Táplálkozás
Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Elsőre furcsának tűnik, hogy egymástól távoli és különféle funkciót betöltő szervek egymással szoros kapcsolatban állnak és együttműködnek.

  • 2013.06.06 A tökéletes reggeli: gabonapehely tejjel

    Egy új kutatás szerint a reggeli minősége határozza meg, hogy a nap folyamán milyen egyéb ételeket fogunk fogyasztani. Azok, akik egy tál zab- ...

  • 2013.06.06 Feszülten

    A divertikulózis kialakulását nagymértékben elősegíti a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. Az alábbiakban a betegség elkerülését ...

  • 2013.06.01 Ami aranyat ér: a salátaboglárka

    Az arannyal versengő, aranyverselő, vagy aranyfű a ma salátaboglárkaként (latinul: Ranunculus ficaria) ismert sárgás szirmú virágot jelölő ...

  • 2013.05.31 A lisztérzékenység figyelmeztető tünetei

    A lisztérzékenység hosszú időn át lappanghat, kései felismerése azonban súlyos felszívódási zavarhoz és tápanyaghiányhoz vezethet.

  • 2013.05.31 Savanyú ízek

    Amerikai kutatók azt állítják, meglepő felfedezést tettek azzal kapcsolatban, hogyan húzzák össze a szánkat a savas ételek. Először is némi ...

  • 2013.05.29 5 módszer a puffadás ellen

    Öt módszer, amit ha betartunk megelőzhetjük a hasunk puffadását.

  • 2013.05.28 Retek - Fiatalít és felkelti a vágyat

    Nagyon régi és nagyon hasznos növényünk a retek - talán nem is hinnénk, mennyi mindenre jó ez a szendvicsbe rakva igen ízletes zöldség.

  • 2013.05.26 A 10 legsósabb étel, amikre érdemes odafigyelni!

    A túl sós ételek nincsenek jó hatással egészségünkre - ne sózzunk valamit csak azért, hogy érezzük a só ízét! Vannak viszont ételek, amelyekről ...

  • 2013.05.22 Hízókúra - Ételek, amelyek vonzzák a kilókat!

    Míg sokan a fogyás megszállottjai, egyeseknek hízókúrára van szükségük egészségük megőrzéséhez.

  • 2013.05.18 Tiltás helyett ésszerű választás - Betegségspecifikus étrend

    Mit, mennyit, mikor, hogyan - ismert és gyakran alkalmazott kulcsszavak a dietetikusok munkájában. Mindebből a beteg gyakran csak a tiltást, a megvonást ...

  • 2013.05.15 "Feszült" gyomorral

    "Tele vagyok. Ég a gyomrom." - Sokszor halljuk, s bizony mi magunk is sokszor mondjuk egy-egy kiadós étkezés, zsíros falatok után az előbbi mondatokat.

  • 2013.05.15 Gyógyító ízek

    A gyógynövényeket, mióta ember él a földön hasznosítják, sőt már előtte is, hiszen az állatok, főként a ragadozók legelészése sem a véletlen ...

  • 2013.05.14 Az éltető étel

    A különféle fertőzések kialakulása nem csak a kórokozók számától és virulenciájától, hanem a szervezet ellenálló-képességétől is függ.

  • 2013.05.10 "Le a magas koleszterinnel!"

    Magyarországon évek óta a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentik a vezető halálokot. A keringési eredetű megbetegedések egyik fő rizikófaktora ...

  • 2013.05.08 Még a főzés is ártalmas?

    Az éttermekből áradó csábító illatok valójában légszennyező anyagok, melyek veszélyt jelenthetnek az egészségre és a környezetre, jelentették ...

  • 2013.05.04 Édes élet? Édesítőszerekkel?

    Az édes íz, illetve az édes ízű táplálékok (ilyen pl. az anyatej is) szeretete egyike a legősibb, velünk született sajátosságoknak. A kedvelt ...