Tavasz

Tavasz

Sport

Senkinek nincs ínyére: a fogágybetegség

Bár az általános nézet szerint fogorvoshoz akkor megyünk, ha fáj a fogunk, ez nagyon helytelen szokás, hiszen olyan probléma is adódhat, amely ...

Sport

A zöld zöldségek csodája

Nem minden zöldség zöld színű, de a zöld színűek különösen jók, mert olyan anyagok tartalmaznak, amelyek megtisztítják a szervezetet a salakanyagoktól.

 • 2015.03.10 Medvehagymakrém pirítóssal - Egészségséf

  A medvehagymából is készíthető bármilyen krém, mártogatós. Használhatjuk nyersen, vagy kevés olajon megfonnyasztva. Önmagában is nagyon finom, de keverhetjük más krémekkel is. Pirítóssal kiváló uzsonna, vagy akár előétel is lehet vendégek várásakor.

 • 2015.03.10 Így lesz formás karod nyárra! Három gyakorlat Katus Attilától

  Amikor közeledik a jó idő és lekerülnek pluszkilókat elrejtő ruhadarabok, a legtöbben pánikszerűen rohanunk a közeli edzőterembe. Katus Attilához, a MOM Wellness személyi edzőjéhez is egyre többen fordulnak azzal a kéréssel, hogy nyárra ismét formába szeretnék hozni magukat. A világ- és Európa-bajnok sportoló szerint pillanatok alatt nem lehet csodát tenni, most azonban Kelemen Henrietta segítségével bemutat néhány olyan otthon is elvégezhető gyakorlatot, amelyek után bátrabban viselhetünk ujjatlan felsőket.

 • 2015.03.09 Szőlőmag - Fűben-fában orvosság

  Szeretjük a szőlőt – érdemes is fogyasztani, mert a szőlőmag nemcsak egészséges, de a szépségünkért is dolgozik!

 • 2015.03.07 Szégyellni kell a betegséget?

  Lassan itt a tavasz, a legtöbben azonban még mindig nem tudunk a jó időre koncentrálni, hiszen a nátha- és influenzaszezon még nem ért véget. A betegség kellemetlen tüneteivel lépten nyomon találkozunk, egy nemrégiben készült globális kutatásból pedig kiderült, nemcsak zavarónak találjuk, de egyenesen szégyelljük azokat. Sőt, ha megfázunk, más nemzetekkel ellentétben, mi igazán szenvedünk.

 • 2015.03.05 Medvehagymás spagetti - Egészségséfünk receptje

  A medvehagymából ugyanolyan finom pesto készíthető, mint a bazsalikomból. Így, amikor már nincs szezonja, akkor is elővehetünk egy kis üveggel, és élvezhetjük az ízét. Amikor szezonja van, akkor pedig frissen elkészítve spagetti tésztával, fenyőmaggal, parmezánnal a legfinomabb.

 • 2015.03.03 Ön tudja, mit tegyen anafilaxiás sokk esetén?

  Az allergiás reakció legsúlyosabb formája, ami akár életveszélyes is lehet, ha a beteg, vagy a környezetében lévők nem ismerik fel idejében a tüneteket. Prof. Dr. Nékám Kristóf allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosának segítségével összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

 • 2015.03.03 Vegyes zöldséglé - Vitaminkoktél

  Március-április nemcsak a vitaminpótlás, hanem a méregtelenítés időszaka is. Többen kezdenek ilyenkor méregtelenítő kúrába, melynek elengedhetetlen alkotóelemei a préselt zöldség- és gyümölcslevek. Nézzünk erre egy példát!

 • 2015.03.01 Ízek az erkélyről: kedvenc évelő fűszernövényeink

  Mindannyiunknak vannak kedvenc fűszernövényei. Most bemutatunk hármat, amelyek cserépben és kertben is nevelhetők. Ráadásul csak egyszer kell őket elültetnünk!

 • 2015.03.01 Sót a fülre?

  Nem csak náthával kell megküzdenünk ebben az időszakban, de sok kisgyermeknek ez a fülfájások időszaka is.

 • 2015.02.28 Bajban vannak a méhek, és velük együtt mi is

  Az elmúlt években valamennyit lassult a méhek pusztulása világszerte, de sajnos egyáltalán nem szűnt meg.