Ezek a gyógynövények segítenek a fogyókúrában

Ezek a gyógynövények segítenek a fogyókúrában

Egyes gyógynövények képesek arra, hogy támogassák a fogyókúránkat, hiszen anyagcsere-gyorsító és zsírégető hatásokkal rendelkeznek.

Ha emellett még rendszeresen mozgunk is, akkor garantált lesz a siker, és hamarosan belebújhatunk kedvenc ruhánkba, amellyel évek óta csak sajgó szívvel szemezgetünk, de eddig kénytelenek voltunk lemondani róla megszaporodó zsírpárnácskáink miatt olvasható a gyogyszernelkul.com oldalon.

Aloe vera

Az Aloe vera gyógynövényből készült koncentrátum fokozza a zsírégető folyamatokat, legfőképpen a kényes testrészeken, vagyis a combon és a csípőn. A narancsbőr eltüntetésében is a segítségünkre lehet ez a csodálatos gyógynövény.

Az aloe vera további gyógyhatásai

Citromfű

A citromfű nem csupán az idegeket képes lenyugtatni, hanem részt vesz az emésztőszervek megtisztításában, vagyis méregtelenítő hatásokkal is rendelkezik, és a kellemetlen puffadást is képes megszüntetni. Mindemellett javítja a bélműködést.

A citromfű további gyógyhatásai

Ezek a gyógynövények segítenek a fogyókúrában

Menta

A mentából készült tea fokozza az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, megszünteti a puffadást és elősegíti a szervezet méregtelenítő folyamatait, vagyis ezzel a hatékony zsírégetést segíti elő. A menta hatékonyan képes segítséget nyújtani, ha állandóan teltségérzettel küszködünk, még akkor is, ha éppen semmit sem ettünk.

A menta további gyógyhatásai

Medvehagyma

Ha valaki a tavaszt egy méregtelenítéssel szeretné indítani, akkor jó választás erre a medvehagyma. A gyomor és a bélrendszer gyógyítójának is tartják, nem véletlenül, hiszen orvosolja a hasmenést, a székrekedést, és a puffadás kellemetlen tüneteit is enyhíti.

A medvehagyma további gyógyhatásai

Ezerjőfű

Az ezerjófű is képes az emberi szervezetet megszabadítani a felgyülemlett káros anyagoktól, de emellett gyorsítja az anyagcserét, és még antioxidáns hatásokkal is rendelkezik.

Az ezerjófű további gyógyhatásai

Gyermekláncfű

A gyermekláncfűből készült tea megtámogatja, vagyis gyorsítja az emésztést, és méregtelenítő, vízhajtó, vértisztító hatásokkal is rendelkezik. A gyermekláncfű megszünteti a szervezet gyulladásait, és a méregtelenítésből is alaposan kiveszi a részét.

A gyermekláncfű további gyógyhatásai

Még több kilóolvasztó gyógynövény a Sokszínű vidék oldalán

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek