Táplálkozás
Mi is az a Kolon-hidroterápia, és mire jó?

Mi is az a Kolon-hidroterápia, és mire jó?

Ahogy az élet körforgása, vagy az évszakok váltakozása, úgy működik az emberi szervezet is: Időnként szüksége van a tápanyagok elraktározására ...

  • 2013.05.15 Gyógyító ízek

    A gyógynövényeket, mióta ember él a földön hasznosítják, sőt már előtte is, hiszen az állatok, főként a ragadozók legelészése sem a véletlen ...

  • 2013.05.14 Az éltető étel

    A különféle fertőzések kialakulása nem csak a kórokozók számától és virulenciájától, hanem a szervezet ellenálló-képességétől is függ.

  • 2013.05.10 "Le a magas koleszterinnel!"

    Magyarországon évek óta a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentik a vezető halálokot. A keringési eredetű megbetegedések egyik fő rizikófaktora ...

  • 2013.05.08 Még a főzés is ártalmas?

    Az éttermekből áradó csábító illatok valójában légszennyező anyagok, melyek veszélyt jelenthetnek az egészségre és a környezetre, jelentették ...

  • 2013.05.04 Édes élet? Édesítőszerekkel?

    Az édes íz, illetve az édes ízű táplálékok (ilyen pl. az anyatej is) szeretete egyike a legősibb, velünk született sajátosságoknak. A kedvelt ...

  • 2013.04.26 Mi kerül az asztalra?

    Az élelmiszer-fogyasztással kapcsolatos megbetegedéseket a WHO a tíz leggyakoribb betegség közül az első helyre sorolja. Ezért rendkívül fontos ...

  • 2013.03.30 Csokitojás házilag

    Házilag is lehet csokitojást készíteni. Ajándéknak is remek, de kínálhatod desszertként is, és nem csak a locsolóknak!

  • 2013.02.26 Magas koleszterin

    Noha a halálozások száma csökkent Magyarországon, a halálokok összetételében továbbra sincsen jelentős változás. 2008-ban még mindig minden ...

  • 2013.02.03 Mik azok a pro- és prebiotikumok?

    Milyen a bélflóránk? Mi a probiotikumok jelentősége? Miért hasznosak a prebiotikumok? A válaszokat dr. Bende János sebész, gasztroenterológus ...

  • 2012.12.14 A nagy imitátor

    "Ami az egyik embernek táplálék, az a másik embernek keserű méreg". A táplálékfogyasztással kapcsolatos kellemetlen reakció kialakulása régóta ...

  • 2012.12.12 Tények a tojásról

    A tojás az egyik legősibb és legértékesebb táplálékunk. Nem csak önállóan, hanem számos étel alkotórészeként is fogyasztjuk. Egész évben ...

  • 2012.12.12 Szilvás és narancsos forralt bor

    Erre a gyógyitókára mondta apátok, hogy ezt a forralt bort hogy csináltam? – vártam, mi a baja, mert ha jó egy étel, szó nélkül megeszi, ha ...

  • 2012.07.26 Bevált a transzzsírsavak betiltása New Yorkban

    Amikor két évvel ezelőtt New Yorkban tilos lett a szív- és érrendszeri betegségek szempontjából ártalmas transzzsírsavak élelmiszeripari használata ...

  • 2012.07.03 A tejjel fogyasztott tea káros lehet?

    Számos kutatás bizonyította már, hogy a tea jótékony hatású a szív és érrendszerre, de újabb tanulmányok szerint ha tejjel isszuk, az csökkenti ...

  • 2012.06.01 Tejjel koccintottak a Sztárok a Tej Világnapján!

    Tejjel koccintva ünnepelték a Tej Világnapját a Rippel Fivérek, Lola, és DJ Dominique. A népszerű artistapáros, a fiatal énekesnő és a közismert ...

  • 2012.05.30 Milyen tüneteket okoz az eperallergia?

    Kimagasló C-vitamin szint, magas vas-, kalcium-, magnézium- és alacsony kalóriatartalom. Színe, illata és zamata miatt a kora nyári időszak egyik ...