
-
2013.06.06
A tökéletes reggeli: gabonapehely tejjel
Egy új kutatás szerint a reggeli minősége határozza meg, hogy a nap folyamán milyen egyéb ételeket fogunk fogyasztani. Azok, akik egy tál zab- ...
-
2013.06.06
Feszülten
A divertikulózis kialakulását nagymértékben elősegíti a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. Az alábbiakban a betegség elkerülését ...
-
2013.06.01
Ami aranyat ér: a salátaboglárka
Az arannyal versengő, aranyverselő, vagy aranyfű a ma salátaboglárkaként (latinul: Ranunculus ficaria) ismert sárgás szirmú virágot jelölő ...
-
2013.05.31
A lisztérzékenység figyelmeztető tünetei
A lisztérzékenység hosszú időn át lappanghat, kései felismerése azonban súlyos felszívódási zavarhoz és tápanyaghiányhoz vezethet.
-
2013.05.31
Savanyú ízek
Amerikai kutatók azt állítják, meglepő felfedezést tettek azzal kapcsolatban, hogyan húzzák össze a szánkat a savas ételek. Először is némi ...
-
2013.05.29
5 módszer a puffadás ellen
Öt módszer, amit ha betartunk megelőzhetjük a hasunk puffadását.
-
2013.05.28
Retek - Fiatalít és felkelti a vágyat
Nagyon régi és nagyon hasznos növényünk a retek - talán nem is hinnénk, mennyi mindenre jó ez a szendvicsbe rakva igen ízletes zöldség.
-
2013.05.26
A 10 legsósabb étel, amikre érdemes odafigyelni!
A túl sós ételek nincsenek jó hatással egészségünkre - ne sózzunk valamit csak azért, hogy érezzük a só ízét! Vannak viszont ételek, amelyekről ...
-
2013.05.22
Hízókúra - Ételek, amelyek vonzzák a kilókat!
Míg sokan a fogyás megszállottjai, egyeseknek hízókúrára van szükségük egészségük megőrzéséhez.
-
2013.05.18
Tiltás helyett ésszerű választás - Betegségspecifikus étrend
Mit, mennyit, mikor, hogyan - ismert és gyakran alkalmazott kulcsszavak a dietetikusok munkájában. Mindebből a beteg gyakran csak a tiltást, a megvonást ...
-
2013.05.15
"Feszült" gyomorral
"Tele vagyok. Ég a gyomrom." - Sokszor halljuk, s bizony mi magunk is sokszor mondjuk egy-egy kiadós étkezés, zsíros falatok után az előbbi mondatokat.
-
2013.05.15
Gyógyító ízek
A gyógynövényeket, mióta ember él a földön hasznosítják, sőt már előtte is, hiszen az állatok, főként a ragadozók legelészése sem a véletlen ...
-
2013.05.14
Az éltető étel
A különféle fertőzések kialakulása nem csak a kórokozók számától és virulenciájától, hanem a szervezet ellenálló-képességétől is függ.
-
2013.05.10
"Le a magas koleszterinnel!"
Magyarországon évek óta a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentik a vezető halálokot. A keringési eredetű megbetegedések egyik fő rizikófaktora ...
-
2013.05.08
Még a főzés is ártalmas?
Az éttermekből áradó csábító illatok valójában légszennyező anyagok, melyek veszélyt jelenthetnek az egészségre és a környezetre, jelentették ...
-
2013.05.04
Édes élet? Édesítőszerekkel?
Az édes íz, illetve az édes ízű táplálékok (ilyen pl. az anyatej is) szeretete egyike a legősibb, velünk született sajátosságoknak. A kedvelt ...