Fehérboros nyúl római tálban - Húsvétra készülünk

Fehérboros nyúl római tálban - Húsvétra készülünk

Sok családban megtalálható az ünnepi asztalon a nyúl is. Nálunk ritkaság számba megy, de van egy jó kis receptem, hátha valaki kedvet kap hozzá.

Elkészítési idő: kb. 2,5 óra

Hozzávalók:

  • 1 db nyúl darabolva
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 fej hagyma negyedekbe vágva
  • 6-8 fej csiperke gomba
  • 2 szál fehérrépa
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 3 dl fehérbor
  • 2 ág rozmaring
  • füstölt szalonna

Fehérboros nyúl római tálban - Húsvétra készülünk

A nyúl darabokat besózzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk (nagyobb darabokra vágjuk), és beletesszük az előzőleg beáztatott római tálba (ha ez nincs, kacsasütőben is lehet sütni). A fokhagymát is belekeverjük a zöldségekbe, a rozmaringot a tetejére rakjuk. Ráhelyezzük a nyúldarabokat, azokat befedjük füstölt szalonnával. Felöntjük a fehérborral. Lefedve 175 C fokon kb. 2 órát sütjük. Levesszük a tetejét, és ha puha, akkor félretoljuk a szalonnákat, és picit rápirítunk. Zöldségekkel együtt tálaljuk.

Tipp! Burgonyapüré, zsemlegombóc, krokett egyaránt készíthető hozzá.

Jó tudni! A nyúlhús fehérjében gazdag, ugyanakkor zsír- és koleszterintartalma igen alacsony. A nyúlgerinc íze kicsontozva, rántva, nagyon hasonlít a csirkemelléhez.

Még több ünnepi recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Nyúlhús

Sárgarépa

Fehérrépa

Csiperke gomba

Fehérbor

Szalonna

Energia

114 kcal

41 kcal

75 kcal

39 kcal

82 kcal

178 kcal

Fehérje

21,6 g

0,9 g

1,2 g

5,9 g

0 g

23 g

Zsír

2,3 g

0,2 g

0,3 g

0,2 g

0 g

9 g

Szénhidrát

0 g

9,5 g

17,9 g

3,3 g

2,6 g

0 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek