Táplálkozás
A mustár 6 gyógyító hatása

A mustár 6 gyógyító hatása

Azt már hosszú ideje tudományosan is bizonyították, hogy a mustár a nyálkahártyát kiválóan oldja, a tavaszi megfázásos időszak idején pedig ...

  • 2013.08.28 Brokkolit az ízületeknek!

    A brokkoliban található vegyületek egyike az ízületek leépüléséért felelős enzimek blokkolására képes, ezért fontos lehet az ízületi betegségek ...

  • 2013.08.27 Tippek zöldség-gyümölcs aszalásra

    Mai rohanó világunkban gyakran előfordulhat, hogy gyorsan kell finom ételt készítenünk, és az asztalra tennünk vendégeink vagy családunk részére ...

  • 2013.08.27 Már időszámításunk előtt 5000-ben is fogyasztottunk tejet

    Az európai emberek már több, mint hét és fél évezrede képesek laktózt vagyis tejcukrot fogyasztani. Legelsőként a Közép-Európában élő ...

  • 2013.08.26 Vegafelvágott és csökkentett sótartalmú kolbász

    Elsősorban a kis és közepes élelmiszer-feldolgozóknak dolgoztak ki az egészséges táplálkozást szolgáló élelmiszerrecepteket az Országos Húsipari ...

  • 2013.08.24 A reggeli elengedhetetlen!

    A reggelizés nagyon fontos, hiszen nemcsak az egészséges, hanem a rendszeres táplálkozást is elősegíti. Hozzájárul, hogy fitten induljon a nap ...

  • 2013.08.22 Ortorexia azaz, biodiéta

    Az ortorexia valójában a túlzásba vitt válogatás az ételek között. Bár itt többről van szó a finnyás kisgyerek effektusnál.

  • 2013.08.20 A gyomorégés 8 leggyakoribb oka

    Túlevés, kapkodva eltüntetett falatok, zsíros ételek, koffein, csokoládé és fűszerek... Vigyázz, mert gyomorégéshez vagy refluxhoz vezethetnek!

  • 2013.08.20 Fél pohár bor az egészségért

    Napi maximum fél pohár bor elfogyasztásával akár öt évvel is növelhetjük várható élettartamunkat - feltéve, ha férfiak vagyunk - állítják ...

  • 2013.08.15 Húsban gazdag étrend?

    Az új kutatás szerint az olyan szénhidrátszegény diéta, amely a zsírokat és a fehérjéket növényi forrásokból nyeri, valószínűleg egészségesebb.

  • 2013.08.13 A rostok szerepe a táplálkozásban

    Világszerte egyre gyakoribbá válnak azok a megbetegedések, amelyek kialakulásában szerepet játszanak a helytelen táplálkozási és életmódbeli ...

  • 2013.08.12 A fokhagyma felére csökkentheti a kockázatot

    Hetente kétszer nyers fokhagymát fogyasztva csaknem megfeleződik a tüdőrák kialakulásának kockázata, ráadásul a fokhagymaevő dohányosoknál ...

  • 2013.08.09 A baba agyának fejlődéséhez legjobb az anyatej

    Elméleti és állatkísérletes adatok alapján kutatók úgy vélték, hogy az újszülöttek szellemi fejlődéséhez az anyatejnél is jobb táplálékot ...

  • 2013.08.09 A túlsúly kulcsát csak az étrendben kell keresni?

    A mozgásszegény életmódot és magas kalóriaértékű étrendet okolják leginkább a szakértők a járványszerűen terjedő elhízásért, egy nemzetközi ...

  • 2013.08.08 Zsírra is szükségünk van!

    Hazánkban, a különböző ajánlások ellenére, még ma is sok gyerek fogyaszt nagyobb mennyiségben állati eredetű, kedvezőtlenebb élettani hatású ...

  • 2013.08.07 Receptek cukorbetegeknek

    A cukorbetegeknek nagyon oda kell figyelniük, hogy mit egyenek, de ez nem azt jelenti, hogy örökre búcsút kell mondaniuk a finom falatoknak. Bizony ...

  • 2013.08.06 Mit kell tudnunk a Candida-fertőzésről?

    A Candida gomba normális körülmények között is megtalálható a szervezetünkben. Ám ha kóros mértékben elszaporodik, több területen is fertőzést ...

Pirula Trend