Pirított újburgonya - Egészségséfünk receptje

Pirított újburgonya - Egészségséfünk receptje

Tavasszal imádom a piacok nyüzsgését, hatalmas választékát. nem győzök betelni a sok új, friss zöldséggel, gyümölccsel. Sokszor nem is kell nagy hókuszpókuszt csinálni, a legegyszerűbb ételeknek is nagyon finom íze van attól, hogy idei alapanyagokból készültek. Ilyen ez az újkrumpli is.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 evőkanál vaj

A piacon megvannak a kedvenc árusaim. Mindig ugyanott szoktam venni az újburgonyát is, mert tudom, hogy ott friss, és apró szemű. Mivel új, ezért én csak alaposan meg szoktam mosni. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a burgonyát, pirítunk rajta. Amikor már a majdnem olyan színű, mint amit szeretnénk, akkor adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát. Addig pirítjuk, míg a hagyma kicsit össze nem esik, de még megtartja frissességét. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg.

Pirított újburgonya - Egészségséfünk receptje

Tipp! Én szalonnával is szoktam készíteni. Ekkor először félig megpirítom a csíkokra vágott bacon szalonnát, majd úgy teszem bele a burgonyát, végül a hagymát.

Jó tudni! Az új burgonyának nagyon vékony a héja, ezért nem érdemes bajlódni a hámozással kapargatással. Ha mégis szükség van rá, akkor fogjunk egy új mosogató szivacsot, és a dörzsis részével jól dörzsöljük le.

Még több tavaszi recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

 

Burgonya

Vaj

Energia

69 kcal

746 kcal

Fehérje

1,6 g

0,4 g

Zsír

0,1 g

80 g

Szénhidrát

15,7 g

0,5 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek