Legyetek boldogok! 2. kihívás

Legyetek boldogok! 2. kihívás

A mai napon arra buzdítunk, hogy légy kedves. Nem nehéz megtenni, rá sem kell készülni, mégis jobb lesz tőle a napod!

Úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk a huffingtonpost.com felhívásához, amiben arra vállalkoztak, hogy 30 nap alatt boldogabbá tesznek napi kihívásaik segítségével. Akartok ti is boldogok lenni? Akkor csatlakozzatok!

Az utóbbi években a kutatások középpontjába került a boldogság. És bizony kiderült, hogy a boldogság nem egy adottság, és nem is a velünk történő dolgok befolyásolják, hanem a boldogság döntés kérdése. Egy gondolkodásmód. Ami még jobb, hogy ez a gondolkodásmód tanulható, és nem kell hozzá egyetemre járni, hanem apró változtatásokból tevődik össze.

30 napon keresztül minden nap egy kihívást tűzünk elétek, aminek teljesítése pár perceteket fogja felemészteni csupán, és semmiféle elérhetetlen eszköz sem kell hozzá, csak TI magatok. Akinek van kedve, kövesse napi tippjeinket, és nézzük meg együtt, hogy harminc nap múlva mennyire érezzük magunkat boldognak!

 

Legyetek boldogok! 2. kihívás

 

2. kihívás

Légy kedves! Fizesd ki az utánad következő vendég kávéját, adj egy szál virágot egy idegennek, vagy találj ki bármi más kedvességet.

 

A kedvesség nem csak az idegenekkel szemben fontos, közeli kapcsolatainkban is meghatározó lehet. Nehéz elhinni, de a házasságok sikere is nagyban múlik azon, hogy viselkedünk a párunkkal a szürke hétköznapokban.

 

Búcsúzz kedvesen!

Nyomj egy nagy cuppanóst a párod ajkára, mielőtt kirohansz az ajtón. Ha erről még a legkuszább reggeleken sem feledkezel meg, hosszú időkre megalapozod a házasságodat. Az érintés és az érintkezés a szerelmeddel ugyanis stimulálja az agyat és az érzékszerveket egyaránt. Egyszerűen nem hagyja kialudni a lángot köztetek.

 

Bókolj!

A szennyest nem teregetjük ki, de bókolni nagy tömegben is szabad. Sőt, kifejezetten ajánlott, mivel még inkább megédesíti a párod hangulatát. A csipkelődő megjegyzések és élcelődés baráti társaságban megengedett, még ha a másik kárára is tesszük. Azonban mindig figyeljünk rá, hogy apró kedvességgel szintén kényeztessük a másikat, különben elveszik a varázs és a viccekből hamar viták kerekednek.

 

Bújj össze!

A hosszú napok során elfáradt agy működése és a szervezet ingerküszöbe sokkal alacsonyabb lesz az átlagosnál. Ezért az agyunk a haragot használja fel, hogy beenergizálja a kimerült testet. Ha érzed, hogy ingerült vagy, csak bújj a párodhoz és kérd meg, hogy simogasson. Ez a módszer segít megnyugtatni a felbőszült, feszült éned, a csend pedig biztosíték, hogy nem robban ki köztetek vita, mielőtt megnyugodnál.

 

1. kihívásunkat itt találod!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek