Az egyetlen hatásos diéta a szénhidrátcsökkentés

Az egyetlen hatásos diéta a szénhidrátcsökkentés

Képtelen vagy eligazodni a sok diéta között? Azt sem tudod, melyik mire jó, azt pedig végképp nem, hogy melyik hatásos? A Harvard kutatói tudományos szempontból vizsgálták a módszereket, és csak egyetlen hatásosat találtak.

A Harvard Egyetem kutatói 53 tanulmány eredményeit vetették össze, ezekben összesen 68 ezer (diétázó) ember vett rész. A vizsgálatok alanyainak egyik fele szénhidrátszegény diétát folytatott, a másik fele zsírszegényen táplálkozott. Az eredmények szerint azok, akik a zsírt kerülték, nehezebbek voltak, mint azok, akik a szénhidrátot.

Az egyetlen hatásos diéta a szénhidrátcsökkentés

 

Minden résztvevő átlagosan 3 kilóval nyomott kevesebbet egy év elteltével, de azok, akik a szénhidrátot csökkentették, átlagosan 1,5 kg-mal többet tudtak fogyni. A kutatók ebből arra következtetnek, hogy a hosszú távú fogyás titka, ha kevesebb szénhidrátot eszünk. Mindezek ellenére úgy gondolják, hogy a zsírszegény táplálkozás még mindig jobb alternatíva, mint bármelyik gyorsdiéta. A lényeg, hogy az életmódunkat hosszú távon változtassuk meg, 2-3 havi önsanyargatással nem sokra megyünk.

A kutatás egyik résztvevője, dr. Tobias a brit Telegraph-nak elmondta, hogy sokszor nem is a zsír vagy a szénhidrát csökkentése hozza a legnagyobb sikert, hanem a kisebb adagok, friss, egészséges ételek vezetnek a tartó fogyáshoz. Ha harmadával csökkentenénk a megszokott mennyiségeken, biztosan mindannyian le tudnánk adni néhány fölösleges kilót.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek