Ébresztő! 5 tipp a koránkeléshez!

Ébresztő! 5 tipp a koránkeléshez!

Sokan vagyunk, akik folyton azért küzdenek, hogy sikerüljön korábban felkelniük reggelente és ily módon több dolgot sikerüljön elintézni még mielőtt munkába/iskolába mennének.

Kinek a legnehezebb korán felkelni?

Sokunk számára szinte kivitelezhetetlenek tűnik a korai felkelés. Még nehezebb lehet, ha Ön tizenéves, vagy 20-as évei elején jár, hiszen ez esetben természetes, hogy több alvást igényel, és hajlama van a reggeli elalvásra. Fogadjon meg néhány jótanácsot, melyek segíteni fognak abban, hogy korábban fel tudjon kelni, ugyanakkor kipihentnek érezze magát.

1. Felejtse el az élénkítő hatású ételeket, italokat

Egyes anyagok, mint például a koffein, melyek arra valók, hogy segítsenek ébren maradni. Sok ember azért szokik hozzá ahhoz, hogy késő éjszakáig fennnmaradjon, mert a koffein vagy valami ahhoz hasonló anyag ébren tartja, és megakadályozza, hogy elálmosodjon.

2. Legyen valami a reggelében, amiért érdemes lesz felkelnie

Ha nincs oka arra, hogy már kora reggel fent legyen, könnyű lecsapni az ébresztőórát és szépen elaludni, hiszen nincs semmi dolga, aminek neki akarna látni, és ami miatt fontosnak érezné a felkelést. Találjon valami motivációt, amiért megéri korábban kibújni az ágyból!

Ébresztő! 5 tipp a koránkeléshez!

3. A korai lefekvés egyenes következménye a korai felkelés?

A legtöbb ember azt a logikát követi, miszerint ha korábban fekszünk le, akkor előbb-utóbb korábban is fogunk felébredni. Ha valóban el is tud aludni, akkor ez működhet. Ha azonban nem tud álomba szenderülni, és tágra nyílt szemekkel számolja a bárányokat az ágyban fekve, akkor ez nem sokat segít.

4. Keljen fel korábban akkor is, ha fáradt

A stratégia lényege nem a korábban történő lefekvés, hanem a korábban való ébredés. Keljen fel egy korai órában valamelyik nap, függetlenül attól, hogy mennyire érzi magát fáradtnak. A teste magától értetődően előbb kezd majd elálmosodni, és így Ön korábban fog ágyba bújni, mert valóban fáradt lesz. Néhány napig nehéz lesz, de az ilyen korai kelés segíteni fog.

5. Felejtse el a 'Szundi' funkciót

A 'csak még 10 perc' kísértése oda fog vezetni, hogy addig fog újra és újra visszaaludni, amíg végül egy órával az után fog felkelni, mint amikor akart. Ha kell, tegye az ébresztőórát a szoba túlsó végébe, hogy fel kelljen kelnie ahhoz, hogy kikapcsolhassa az ébresztést.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek