Akár féláron is megúszhatja az allergiaszezont

Akár féláron is megúszhatja az allergiaszezont

Évről évre nő az allergiás betegek száma, körülbelül minden negyedik magyar érintett. Allergia elleni készítményből, antihisztaminból április és szeptember között másfélszer annyit váltunk ki, tavaly áprilisban 560 ezer dobozzal vásároltak a betegek, antiallergén szemcseppből pedig tízszer annyi fogy, mint a téli időszakban.

Havi szinten akár 8-10 ezer forintot is ott hagyhatunk a patikában allergiagyógyszerekre. A Pénzcentrum most utána járt, hogy milyen készítményeket érdemes vásárolnunk, hogy ne jelentsen a szénanátha akkora kiadást.

A Pénzcetrum egy budapesti nagykörúti patikában érdeklődött arról, hogy milyen gyógykészítményeket érdemes venni, megéri-e felíratni orvossal az adott szereket, és hogy mi a különbség az antiallergén termékek között.

Akár féláron is megúszhatja az allergiaszezont

Pénzcentrum: Vannak olyan ismertebb termékek, amelyek nevét gyakrabban hallani, ezért hajlamosak vagyunk azt kérni a patikában. Léteznek olyan kevésbé ismert, de egyező hatóanyagú gyógyszerek, amelyeket olcsóbban kiválthatnak a betegek?

Gyógyszerész: Amit nagyon reklámoznak, az rendre drágább, mint amiknek nincs reklámja. Gyakorlatilag a reklám árát is ki kell fizetnie a betegnek. Ha ismerjük pl. a Claritine-t, nyugodtan menjünk be azzal a patikába, hogy "olyasmit szeretnék kérni, mint a Claritine, de ha lehetne, valami olcsóbbat kérnék ugyanezzel a hatóanyaggal", a gyógyszerész biztosan tud majd ebben segíteni.

A teljes cikket a Pénzcentrum oldalán olvashatja.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek