Spárgakrémleves - Egészségséfünk receptje

Spárgakrémleves - Egészségséfünk receptje

Itt a spárgaszezon! Aki még nem kóstolta, annak az íze megosztó lehet, Vagy szereti valaki, vagy nem. Én minden formában kedvelem, így először a belőle készült krémlevest mutatom be.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg spárga
  • 2 szem közepes burgonya
  • 1 evőkanál vaj
  • ½ fej vöröshagyma aprítva
  • 1 l alap lé vagy víz
  • só, bors
  • 2 dl főzőtejszín

Spárgakrémleves - Egészségséfünk receptje

A vajat megolvasztjuk, a hagymát megdinszteljük. A spárgát megtisztítjuk, és feldaraboljuk, a burgonyát szintén. Mindkettőt a hagymás alaphoz adjuk. Ha van, felöntjük 1 liter alaplével vagy vízzel. Ha vízzel, akkor sózzuk, borsozzuk. Lefedve közepes lángon puhára főzzük. Botturmix segítségével pépesítjük, és a tejszínnel sűrítjük. Ha túl sűrű, adhatunk hozzá tejet. Parmezán chips nagyon jól kiegészítheti. Zöld spárgával díszíthetjük.

Tipp! Nagyon finom a tárkonyos változata. Kb. 1 teáskanál tárkonyt adjunk hozzá, amikor feltesszük főni. Ekkor a tárkony lesz a domináns íz.

Jó tudni! Sokan azt gondolják, hogy a vékony spárga a legjobb, az nem fás. Igazából a frissesség a fontos, én a vastagabb darabokat szoktam kiválasztani, így tisztítás után több marad meg.

Még több ízletes étel Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Spárga

Burgonya

Főzőtejszín

Vaj

Bacon

Energia

20 kcal

69 kcal

120 kcal

746 kcal

486 kcal

Fehérje

2,2 g

1,6 g

3,2 g

0,4 g

16,8 g

Zsír

0,1 g

0,1 g

10 g

80 g

46,5 g

Szénhidrát

3,8 g

15,7 g

4,3 g

0,5 g

-

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek