Táplálkozás
Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Elsőre furcsának tűnik, hogy egymástól távoli és különféle funkciót betöltő szervek egymással szoros kapcsolatban állnak és együttműködnek.

  • 2013.04.26 Mi kerül az asztalra?

    Az élelmiszer-fogyasztással kapcsolatos megbetegedéseket a WHO a tíz leggyakoribb betegség közül az első helyre sorolja. Ezért rendkívül fontos ...

  • 2013.03.30 Csokitojás házilag

    Házilag is lehet csokitojást készíteni. Ajándéknak is remek, de kínálhatod desszertként is, és nem csak a locsolóknak!

  • 2013.02.26 Magas koleszterin

    Noha a halálozások száma csökkent Magyarországon, a halálokok összetételében továbbra sincsen jelentős változás. 2008-ban még mindig minden ...

  • 2013.02.03 Mik azok a pro- és prebiotikumok?

    Milyen a bélflóránk? Mi a probiotikumok jelentősége? Miért hasznosak a prebiotikumok? A válaszokat dr. Bende János sebész, gasztroenterológus ...

  • 2012.12.14 A nagy imitátor

    "Ami az egyik embernek táplálék, az a másik embernek keserű méreg". A táplálékfogyasztással kapcsolatos kellemetlen reakció kialakulása régóta ...

  • 2012.12.12 Tények a tojásról

    A tojás az egyik legősibb és legértékesebb táplálékunk. Nem csak önállóan, hanem számos étel alkotórészeként is fogyasztjuk. Egész évben ...

  • 2012.12.12 Szilvás és narancsos forralt bor

    Erre a gyógyitókára mondta apátok, hogy ezt a forralt bort hogy csináltam? – vártam, mi a baja, mert ha jó egy étel, szó nélkül megeszi, ha ...

  • 2012.07.26 Bevált a transzzsírsavak betiltása New Yorkban

    Amikor két évvel ezelőtt New Yorkban tilos lett a szív- és érrendszeri betegségek szempontjából ártalmas transzzsírsavak élelmiszeripari használata ...

  • 2012.07.03 A tejjel fogyasztott tea káros lehet?

    Számos kutatás bizonyította már, hogy a tea jótékony hatású a szív és érrendszerre, de újabb tanulmányok szerint ha tejjel isszuk, az csökkenti ...

  • 2012.06.01 Tejjel koccintottak a Sztárok a Tej Világnapján!

    Tejjel koccintva ünnepelték a Tej Világnapját a Rippel Fivérek, Lola, és DJ Dominique. A népszerű artistapáros, a fiatal énekesnő és a közismert ...

  • 2012.05.30 Milyen tüneteket okoz az eperallergia?

    Kimagasló C-vitamin szint, magas vas-, kalcium-, magnézium- és alacsony kalóriatartalom. Színe, illata és zamata miatt a kora nyári időszak egyik ...

  • 2012.05.15 A fertőző fehérje

    Tatárbifsztek, bélszín, marhavelő pirítóssal, hagymás rostélyos - mennyei eledelek. Finomak, ízletesek és - legalábbis az utóbbi időszak kergemarha-kórról ...

  • 2012.04.22 Valódi csokoládét (v)eszünk?

    A nagyobb ünnepekkor szívesen ajándékozzuk meg családtagjainkat az ünnepet jelképező csokoládé figurákkal. Érdemes azonban tudnunk, hogy a ...

  • 2012.04.05 "Tojástól az almáig"

    A tojás az egyik legősibb táplálékunk. Tulajdonképpen egyetlen sejt: a sárgáját a megtermékenyült petesejt, azaz a zigóta alkotja, amelyet ...

  • 2012.02.16 Újabb érv a mediterrán étrend mellett

    Segíthet megelőzni a cukorbetegséget a gyümölcsben és zöldségben gazdag mediterrán diéta - közölték spanyol kutatók.

  • 2012.01.06 Bioélelmiszerek - környezetbarát szemlélet a táplálkozásban

    Napjainkban egyre több biotermék jelenik meg az élelmiszerpiacon, fogyasztásuk azonban hazánkban - bár a tendencia évről évre növekvő - a nyugat-európaihoz ...