Spárgakrémleves - Egészségséfünk receptje
Itt a spárgaszezon! Aki még nem kóstolta, annak az íze megosztó lehet, Vagy szereti valaki, vagy nem. Én minden formában kedvelem, így először a belőle készült krémlevest mutatom be.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók:
- 1 kg spárga
- 2 szem közepes burgonya
- 1 evőkanál vaj
- ½ fej vöröshagyma aprítva
- 1 l alap lé vagy víz
- só, bors
- 2 dl főzőtejszín
A vajat megolvasztjuk, a hagymát megdinszteljük. A spárgát megtisztítjuk, és feldaraboljuk, a burgonyát szintén. Mindkettőt a hagymás alaphoz adjuk. Ha van, felöntjük 1 liter alaplével vagy vízzel. Ha vízzel, akkor sózzuk, borsozzuk. Lefedve közepes lángon puhára főzzük. Botturmix segítségével pépesítjük, és a tejszínnel sűrítjük. Ha túl sűrű, adhatunk hozzá tejet. Parmezán chips nagyon jól kiegészítheti. Zöld spárgával díszíthetjük.
Tipp! Nagyon finom a tárkonyos változata. Kb. 1 teáskanál tárkonyt adjunk hozzá, amikor feltesszük főni. Ekkor a tárkony lesz a domináns íz.
Jó tudni! Sokan azt gondolják, hogy a vékony spárga a legjobb, az nem fás. Igazából a frissesség a fontos, én a vastagabb darabokat szoktam kiválasztani, így tisztítás után több marad meg.
Még több ízletes étel Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
|
Spárga |
Burgonya |
Főzőtejszín |
Vaj |
Bacon |
Energia |
20 kcal |
69 kcal |
120 kcal |
746 kcal |
486 kcal |
Fehérje |
2,2 g |
1,6 g |
3,2 g |
0,4 g |
16,8 g |
Zsír |
0,1 g |
0,1 g |
10 g |
80 g |
46,5 g |
Szénhidrát |
3,8 g |
15,7 g |
4,3 g |
0,5 g |
- |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

