Tavasz

Tavasz

Sport

Senkinek nincs ínyére: a fogágybetegség

Bár az általános nézet szerint fogorvoshoz akkor megyünk, ha fáj a fogunk, ez nagyon helytelen szokás, hiszen olyan probléma is adódhat, amely ...

Sport

A zöld zöldségek csodája

Nem minden zöldség zöld színű, de a zöld színűek különösen jók, mert olyan anyagok tartalmaznak, amelyek megtisztítják a szervezetet a salakanyagoktól.

 • 2014.05.27 Kapor, a csuklás ellenszere

  A kapor a tavasz íze! Egy friss tökből készült főzelék, és az elmaradhatatlan kovászos uborka felejthetetlen ízét is ez a fűszer kölcsönzi.

 • 2014.05.26 Kakukkfüvet a köhögésre!

  A kakukkfű virágos hajtásait ilyenkor májusban szokták betakarítani. Hogy mire nyújt enyhülést ez a fűszer, ami kiváló gyógynövény is?

 • 2014.05.25 Csalán, a csípős háziorvos

  "Vigyázz a csalánnal, mert megcsíp" - mondogatták gyerekkoromban. Aztán olyat is meséltek, hogy nagyon is egészséges, ha megcsíp! Tisztítja a vért!

 • 2014.05.24 Medveszőlő, a természet nőgyógyásza

  A medveszőlő egy örökzöld kúszőnövény, ami rengeteg problémára nyújt megoldást. Gyerekek és szoptatós nők viszont kerüljék! Ismerkedj meg vele lexikonunkban!

 • 2014.05.23 Cipőben zokni nélkül? 7 tipp, hogy elkerüld a gombát

  A zokni nélküli cipőhordással nem az a legnagyobb baj, hogy esetleg kellemetlen szagot áraszt majd a bőröd és a cipőd, hanem az, hogy valóságos gomba- és baktérumfészekké válhat a verítékétől nedves lábbeli.

 • 2014.05.23 Vérehulló fecskefű, a bőrbetegségek doktora

  A vérehulló fecskefű onnan kapta nevét, hogy addig virágzik, amíg a fecskék itt vannak. Gyomnövény és kiváló gyógynövény is!

 • 2014.05.23 Vigyázat! Évente 400-an halnak bele csak Magyarországon

  Évente négyszáz halálos áldozatot követel a melanóma, azaz a festékes bőrrák Magyarországon, és a megbetegedések száma az elkövetkezendő hat évben akár másfélszeresére is nőhet - közölték szakemberek a Magyar Dermatológiai Társulat melanómáról tartott sajtótájékoztatóján Budapesten.

 • 2014.05.22 Új szenzáció! A világ első iható napteje

  Vége a hátkenegetős, flörtölős napozásoknak. Már ha divatba jön a most piacra dobott iható naptej.

 • 2014.05.22 Fekete nadálytő, minden sebesülésre gyógyír

  A fekete nadálytővel talán krém formályában találkozhatunk a legtöbbször. De mit kenegessünk vele?

 • 2014.05.21 Kerülje az epret, ha a következőket tapasztalja

  Most kezdődik csak az igazi eperszezon, amit eddig kapni lehetett, az csak kedvcsináló volt az igazi élvezethez. Már akinek, mert ne mindenkinek bírja a szerevzete ezt a finom gyümölcsöt.