Hámlasztás, pakolás, feszesítés

Hámlasztás, pakolás, feszesítés

A tavasz a megújulás időszaka. Ahogy szervezetünknek, úgy bőrünknek is szüksége van felfrissülésre, ápoló gondoskodásra. Érdemes az otthoni bőrápolás mellett néhány olyan régi és új kozmetológiai eljárást is kipróbálni, amely - így a tavasz kezdetén - felkészíti, vitalizálja, megfiatalítja a bőrt és a szervezetet.

Az iontofozézises kezeléssel - vagyis a galvánáram segítségével - olyan nélkülözhetetlen hatóanyagokat juttathatunk a bőr mélyebb rétegeibe, mint például a kollagén, az elasztin, vagy a vízben oldódó vitaminok. A galvánáram a szövetekben ionvándorlást hoz létre, melynek köszönhetően különböző töltésű ionok, molekulák (kozmetikai hatóanyagok) az azonos töltésű elektróddal a bőrbe juthatnak. A galvánkezelés tágítja az ereket, fokozza a vérkeringést, ránctalanító, vízpótló hatása van.

Az ultrahangos kozmetikai kezelés jótékony hatással van a száraz, zsírhiányos bőrre. Ezzel az eljárással zsírban oldódó vitaminokat lehet a bőrbe juttatni.

A tavasz a hámlasztó kúrák időszaka is. A kezelésekhez antihidroxisavakat általában gyümölcssavakat, glikolsavat használnak, ezek természetes hámlást elősegítő, regeneráló, fiatalító hatásúak, de fényérzékennyé teszik a bőrt, ezért a kúrát érdemes kora tavasszal, késő ősszel elkezdeni. A gyümölcssavak kíméletesen távolítják el az elhalt hámsejteket, elősegítik a bőr természetes megújulását, a bőr szerkezete finomabbá válik, felülete simább és bársonyosabb lesz.

Egyre népszerűbbé válnak az aromaterápiás, iszappakolásos, karcsúsító eljárások is, melyekkel látványos eredményeket érhetnek el a fogyni vágyók vagy a cellulitiszproblémákkal küszködők. A kúra során tengeri iszapban vagy illóolajokban áztatott fáslikkal tekerik be a kezelendő testfelületet. A méreganyagok az ozmózis hatására kiürülnek a pólusokon. A bőr simábbá, feszesebbé válik, a kötőszövet állaga jelentősen javul.

A szauna egészségre gyakorolt jótékony hatása jól ismert, a kozmetikai célokra használt infraszauna hatása azonban kevésbé. Az infraszauna infrasugarakat bocsát ki, melyek kb. 3-4 centire hatolnak be a bőr alá, a fényenergia átalakul hőenergiává, amely a szervezetet felmelegítve fejti ki méregtelenítő, sejtregeneráló hatását. Tartós használata javítja a vérkeringést, átformálja az alakot, jótékonyan hat a cellulitiszre, lassítja az öregségi folyamatokat, erősíti az immunrendszert.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek