
-
2013.04.26
Mi kerül az asztalra?
Az élelmiszer-fogyasztással kapcsolatos megbetegedéseket a WHO a tíz leggyakoribb betegség közül az első helyre sorolja. Ezért rendkívül fontos ...
-
2013.03.30
Csokitojás házilag
Házilag is lehet csokitojást készíteni. Ajándéknak is remek, de kínálhatod desszertként is, és nem csak a locsolóknak!
-
2013.02.26
Magas koleszterin
Noha a halálozások száma csökkent Magyarországon, a halálokok összetételében továbbra sincsen jelentős változás. 2008-ban még mindig minden ...
-
2013.02.03
Mik azok a pro- és prebiotikumok?
Milyen a bélflóránk? Mi a probiotikumok jelentősége? Miért hasznosak a prebiotikumok? A válaszokat dr. Bende János sebész, gasztroenterológus ...
-
2012.12.14
A nagy imitátor
"Ami az egyik embernek táplálék, az a másik embernek keserű méreg". A táplálékfogyasztással kapcsolatos kellemetlen reakció kialakulása régóta ...
-
2012.12.12
Tények a tojásról
A tojás az egyik legősibb és legértékesebb táplálékunk. Nem csak önállóan, hanem számos étel alkotórészeként is fogyasztjuk. Egész évben ...
-
2012.12.12
Szilvás és narancsos forralt bor
Erre a gyógyitókára mondta apátok, hogy ezt a forralt bort hogy csináltam? – vártam, mi a baja, mert ha jó egy étel, szó nélkül megeszi, ha ...
-
2012.07.26
Bevált a transzzsírsavak betiltása New Yorkban
Amikor két évvel ezelőtt New Yorkban tilos lett a szív- és érrendszeri betegségek szempontjából ártalmas transzzsírsavak élelmiszeripari használata ...
-
2012.07.03
A tejjel fogyasztott tea káros lehet?
Számos kutatás bizonyította már, hogy a tea jótékony hatású a szív és érrendszerre, de újabb tanulmányok szerint ha tejjel isszuk, az csökkenti ...
-
2012.06.01
Tejjel koccintottak a Sztárok a Tej Világnapján!
Tejjel koccintva ünnepelték a Tej Világnapját a Rippel Fivérek, Lola, és DJ Dominique. A népszerű artistapáros, a fiatal énekesnő és a közismert ...
-
2012.05.30
Milyen tüneteket okoz az eperallergia?
Kimagasló C-vitamin szint, magas vas-, kalcium-, magnézium- és alacsony kalóriatartalom. Színe, illata és zamata miatt a kora nyári időszak egyik ...
-
2012.05.15
A fertőző fehérje
Tatárbifsztek, bélszín, marhavelő pirítóssal, hagymás rostélyos - mennyei eledelek. Finomak, ízletesek és - legalábbis az utóbbi időszak kergemarha-kórról ...
-
2012.04.22
Valódi csokoládét (v)eszünk?
A nagyobb ünnepekkor szívesen ajándékozzuk meg családtagjainkat az ünnepet jelképező csokoládé figurákkal. Érdemes azonban tudnunk, hogy a ...
-
2012.04.05
"Tojástól az almáig"
A tojás az egyik legősibb táplálékunk. Tulajdonképpen egyetlen sejt: a sárgáját a megtermékenyült petesejt, azaz a zigóta alkotja, amelyet ...
-
2012.02.16
Újabb érv a mediterrán étrend mellett
Segíthet megelőzni a cukorbetegséget a gyümölcsben és zöldségben gazdag mediterrán diéta - közölték spanyol kutatók.
-
2012.01.06
Bioélelmiszerek - környezetbarát szemlélet a táplálkozásban
Napjainkban egyre több biotermék jelenik meg az élelmiszerpiacon, fogyasztásuk azonban hazánkban - bár a tendencia évről évre növekvő - a nyugat-európaihoz ...