játssza a kulcsszerepet a betegségek megelőzésében. Nem kell erőn felül költekezni: adunk néhány pofonegyszerű tippet, amivel egyszerűen és költséghatékonyan formába lendülhet!

 • 2014.04.19 Figyeljünk kutyánkra! A kullancsfertőzés tünetei

  Az enyhe tél, melegedő tavaszi időjárásba fordul. Az eddig gyenge aktivitást mutató kullancsok újra felélénkülnek, és egyre gyakrabban találunk kutyánkon, macskánkon, de akár saját magunkon is ezekből a vérszívó parazitákból. Már most érdemes elkezdeni az ellenük való védekezést, még inkább megelőzést.

 • 2014.04.19 Húsvéti mesterhármas - Mire ügyeljünk?

  A feltámadás ünnepét megelőző várakozás, a visszahúzódás és a böjt után a húsvét valódi felszabadulást hoz: ahogyan a szívekben, úgy a konyhában is. Végre tobzódhatunk az ízekben, a finom falatokban.

 • 2014.04.18 Ferenc pápa szellemi és testi fogyatékkal élők lábát mosta meg

  Az utolsó vacsorára emlékező nagycsütörtöki misét Ferenc pápa egy rokkantbetegeket segítő római katolikus egészségügyi intézményben mutatta be, ahol 12 szellemi és testi fogyatékkal élő embernek mosta meg a lábát.

 • 2014.04.18 Figyelem! Nem mindegy, mi kerül a húsvéti asztalra!

  Húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, Krisztus feltámadása. A magyar és az európai keresztény hagyományban a húsvéti időszak alatt kiemelt jelentőséget kapnak az elfogyasztott ételféleségek. Ma már a húsvéti ételeket, alapanyagokat (bárány, tojás, sonka) szimbolikájuk mellett elsősorban az ízük és a hagyományok miatt fogyasztják. A családi összejövetelre, illetve a vendégeknek kínált ételek összeállításához az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet ad hasznos tanácsokat.

 • 2014.04.17 Húsvét - gyomorbántalmak nélkül

  Egy ünnepi, például a húsvéti étkezés több mint pusztán egy fiziológiás szükséglet kielégítése. Társasági, családi esemény, örömforrás, szeretetfürdő. Hajlamosak is vagyunk kissé túlzott jelentőséget tulajdonítani neki: túl sok ételt készíteni, túl sokat enni, túl sokat inni. Pedig másképp is lehet!

 • 2014.04.17 Retek, a vesetisztító C-vitamin bomba!

  Tavasszal az első zöldségek között piroslik a piacokon. Tökéletes az időzítése, ugyanis itt az idő minél több természetes C-vitaminhoz juttatni a szervezetünket!