
-
2011.12.18
Gondolatok a húsfogyasztásról
Magyarországon a magasabb jövedelmű rétegek több mint kétszer annyi húst fogyasztanak, mint az alacsony jövedelműek. Pedig a húsok, különösen ...
-
2011.10.19
A közétkeztetés ma Magyarországon kockázatot hordoz
Fontos, hogy minél előbb jogszabály legyen a országos tiszti főorvos egészséges közétkeztetésre vonatkozó ajánlásából, ugyanis a közétkeztetés ...
-
2011.09.21
Cél az egészségesebb közétkeztetés
A közétkeztetésben - különös tekintettel az egészségügyi, szociális és gyermekintézményekben - az élettani szükségleteknek megfelelő minőségű ...
-
2011.08.30
Kevesebb cukor és só = több egészség
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága örül annak, hogy az Országgyűlés júliusban nagy többséggel (255 ...
-
2011.07.18
Génjei miatt vágyhat nagyobb energiatartalmú ételekre a nyugati ember
A nyugati emberek genetikai ok miatt vágyódhatnak jobban a zsíros ételekre és az alkoholos italokra, mint a keletiek - idézte skóciai kutatók ...
-
2011.06.28
Új európai táplálkozási irányelvek
Az Európai Bizottság kérésére az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA), a meglévő bizonyítékok és az elmúlt években közzétett nemzeti ...