Tavasz

Tavasz

Sport

Senkinek nincs ínyére: a fogágybetegség

Bár az általános nézet szerint fogorvoshoz akkor megyünk, ha fáj a fogunk, ez nagyon helytelen szokás, hiszen olyan probléma is adódhat, amely ...

Sport

A zöld zöldségek csodája

Nem minden zöldség zöld színű, de a zöld színűek különösen jók, mert olyan anyagok tartalmaznak, amelyek megtisztítják a szervezetet a salakanyagoktól.

 • 2015.04.15 Céklás vitaminkoktél

  Itt van végre a tavasz, viszont még mindig gondoskodnunk kell vitaminkészletünk feltöltéséről. Mi sem jobb ennél, mint készíteni egy jó kis színes koktélt.

 • 2015.04.15 Így előzhetőek meg a pollenallergiás tünetek

  A Magyar Allergia Szövetség elnöke az allergia-szűrővizsgálaton való részvételre hívta fel a figyelmet az M1 aktuális csatorna keddi műsorában: fontos, hogy a beteg tudja, pontosan milyen gyógyszert mikortól érdemes szednie a zavaró tünetek eluralkodásának elkerülése érdekében.

 • 2015.04.14 Itt a tavasz, tarts lékúrát!

  A tavasz mindenkinél a megújulás időszaka, így ilyenkor érdemes különös figyelmet fordítani a megfelelő vitaminbevitelre, illetve feltölteni a télen kimerült szervezetedet. Egy lékúra kiváló választás lehet, hiszen a nyersen préselt zöldség és gyümölcslevek segítenek, hogy fittebbnek érezd magad, ráadásul a tavaszi fáradtságot is könnyebben átvészelheted!

 • 2015.04.13 A D-vitamin és a magasvérnyomás

  A D-vitamin számos előnyös hatásáról jelentek meg közlemények, sőt, még az is felmerült, hogy a hiánynak szerepe lehet a magasvérnyomás betegség kialakulásában. Bár több tanulmány született már a hipertónia és a D-vitamin kapcsolatáról, az orvosok mégsem ajánlják önmagában a vérnyomás kezelésére. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magasvérnyomás specialistája inkább az egészséges életmódot és a gyógyszeres terápiát javasolja tartósan magas értékek esetén.

 • 2015.04.12 Az allergiás tévhitek lerombolása

  Bár a magyar egészségügy évente 27 milliárd forintot költ az allergiás betegek gyógyítására, mégis óránként 17 fővel nő a számuk. Dr. Kecskés Gabriella belgyógyász szerint gyakran azért nem sikeres a gyógyulás, mert rosszul közelítünk a problémához.

 • 2015.04.10 Epres sajttorta - Egészségséfünk receptje

  Hétvégén az egyik barátnőm egy isteni sajttortával lepett meg. Az karamellás volt, én most egy epres változatban adom tovább a receptet. Ünnepekre vagy csak hétköznapokra, gyors, egyszerű, kedvünk szerint variálhatjuk.

 • 2015.04.08 Az olcsó, szervezett nyaralások egészségügyi ára

  A bőrrákkal küzdő brit nyugdíjasok számának "aggasztó növekedéséért" részben az 1960-as években megszaporodott olcsó, szervezett nyaralások a felelősek - hozta nyilvánosságra adatait a Cancer Research UK elnevezésű brit rákkutató intézet.

 • 2015.04.07 Ne méregtelenítsünk, inkább...

  Méregtelenítő diétára nincs szükség, ugyanis szervezetünk folyamatosan gondoskodik a felesleges bomlástermékek eltávolításáról. Varga Dóra dietetikust arról kérdeztük, érdemes-e böjtölni, illetve hogyan fogyhatunk egészségesen.

 • 2015.04.05 Ibolya: gyógyít, szépít, táplál

  A görög mitológia szerint a tavasz istennője, Persephoné lába nyomán keltek életre az aprócska ibolyavirágok, amelyek az óta elterjedtek szinte az egész világon.

 • 2015.03.31 A tavaszi átállás nehezebb, mint az őszi

  Egy német tanulmány tudományosan is igazolta, hogy a szervezetnek sokkal nehezebb a tavaszi óraátállításhoz alkalmazkodnia, mint az őszihez.