Tavasz

Tavasz

Sport

Senkinek nincs ínyére: a fogágybetegség

Bár az általános nézet szerint fogorvoshoz akkor megyünk, ha fáj a fogunk, ez nagyon helytelen szokás, hiszen olyan probléma is adódhat, amely ...

Sport

A zöld zöldségek csodája

Nem minden zöldség zöld színű, de a zöld színűek különösen jók, mert olyan anyagok tartalmaznak, amelyek megtisztítják a szervezetet a salakanyagoktól.

 • 2015.03.31 Almalé lime-mal és mentával - Vitaminkoktél

  Sokan vagyunk úgy, hogy így tél végén már nem annyira szívesen esszük az almát. Azonban sok vitamint tartalmaz, és a jelenleg piacon lévő gyümölcsök közül talán a legelérhetőbb áron van. Ha lepréseljük, kicsit megbolondítjuk lime-mal és mentával, egészen friss ízt kapunk.

 • 2015.03.30 Medvehagyma-krémleves - Egészségséfünk receptje

  Itt a medvehagyma szezonja, használjuk ki. Gyerekkoromban nem is beszéltünk medvehagymáról, nem is tudtuk, hogy a konyhában hogyan hasznosítható, pedig amellett, hogy nagyon egészséges, finom is. Felhasználási lehetőségeinek pedig csak a képzelet szab határt.

 • 2015.03.26 Így tisztítsuk meg a májunkat!

  A tavasz a megújulás időszaka. Nagytakarítást végzünk otthonunkban és a szervezetünkben is. Egyik olvasónk kifejezetten a májtisztítás mikéntjéről érdeklődött.

 • 2015.03.26 Ízületkímélő tippek kertészkedéshez

  A kerti munka nem csupán fárasztó, de az ízületeket is rendkívül megterheli. Korosztálytól függetlenül fokozottan így van ez tavasz elején, a téli pihenő után. Akinek porckopása vagy ízületi fájdalmai vannak, különösen megterhelőnek érezheti az első pár napot. Íme néhány praktikus tipp az Ízületőr szakértőitől.

 • 2015.03.25 Medvehagymás tojássaláta - Egészségséfünk receptje

  Sokszor gondot jelent, hogy mit adjunk vacsorára, ami nem a megszokott, nem főtt étel, mégis laktató. Szerintem a tojássaláta erre nagyon jó, főleg rozskenyérrel, teljes kiőrlésű kenyérrel. Az alap tojássaláta ismert, ezt variálhatjuk idénytől függő zöldségekkel.

 • 2015.03.25 Immunrendszert erősítő ételek

  Nincs az a tudományos mestermű, az a 23. századi sci-fi-be illő technológia, amely felérhet a szervezet csodálatos védekező rendszerével, az immunrendszerrel. Ezekkel az ételekkel segíthetünk be neki!

 • 2015.03.21 Gluténmentes sütemény céklával

  A zöldségekkel dúsított sütemények omlósabbak, nem válnak szárazzá, ráadásként plusz rostforrást is jelentenek, ami a tavaszi fogyókúra szezonban nem lebecsülendő tulajdonság. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa olyan receptet ajánl, amit diétázók és lisztérzékenyek is bátran elkészíthetnek.

 • 2015.03.20 Mi tesz minket boldoggá?

  Március 20-án van a boldogság világnapja, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) hívott életre még 2012 nyarán. A Boldogság Nemzetközi Napja alkalmából a Coca-Cola felkérésére egy hazai közvéleménykutató cég feltérképezte, mennyire és mitől is vagyunk boldogok, és hogyan lehetünk még boldogabbak. A reprezentatív boldogságfelmérésből* többek között az is kiderült, hogy 67%-on áll a magyar lakosság szubjektív boldogságszintje.

 • 2015.03.20 Így nézze a napfogyatkozást!

  Veszélyes, sőt akár súlyos szemkárosodást, vakságot is okozhat, ha valaki a Napot szabad szemmel nézi! Nem nyújt megfelelő védelmet a napszemüveg, a filmszalag, a fényképészeti szűrő, a polárszűrő, a kompaktlemez (CD) és a kormozott üveg sem. Ugyancsak kockázatos távcsövön, látcsövön vagy a fényképezőgép keresőjén át figyelni a jelenséget. Fontos, hogy a gyermekekre is vigyázzunk, ne hagyjuk őket felügyelet nélkül, ha a részleges napfogyatkozást velük együtt szeretnénk megfigyelni.

 • 2015.03.19 Avokádó saláta - Egészségséfünk receptje

  Lassan beköszönt a tavasz, lekerülnek a téli, vastag ruhák. itt az ideje, hogy formába hozzuk magunkat. Nem kell mást csinálnunk, mint kicsit többet mozogni, illetve az étkezésekre odafigyelni, több salátát enni. Legyen ez egy kedvcsináló.