Tavasz

Tavasz

Sport

Senkinek nincs ínyére: a fogágybetegség

Bár az általános nézet szerint fogorvoshoz akkor megyünk, ha fáj a fogunk, ez nagyon helytelen szokás, hiszen olyan probléma is adódhat, amely ...

Sport

A zöld zöldségek csodája

Nem minden zöldség zöld színű, de a zöld színűek különösen jók, mert olyan anyagok tartalmaznak, amelyek megtisztítják a szervezetet a salakanyagoktól.

 • 2015.05.04 Hideg eperleves - Egészségséfünk receptje

  Itt az eperszezon. Érdemes kihasználni, hogy van végre eper, igazi, hazai ízes. Sokféle étel készíthető belőle a desszerttől, a salátán át a főételekig. Most nézzünk egy levest. Ez gyors, és nagyon finom is.

 • 2015.04.29 Közeleg a nyár, itt az ideje az anyajegyszűrésnek!

  Ugyan az anyajegyek többsége ártalmatlan „szépségpötty”, némelyek veszélyesek lehetnek: bőrrák (melanóma) alakulhat ki belőlük. Érdemes időről időre – főleg a nyári önfeledt napozás előtt – megvizsgáltatni anyajegyeinket, és erre létezik egy megbízható, fájdalommentes szűrés, amely során a szakorvos fotót készít bőrünk aktuális állapotáról. Ennek segítségével az elváltozásokra korán fény derülhet, később pedig a legkisebb eltérés is könnyen felfedezhető.

 • 2015.04.28 Medvehagymás krémmel töltött paradicsom - Egészségséf

  A töltött paradicsomnak is rengeteg elkészítési módját ismerjük. Már van nagyon finom fürtös paradicsom, és még van medvehagyma is. Érdemes ezt kihasználni. Ez a töltött paradicsom nyersen vagy sütve, előételként vagy köretnek is nagyon finom.

 • 2015.04.28 Hasznos tippek lelkünk tavaszi nagy takarításához

  A tavasz a megújulás, az újrakezdés, új alapjaink lefektetésének időszaka. Ahogy kisüt a nap, gyakorlatilag, ha nyitottak vagyunk rá, így nyílnak ki számunkra is olyan ajtók, akár magánjellegű kapcsolatainkban, akár munkánk során, amelyre régóta vártunk. Itt az ideje rendbe szedni önmagunkat, hogy ez megtörténhessen! S. Tóth Márta, nlp-, life és business coach segítségével gyűjtöttük össze a leghatékonyabb módszereket erre.

 • 2015.04.24 Lila orgonaszörp - Recept

  Van, ahol már nyílik, van, ahol majd anyák napjára fog lilulni, ezért itt az idő, hogy mindenki megtudja: az orgonából iszonyú finom szörpöt lehet csinálni!

 • 2015.04.23 Fél évvel korábban is kimutatható a bőrrák

  A szokásosnál akár fél évvel korábban is kimutatható a melanóma, a bőrrák legveszélyesebb változata egy tajvani tudósok által kifejlesztett új technológiával.

 • 2015.04.23 Öt kérdés a szénanátháról

  Egyre többen tüsszögnek a pollenszezonban, ezekben a hetekben a nyír-, kőris-, fűz- és platánfára allergiásoknál jelentkeznek a legintenzívebb tünetek. Dr. Pintér Judit allergológust, a Budai Allergiaközpont főorvosát a szénanáthával kapcsolatos, fontosabb tudnivalókról kérdeztük.

 • 2015.04.22 Tavaszi saláta grépfrútos öntettel - Egészségséf

  Tavasszal már inkább a könnyebb ételeket szeretjük előtérbe helyezni. Húsok mellé is szívesebben eszünk egy finom salátát, mint egyéb köreteket. Sokan ott akadnak el, hogy csak a bolti önteteket szeretik használni, pedig ezek rejtett szénhidrátokat tartalmaznak. Sokkal jobban járunk, ha pár perc alatt inkább magunk készítjük el.

 • 2015.04.16 Tanácsok frontérzékenyeknek

  A frontok alakítják időjárásunkat, érkezésük valamint tovább haladásuk hangulatunkat és szervezetünk működését is befolyásolhatják, főként, ha kimondottan frontérzékenyek vagyunk.

 • 2015.04.16 Rozmaringos újburgonya - Egészségséfünk receptje

  Hétvégén a piacon láttam, hogy már lehet kapni pici szemű újburgonyát. Nagyon megörültem, mert egy új színt lehet ismét felvinni a köretek palettájára. Elkészítése is nagyon egyszerű, ne féljük kiválogatni az aprókat, legalább nem kell a tisztítással bajlódni.