Táplálkozás
Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Elsőre furcsának tűnik, hogy egymástól távoli és különféle funkciót betöltő szervek egymással szoros kapcsolatban állnak és együttműködnek.

  • 2013.07.29 Íme az első műhúsburger! Megkóstolná?

    A háromezer apró húsfoszlányból, laboratóriumi körülmények között előállított húspogácsát egy hamburgerben fogják felszolgálni, innen ...

  • 2013.07.28 Érdekességek a sörről

    A sört évezredek óta ismeri az emberiség, élvezete ma már az egész világon elterjedt. Kedvező táplálkozás-élettani hatását felismerve betegeik ...

  • 2013.07.25 Egészséges eszkimók

    Bár a kutatók már az 1930-as években felismerték, hogy a hosszú szénláncú telítetlen zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezet számára, ...

  • 2013.07.25 Időskori táplálkozás

    Bizonyára - hozzám hasonlóan - sokan elégedetten nyugtázzák, hogy az általánosan elfogadott nemzetközi beosztások csak a 85 éven felülieket ...

  • 2013.07.20 A nyári ételfertőzések megelőzhetők!

    Nyaranta jelentősen megugrik az életmérgezések, ételfertőzések száma, és nem csak a hírhedt szalmonella állhat a háttérben. A nagy melegben ...

  • 2013.07.16 Csokoládéfogyasztás nőknél és férfiaknál

    Míg a hölgyek elsősorban a csokoládé boldogsághormon-termelő tulajdonságát tartják az isteni étek legfontosabb tulajdonságának, addig a férfiak ...

  • 2013.07.13 Mit egyenek gyermekeink a nyári melegben?

    Igazi nyári kánikulában mi felnőttek is csak nagy nehezen tudjuk elvégezni napi feladatainkat, hiszen szervezetünk nagy energiákkal küzd a meleg ...

  • 2013.07.12 Nanotechnológia az élelmiszeriparban

    A nanotechnológia az egészséges élelmiszerek előállításának egyik alapköve lehet, de vannak tudósok, akik szerint jobb az óvatosság. A nanotechnológia ...

  • 2013.07.11 Festett kenyerek

    A barna vagy félbarna kenyér lisztje a kenyérgabona magvait teljes egészében tartalmazza. Teljes kiőrlésű lisztből készül, melynek készítése ...

  • 2013.07.05 A legfontosabb energiaforrás a szénhidrát

    Írásunkban a szénhidrátok típusairól, ajánlott mennyiségükről, valamint arról olvashat, hogyan hasznosítjuk a táplálék szénhidrátjait.

  • 2013.06.28 Mit egyen-igyon a gyerek nyáron?

    A gyermekek étkezési szokásai az egész életükre kihatnak. A helytelen vagy éppen nem megfelelő ritmusban történő táplálkozás könnyen szokássá ...

  • 2013.06.24 A tejcukor-érzékenység

    Van, aki nem ihat tejet. Sokan csupán ennyit tudnak a laktóz-intoleranciáról, más néven a tejcukor-érzékenységről, amely ma Magyarországon a ...

  • 2013.06.22 Veszélyes nyári ételek

    Amikor éppen nincs a kezünk ügyében semmilyen szomjoltó folyadék, akkor frissítőként szolgálhatnak a lédús gyümölcsök is. Azonban figyeljünk ...

  • 2013.06.19 Veszélyes is lehet a vegetáriánus életmód?

    Sokan vannak úgy, hogy lemondanak a húsevésről az egészségesebb életmód reményében. Azonban ettől a választott életmódtól még nem feltétlenül ...

  • 2013.06.18 Táplálkozás a nyári hónapokban

    A nyári melegben sokkal kevesebbet mozgunk, lassabban és nehezebben emésztünk, valamint kevésbé koncentrálunk. A magyar ember sokszor húst eszik ...

  • 2013.06.09 A kamaszkori fogyókúra veszélyei

    Sokak számára "rettegett ellenség" a mérleg, hisz használatával szembesülhetünk testtömegünkkel. Általában fogyókúrára sarkall, ha többet ...

Pirula Trend